فهرست مطالب

Pathobiology Reaearch - Volume:19 Issue: 4, 2017

Journal of Pathobiology Reaearch
Volume:19 Issue: 4, 2017

  • تاریخ انتشار: 1395/12/11
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مقاله پژوهشی
  • امیرحسین جاوید، ولی الله دبیدی روشن* صفحات 1-12
    هدف
    برای پیشگیری از سمیت کبدی ناشی از درمان با دوکسوروبیسین راه‏کارهای زیادی پیشنهاد شده است؛ برخی از محققین از تمرینات ورزشی و برخی دیگر استفاده از آنتی اکسیدانت های گیاهی نظیر کورکومین را در کاهش آثار سمی دوکسوروبیسین به کار برده اند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر شش هفته تمرین تداومی با و بدون مکمل نانو کورکومین بر سمیت کبدی متعاقب القای دوکسوروبیسین در موش های آزمایشگاهی بزرگ مدل سالمندی بود.
    مواد و روش‏ها: 42 سر موش آزمایشگاهی بزرگ نر، به طور تصادفی به 7 گروه: کنترل سالین، کنترل دوکسوروبیسین، نانوکورکومین+دوکسوروبیسین، نانوکورکومین+سالین، تمرین تداومی+دوکسوروبیسین، تمرین تداومی+سالین و تمرین تداومی+نانوکورکومین+دوکسوروبیسین تقسیم شدند. سالمندسازی به وسیله تزریق درون صفاقی محلول دی گالاکتوز (100 میلی گرم/کیلوگرم) ایجاد شد. گروه های تمرین به مدت شش هفته، پنج جلسه در هفته به صورت پیشرونده به مدت 25-54 دقیقه در روز با سرعت 15-20 متر در دقیقه، روی نوارگردان دویدند. در 15 روز انتهایی برنامه تمرین، دوز تجمعی 15 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن دوکسوروبیسین (هر روز 1 میلی لیتر/کیلوگرم) تزریق و مکمل نانوکورکومین (1 میلی گرم روزانه به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) به گروه های مربوطه خورانده شد. سنجش شاخص های تحقیق پس از بافت برداری و پودر کردن بافت کبد انجام شد.
    نتایج
    دوکسوروبیسین موجب کاهش معنی‏دار گلوتاتیون پراکسیداز بافت کبد و افزایش جزئی مالون دی آلدیید شد. از طرفی انجام تمرین تداومی به همراه درمان دوکسوروبیسین، از کاهش گلوتاتیون پراکسیداز و افزایش مالون دی آلدیید بافت کبد ناشی از تزریق دوکسوروبیسین پیشگیری کرد. همچنین شش هفته تمرین تداومی به همراه مکمل نانوکورکومین موجب کاهش مالون دی آلدیید و افزایش معنی‏دار گلوتاتیون پراکسیداز بافت کبد نسبت به گروه دوکسوروبیسین شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، ترکیب مکمل نانوکورکومین و تمرین تداومی در موش های سالمند درمان شده با دوکسوروبیسین، منجر به اثر پیشگیرانه و تنظیم افزایشی دفاع آنتی اکسیدانتی می شود. همچنین نتایج تحقیق حاضر نشان دهنده آثار مفیدتر تمرین تداومی نسبت به مصرف مکمل نانوکورکومین در کاهش سمیت کبدی ناشی از القای داروی دوکسوروبیسین است.
    کلیدواژگان: نانوکورکومین، تمرین تداومی، سالمندی، سمیت کبدی، دوکسوروبیسین
  • مهدی دوستدار، مهرداد فتحی، کیوان حجازی*، مجتبی کیانی گل صفحات 13-25
    هدف
    آترواسکلروزیس شایع ترین علت بیماری های کرونری قلب و در نتیجه اصلی ترین علت بیماری های ایسکمیک قلبی است. هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین هوازی بر سطوح لپتین، اینترلوکین-6 و عامل نکروزدهنده آلفا زنان سالمند غیرفعال بود.
