ی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و بروز ژن های بیماری زای mgtC، spi4R، agfA، invE/A و ttrC در باکتری سالمونلا اینفنتیس جدا شده از نمونه های بالینی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف
اهمیت سلامت گوشت قرمز، مرغ و تخم مرغ در تغذیه انسان بسیار زیاد است. یکی از عللی که سلامت فرآورده های غذایی طیور را به مخاطره می اندازد باکتری های خانواده انتروباکتریاسه به ویژه سالمونلا می باشد. هدف از این تحقیق شناسایی ژن های بیماری زا در باکتری های سالمونلا اینفنتیس جدا شده از نمونه های مدفوع با روش PCRچندگانه بود.
مواد و روش ها
از محیط های پیش انتخابی و اختصاصی برای جداسازی سالمونلا استفاده شد. به منظور جداسازی اولیه از محیط های آب پپتونه، راپاپورت، سلنیت سیستئین، مک کانگی آگار وXLD استفاده شد. جهت تائید تشخیص از تست های بیوشیمیایی شامل TSI، اوره، اندول و سیترات، و حرکت استفاده گردید. برای تعیین گروه سالمونلای جدا شده، از کیت پلی والان سالمونلا استفاده شد و ژن های mgtC، spi4R، agfA، invE/A و ttrC در 60 نمونه مورد مطالعه با روش PCR چندگانه بررسی گردید.
نتایج
نتایج تحقیق نشان داد که تمام نمونه ها دارای 2 ژن mgtC وttrC بوده و هیچ کدام از نمونه ها مقاومتی نسبت به سفپیم نشان ندادند. از مجموع 60 نمونه سالمونلا، هیچ کدام به سفپیم و سفتریاکسون مقاوم نبودند، 8/38 درصد آن ها به آموکسی سیلین، 53 درصد به اریترومایسین و 3/38 درصد به سولفامتوکسازول مقاومت نشان دادند.
نتیجه گیری
در مجموع می توان گفت سفپیم به عنوان بهترین داروی انتخابی برای درمان ابتلا به سالمونلا اینفنتیس می باشد. شناسایی و تایید ژن ها در باکتری های منطقه می تواند در بررسی اپیدمیولوژیکی وسیع، مقاومت های آنتی بیوتیکی، تولید واکسن، میزان حدت، پیشگیری و درمان نقش داشته و بررسی این ژن ها در نمونه ها به دلیل فراوانی شاخص حدت بسیار اهمیت دارد.
زبان:
فارسی
صفحات:
443 تا 449
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1768064 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)