نقش نشانه های روان پزشکی، حمایت اجتماعی و معنا در زندگی در پیش بینی اعتیاد به اینترنت در بین دانشجویان (یک مدلی علی)

نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه
با توجه به نقش آسیب زای اعتیاد به اینترنت در سلامت انسان، این پژوهش در قالب یک مدل علی و باهدف تعیین روابط مستقیم و غیرمستقیم نشانه های روان پزشکی، حمایت اجتماعی و معنای زندگی در اعتیاد به اینترنت دانشجویان انجام شد.
روش ها
جامعه آماری پژوهش را کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان تشکیل دادند. نمونه موردمطالعه به تعداد 159 نفر و به روش نمونه گیری خوشه چندمرحله ایانتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های اعتیاد به اینترنت، نشانه های روان پزشکی، حمایت اجتماعی و معنای زندگی استفاده شد. به منظور دسترسی به هدف کلی تحقیق و برازش مدل پیشنهادی از فن آماری تحلیل مسیر استفاده شد.
یافته ها
نتایج پژوهش نشان داد بیش از نیمی از دانشجویان موردمطالعه، در طیف کاربران در معرض خطر و یا معتاد به اینترنت قرار دارند. ضرایب همبستگی بین متغیرها حاکی از آن است که بین اعتیاد به اینترنت با تمام مقیاس های نشانه های روان پزشکی همبستگی مثبت معنی دار و بین اعتیاد به اینترنت با حمایت اجتماعی و تمامی مولفه های آن همبستگی منفی معنی دار وجود دارد. همچنین بین وجود معنا در زندگی و اعتیاد به اینترنت نیز همبستگی منفی معنادار مشاهده شد. از میان متغیرهای درون زاد، افسردگی بیشترین واریانس اعتیاد به اینترنت را تبیین می کند. مقیاس حمایت اجتماعی نیز بخش قابل توجهی از واریانس اعتیاد به اینترنت را چه به صورت مستقیم و چه به واسطه اضطراب و افسردگی تبیین می کند.
نتیجه گیری
با توجه به شاخص های برازش، ضرایب مسیرها و سطح معنی داری آن ها می توان گفت که مدل ارائه شده برای اعتیاد به اینترنت دانشجویان از برازش قابل قبولی برخوردار است و درمجموع 75% واریانس اعتیاد به اینترنت را تبیین می کند.
زبان:
انگلیسی
صفحات:
101 تا 110
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1812121 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)