    مواد و روش‏ها: در این مطالعه نیمه تجربی، 21 آزمودنی در دو گروه تجربی (10نفر) و کنترل (11 نفر) به روش نمونه گیری در دسترس و هدف مند انتخاب شدند. برنامه تمرین هوازی شامل هشت هفته تمرینات هوازی بود که در هر هفته سه جلسه و هر جلسه به مدت 60 دقیقه با شدتی معادل 50 تا 70 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره اجرا شد. پیش از شروع و پس از پایان دوره هشت هفته تمرین هوازی، نمونه خونی جمع آوری شد. برای مقایسه میانگین های درون گروهی و بین گروهی به ترتیب از روش آزمون تی استیودنت در گروه های همبسته و مستقل استفاده شد و نتایج در سطح معنی داری 05/0>P آزمایش شد.
    نتایج
    یافته های پژوهش حاضر نشان داد، مقادیر لپتین (001/0=p)، اینترلوکین-6 (01/0=P) و عامل نکروزدهنده آلفا (001/0=P) پس از هشت هفته تمرین هوازی، در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل کاهش معنی دار داشت. تغییرات میانگین های بین گروهی درمتغیرهای وزن، نمایه توده بدن، لپتین و عامل نکروزدهنده آلفا تفاوت معنی دار داشت (05/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به عوامل حاصل از مطالعه به نظر می رسد، تمرین هوازی می تواند موجب کاهش لپتین، اینترلوکین-6 و عامل نکروزدهنده آلفا شود و در بهبود سلامت قلب و عروق و کاهش خطر بیماری آتروسکلروز موثر است.
    کلیدواژگان: لپتین، اینترلوکین-6، تمرین هوازی، زنان سالمند
  • احسان زارع، سید ابراهیم حسینی، قاسم مصیبی، مجید صادقی زاده، طیبه هاشم پور، سید یونس حسینی*، بهزاد خوانساری نژاد صفحات 27-39
    هدف
    ژن mda-7/IL-24 یک ژن سرکوب گر تومور است. پپتید iNGR با گرایش به اینتگرین های سطح سلول سرطانی در هدفمندسازی عوامل درمانی علیه سلول های توموری به کار گرفته شده است. هدف این مطالعه ساخت ژن mda-7/IL-24 متصل به پپتید iNGR و مقایسه فعالیت آن با ژن طبیعی است.
    مواد و روش‏ها: در ابتدا، mda-7 با استفاده از روش PCR تکثیر یافت. آغازگر برگشت حاوی توالی پپتید iNGR بود تا این توالی در انتهای ژن mda-7 ایجاد شود. توالی ژن تغییر یافته mda7/iNGR و mda7 (کنترل) در ناقل بیانی یوکاریوتی pCDNA3.1 دودمان سازی شدند. با استفاده از روش های هضم آنزیمی، colony-PCR و توالی یابی درستی دودمان سازی، یکپارچگی ناقل ها و توالی آن ها ارزیابی شد. با استفاده از لیپوفکتامین سازه ها در سلول های Ad-293 ترانسفکت و توانایی آن ها برای بیان پروتئین نوترکیب با استفاده از آزمایش الایزا ارزیابی شد. در ادامه، این سازه ها به سلول های HepG2 ترانسفکت و بعد از استخراج mRNA با استفاده از روش Real time PCR بیان ژن های پیش آپوپتوزی Gadd153 و Bax اندازه گیری شد. با رنگ آمیزی Anexin/PI و فلوسیتومتری میزان مرگ برنامه ریزی شده در سلول HepG2 ارزیابی شد.
    نتایج
    نتایج، درستی و یکپارچگی سازه ها را نشان داد. بیان مناسب و ترشح محصول mda-7. iNGR با کنترل آن یعنیmda-7 در سوپ رویی قابل مقایسه بود. نتایج زنده مانی نشان گر عدم مفید بودن این تغییر بر پروتئین mda-7 بوده است. بررسی مرگ سلولی برنامه ریزی شده با سنجش بیان ژن و فلوسیتومتری نیز نشان داد که اتصال iNGR به mda-7 بر خاصیت مرگ زایی آن تاثیر کاهنده داشته ولی در مقایسه با گروه کنترل منفی همچنان مرگ زایی معنی‏داری دارد (01/0>P).
    نتیجه گیری
    ناقل بیانی pCDNA/Mda-7.iNGR پروتئین mda-7 متصل به iNGR را به طور مناسب بیان کرد ولی بر خاصیت مرگ زایی طبیعی پروتئین تاثیر بهینه ای نداشت.
    کلیدواژگان: mda-7، iNGR، مرگ سلولی، ژن درمانی تومور
  • حامد شوریی، مژده صالح نیا *، شبنم عبدی صفحات 41-53
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی آثار غلظت های مختلف عصاره بافت تخمدان بر رشد و بلوغ فولیکولی و همچنین تولید هورمون های استروئیدی پس از کشت سه بعدی بود.
    مواد و روش‏ها: ابتدا عصاره بافت تخمدان های موش بالغ تهیه شد؛ سپس میزان پروتئین آن ها محاسبه شد. فولیکول های پره آنترال نیز از تخمدان های موش های نابالغ جدا شدند و پس از کپسوله شدن با هیدروژل آلژینیت در محیط کشت پایه α-MEM غنی شده با غلظت های 4 برابر، 2 برابر، مساوی، 2/1 (یک دوم) و 4/1 (یک چهارم) و 8/1 (یک هشتم) پروتئین موجود سرم گاوی از عصاره تخمدان در مقایسه با گروه شاهد که محیط پایه حاوی 10 درصد سرم جنین گاو بود، به مدت 12 روز کشت شدند. طی دوره کشت بررسی میانگین قطر، میزان بقا، میزان رشد و بلوغ فولیکول ها و همچنین تولید هورمون 17-بتا استرادیول و پروژسترون ارزیابی شد.
    نتایج
    فولیکول های کشت شده در تمام غلظت های مختلف عصاره تخمدان رشد خوبی نداشت و فقط در گروه حاوی عصاره بافت تخمدان معادل شده با 2/1 پروتئین موجود در پروتئین سرم گاوی نرخ زندن ماندن 78/71 درصد در مقایسه با گروه کنترل که 75 درصد بود داشت. در این گروه نیز میانگین قطر فولیکول ها، میزان تخمک های بالغ (MII)، میزان ترشح هورمون های 17-بتا استرادیول و پروژسترون افزایش قابل توجهی را نسبت به گروه کنترل داشت (05/0≤P).
    نتیجه گیری
    بنابراین در مجموع از مطالعه حاضر چنین می توان نتیجه گرفت که عصاره بافت تخمدان به عنوان یک عامل تکثیری و بلوغی باعث افزایش رشد و تکوین فولیکول های پره آنترال تا مرحله بلوغ می شود و می تواند بر عملکرد آن ها نیز تاثیر داشته باشد و برای بهبود شرایط کشت آزمایشگاهی فولیکول ها استفاده شود و این امر کاملا وابسته به مقدار عصاره به کار گرفته شده است.
    کلیدواژگان: عصاره بافت تخمدان، کشت آزمایشگاهی فولیکول، سدیم آلژینیت
  • هادی شیرزاد *، مریم پورسنگی، حسین مقصودی، شیرین جلیلی صفحات 55-69
    هدف
    هموگلوبین جنینی، هموگلوبین غالب دوران جنینی است که توسط ژن گاما-گلوبین بیان می شود. هموگلوبین جنینی در افراد بالغ به میزان بسیاری کاهش می یابد. افزایش هموگلوبین جنینی می تواند شدت اختلالات بتاهموگلوبینوپاتی ها همچون سلول های داسی شکل و بتا-تالاسمی را کاهش دهد. در حال حاضر، به کارگیری دارو های القاکننده بیان ژن هموگلوبین جنینی، آثار درمانی محدودی دارند. نانوکورکومین دندروزومی که حلالیت و جذب بالایی دارد، می تواند اهداف مختلفی را در سلول شناسایی کند و بیان بسیاری از ژن ها را تحت تاثیر قرار دهد. یکی از مهم ترین مهارکننده های بیان ژن گاما-گلوبین، LSD1 است. در مطالعه حاضر، توانایی نانوکورکومین دندروزومی در مهار بیان ژن های LSD1، GATA1 و FOG1 و اثر آن بر بیان هموگلوبین جنینی بررسی شده است.
    مواد و روش‏ها: برای انجام آزمون MTT و نیز تیمار با نانوکورکومین دندروزومی از رده سلولی K562 (رده سلولی مناسب در مطالعات مربوط به القا بیان ژن هموگلوبین جنینی) استفاده شد. بررسی توانایی نانوکورکومین دندروزومی در افزایش بیان گاما-گلوبین و کاهش بیان LSD1 و عوامل رونویسی GATA1 و FOG1، به وسیله روش Real-Time PCR انجام شد.
    نتایج
    نتایج کسب شده از سنجش بیان ژن های یادشده نشان داد که نانوکورکومین دندروزومی می تواند به طور معنی داری متناسب با زمان و غلظت تیماری، بیان ژن گاما-گلوبین را افزایش و بیان ژن های LSD1، GATA1 و FOG1 را کاهش دهد.
    نتیجه گیری
    با مهار بیان ژن های LSD1، GATA1 و FOG1 توسط نانوکورکومین دندروزومی، بیان ژن گاما-گلوبین افزایش می یابد. در نتیجه با انجام مطالعات تکمیلی، می توان این دارو را به عنوان یک کاندید درمانی امیدوارکننده و ایمن برای بیماری های بتا-تالاسمی و کم خونی سلول های داسی شکل و کاهش شدت بیماری از طریق القا بیان هموگلوبین جنینی در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: نانوکورکومین دندروزومی، گاما-گلوبین، LSD1، رده سلولی K562
  • حسام کریمی، حوریه سلیمانجاهی*، اصغر عبدلی، معصومه شیرمحمدی صفحات 71-85
    هدف
    بیش از 99 درصد سرطان گردن رحم واجد ویروس پاپیلومای انسانی پر خطر 16 و 18 است. واکسن های DNA از جمله واکسن های نویدبخش هستند که برای رفع مشکل رهایش آن از آرکئوزوم استفاده شد که در شرایط اکسیداتیو پایدار هستند. آرکئوزوم خاصیت ادجوانت ذاتی دارد و برای ارایه واکسن به سلول های عرضه کننده آنتی ژن مهم است. در این مطالعه نانوذرات آرکئوزوم از لیپیدهای قطبی هالوباکتریوم سالیناروم تهیه شد و با پلاسمید کایمریک E6/E7/L1 به عنوان کاندید DNA واکسن پاپیلوماویروس فرموله و استفاده شد.
    مواد و روش ها
    DNAی پلاسمیدی pIRES2-E6/E7/L1 در باکتری اشریشیا کولی سویه DH5α تکثیر و با استفاده از کیت استخراج پلاسمید مگاپرپ استخراج و تخلیص شد. برای تهیه آرکئوزوم، هالوباکتریوم سالیناروم کشت داده شده و مجموعه لیپیدهای آن با استفاده از روش Bligh & Dyer استخراج شد. فرمولاسیون DNAی پلاسمیدی و آرکئوزوم با افزودن پلاسمید و انکوباسیون چند ساعته انجام گرفت. پتانسیل زتا و اندازه نانو ذرات آرکئوزوم با استفاده از دستگاه زتاسایزر تعیین شد. در نهایت با تزریق زیر پوستی سلول های TC1 در موش C57BL/6 و ایجاد مدل توموری پاپیلوماویروس، کارآیی واکسن با تغییر اندازه تومور بررسی شد.
    نتایج
    پتانسیل زتای سطح آرکئوزوم بدون پلاسمید 84/6- میلی ولت و برای آرکئوزوم فرموله شده با پلاسمید 29- میلی ولت است. تغییر پتانسیل زتای آرکئوزوم پس از فرمولاسیون از مقدار 84/6- میلی ولت به 29- میلی ولت نشان دهنده جذب موفقیت آمیز پلاسمید روی ذرات و افزایش پایداری آن ها است. نتایج حاصل از بررسی اندازه گیری حجم تومور نشان داد که در گروه های واکسینه شده حجم تومور در مقایسه با گروه های کنترل کمتر است.
    نتیجه گیری
    نانو ذرات آرکئوزوم، به عنوان یک سیستم رهایشی مناسب و کارآمد با فرآیند آماده سازی آسان و مقرون به صرفه و پایداری زیاد می تواند به عنوان یک روش مناسب برای تحویل DNA واکسن باشد.
    کلیدواژگان: DNA واکسن، نانو ذرات آرکئوزوم، پاپیلوما ویروس، سرطان گردن رحم
|
  • Amir Hossein Javid, Valiollah Dabidi Roshan* Pages 1-12
    Objective
    There are numerous strategies to prevent hepatotoxicity caused by doxorubicin therapy. These strategies include exercise as well as herbal antioxidants such as curcumin to reduce the toxic effects of doxorubicin. This study aims to evaluate the effects of six weeks of continuous training with and without nanocurcumin supplementation on doxorubicin-induced hepatotoxicity in an aging rat model.
    Methods
    We randomly divided 42 Wistar male rats into 7 groups: control saline, control doxorubicin, nanocurcumin doxorubicin, nanocurcumin saline, continuous training doxorubicin, continuous training saline, and continuous training nanocurcumin doxorubicin. The rats received intraperitoneal injections of D-galactose (100 mg/kg) to induce ageing. The training groups ran on a treadmill for six weeks, five days per week with a gradual increase from 25 min/day to 54 min/day at a velocity of 15 m/min to 20 m/min. In the last fifteenth days, rats scheduled to received doxorubicin had a cumulative dose of 15 mg/kg of body weight (daily: 1 ml/kg). Nanocurcumin supplement (daily: 100 mg/kg body weight) was administered to the respective groups. Assessment and analysis were conducted after homogenization of the liver tissue biopsy.
    Results
    Doxorubicin caused a significant decrease in glutathione peroxidase and a slight increase in malondialdehyde in the liver. On the other hand, continuous training with doxorubicin treatment prevented the decrease of glutathione peroxidase and increase in malondialdehyde in the liver that was caused by doxorubicin. Also, six weeks of continuous training with nanocurcumin supplementation caused a significant decrease in malondialdehyde and increased glutathione peroxidase in the liver compared to the control doxorubicin group.
    Conclusion
    Based on the results, the combination of nanocurcumin supplementation and continuous training in the doxorubicin-induced aging rat model have led to a precautionary effect and up-regulation of antioxidant defense. Continuous training appeared to have more beneficial effects than nanocurcumin supplementation in reducing doxorubicin-induced hepatotoxicity.
    Keywords: Nanocurcumin, Training, Aging, Hepatotoxicity, Doxorubicin
  • Mehdi Doostdar, Mehrdad Fathei, Keyvan Hejazi *, Mojtaba Kiani Gol Pages 13-25
    Objective
    Atherosclerosis is the most common cause of coronary heart disease and a major cause of ischemic heart diseases. We have investigated the effect of eight weeks of aerobic training on the serum levels of leptin, IL-6, and TNF-α in inactive elderly women.
    Methods
    In this semi-experimental study, participants were selected by convenience sampling. We divided 21 subjects into two groups - active (n=10) and non-active (n=11). The program training included 60 min per session, 3 times per week for 8 weeks of aerobic exercise with 50-70 HRR%. Blood samples were taken before and after 8 weeks of aerobic training. We used the t-test for dependent and independent samples for intra- and intergroup comparisons. For all statistical comparisons, the level of significance was set at P
    Results
    The aerobic training groups had a significant reduction in leptin (P=0.001), IL-6 (P=0.01), and TNF-α (P=0.001) after 8 weeks of aerobic training compared with the control group. The intergroup variations in weight, BMI, leptin, and TNF-α had a significant change (P
    Conclusion
    The results of the present study suggested that endurance training decreased leptin, IL-6, and TNF-α levels, effectively improved cardiovascular health, and reduced the risk of atherosclerosis.
    Keywords: Leptin, Interlukin-6, Aerobic exercises, Elderly women
  • Ehsan Zare, Seyed Ebrahim Hosseini, Ghasem Mosayebi, Majid Sadeghizadeh, Tayebeh Hashempour, Seyed Younes Hosseini *, Behzad Khansarinejad Pages 27-39
    Objective
    Melanoma differentiation association gene-7 (MDA-7)/IL24 is a tumor suppressor gene. The iNGR peptide sequence, with excellent tropism to surface integrins has been employed for targeting of therapeutic molecules toward tumor cells. The purpose of our study was to construct a plasmid expressing modified MDA-7 fused with an iNGR peptide for better targeting to tumor cells.
    Methods
    At first, we amplified the MDA-7 sequence by PCR, while the reverse primer contained the iNGR peptide sequence to add it to the end of a new MDA-7 gene. The resultant MDA7-iNGR and MDA-7 were cloned into a pCDNA3.1 eukaryotic expression vector. The accuracy of cloning methods, integrity of the plasmids, and sequence were sequentially evaluated by digestions, colony-PCR, and sequencing. The expressions of the plasmid constructs were assayed by ELISA following their transfection into Ad-293 cells. Next, the plasmids were transfected into Hep-G2 cells and their mRNA were converted to cDNA. We assessed the gene expression levels of Gadd153 and Bax. As the final step, apoptosis induction of Hep-G2 cells following transfection was evaluated by the help of PI/Annexin V staining according to flow cytometry.
    Results
    The results showed the integrity of construct backbone in addition to reading frame of the MDA-7-iNGR sequence. A suitable expression/secretion of modified the MDA-7.iNGR protein was detected by ELISA assay of the culture supernatant when compared to the control construct that expressed unmodified MDA-7. The viabilty test demonstrated no benefit for this kind of modification of the MDA-7 protein. Real-time PCR and flow cytometry analyses revealed that the addition of iNGR to MDA-7 caused a decrease in its apoptotic effect on hepatic tumor cells compared to the normal protein. The modified protein had significant apoptosis induction compared to the negative control group (P
    Conclusion
    Although the new pCDNA/MDA-7.iNGR plasmid expressed iNGR-fused MDA-7 protein efficiently, it could not improve the natural apoptosis property of normal MDA-7.
    Keywords: mda-7, iNGR peptide, Apoptosis, Tumor gene therapy
  • Hamed Shoorei, Mojdeh Salehnia *, Shabnam Abdi Pages 41-53
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the effect of different concentrations of ovarian tissue extract on isolated preantral follicle growth, maturation, and hormone production of neonatal mouse ovaries after three-dimensional culture.
    Methods
    We obtained the tissue extract from adult mouse ovaries and determined their protein concentrations by the Bradford method. The experimental group comprised mechanically isolated preantral follicles after encapsulation with alginate hydrogel in α-MEM supplemented with different concentrations of ovarian tissue extract and in 10% fetal bovine serum as the control group. Both groups were cultured for 12 days. At the end of the culture period, we assessed the mean diameters, survival and maturation rates, production of 17-β estradiol, and progesterone hormones.
    Results
    The follicles cultured in different concentrations of ovarian tissue extract underwent degeneration, with the exception of the group that contained tissue extract (one-half the protein level of FBS) which had a 71.78% survival compared to the control (75%). The average follicle diameter, rate of MII oocytes, production of 17-β estradiol, and progesterone hormones were significantly higher in the group supplemented with ovarian tissue extract (one-half the protein level of FBS) compared to the control group (P
    Conclusion
    Ovarian tissue extract, as a proliferation and maturation factor, leads to growth, maturation, and better function of preantral follicles. This extract can be used to improve the in vitro follicular culture in a dose-dependent manner.
    Keywords: Ovarian Tissue Extract, Culture of Follicles, Sodium Alginate
  • Hadi Shirzad *, Maryam Poursangi, Hosein Maghsoudi, Shirin Jalili Pages 55-69
    Objective
    Fetal hemoglobin is the predominant hemoglobin expressed by gamma globin. However, in adults, fetal hemoglobin normally reduces to very low levels of the total hemoglobin. The increase in levels of fetal hemoglobin can ameliorate the severity of β-hemoglobin disorders such as sickle cell disease and beta-thalassemia. Currently, drugs that have been used for induction of Fetal hemoglobin (HbF) have short-term effects. Dendrosomal nano-curcumin (DNC), which has high solubility and absorption, is able to detect different targets in the cell and affect gene expression. LSD1 is one of the most important gamma globin inhibitors. In this study, we examine the capability of DNC to inhibit the expression of LSD1, GATA1, and FOG1 as well as the increase in gamma globin expression.
    Methods
    We used the K562 cell line for the MTT assay and treatment by DNC. Then the effect of DNC on the increase in expression level of γ-globin, decrease expression level of LSD1 and transcription factors, GATA1 and FOG1was investigated by Real time PCR.
    Results
    Data acquired from gene expression assays indicated that DNC induced gamma globin expression and decreased expressions of LSD1, GATA1, and FOG1 in a time and dose-dependent manner.
    Conclusion
    Inhibition of LSD1, GATA1, and FOG1 expressions via DNC led to increased gamma globin expression. These results showed that DNC could be a promising treatment for beta-thalassemia and sickle cell disorders, and possibly reduce the severity of symptoms of these patients through the induction of fetal hemoglobin.
    Keywords: Dendrosomal nano-curcumin, ?-globin, LSD1, K562 cell line
  • Hesam Karimi, Hoorieh Soleimanjahi *, Asghar Abdoli, Masoumeh Shirmohammadi Pages 71-85
    Objective
    More than 99% of cervical cancers contain human papillomavirus (HPV), particularly the high-risk HPV type 16 (HPV-16). Among therapeutic HPV vaccines, DNA vaccines have emerged as a potentially promising approach. The main problem with DNA vaccination is the efficient delivery of the genes. A different delivery system has been used to bypass this problem. Archaeosomes have shown high stability during oxidative stress. In this study, we prepared the archaeosome Halobacterium salinarum polar lipid and used it as a delivery system and adjuvants for formulation with the E6/E7/L1 chimeric plasmid as an HPV vaccine candidate.
    Methods
    The recombinant pIRES2-plasmid that contained an E6/E7/L1 chimeric gene of HPV were purified after extraction. Halobacterium salinarum total polar lipids were prepared according to a method by Bligh and Dyer. The archaeosome-pDNA complex was prepared by the addition of plasmid DNA to an archaeal lipid solution and the mixture kept at room temperature to allow for complex formation. Particle sizes and zeta potential of the samples were measured using dynamic light scattering. We measured the relative tumor volume after administration of TC-1 cells to C57BL/6 mice.
    Results
    Zeta potential of the anionic archaeosomes was -6.84mV while archaeosome-pDNA complexes were -29 mV. The highly negative zeta potential of archaeosome-pDNA complexes demonstrated excellent loading of the plasmid on the nanoparticle surface and electrostatic stability. The results showed that the archaeosome-containing E6/E7/L1 chimeric gene significantly inhibited the rate of tumor growth in comparison with the control groups.
    Conclusion
    Archaeosomes are easy and cost-economic to prepare and highly stable. They may hold tremendous promise as vaccine delivery vehicles
    Keywords: DNA vaccines, Archaeosomes, human papillomavirus (HPV), Cervical cancer