فاکتور محرک کلونی گرانولوسیتی ممکن است باعث بهبود پیامد بارداری در بیماران مبتلا به شکست مکرر لانه گزینی شود: کارآزمایی بالینی کنترل شده

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

خانواده فاکتور محرک کلونی (CSF) نقش اساسی را در تماس اولیه بین جنین و اندومتر رحم ایفا می کنند.

هدف

هدف از این مطالعه ارزیابی تاثیر تزریق تک دوز فاکتور محرک کلونی گرانولوسیتی (G-CSF) بر روی نتایج کلینیکی تکنولوژی کمک باروری در بیماران مبتلا به شکست مکرر لانه گزینی بود.

موارد و روش ها

این کارآزمایی بالینی کنترل شده بر روی 52 زن نابارور مراجعه کننده به کلینیک که تاریخچه بیش از 3 بار شکست IVF/ICSI-ET داشتند انجام شد. همه بیماران تحت پروتکل تحریک تخمک گذاری طولانی مدت قرار گرفتند. در هر دو گروه تمام جنین ها در روز پنجم و در مرحله بلاستوسیست به داخل رحم منتقل شدند. در گروه مداخله 30 دقیقه قبل از انتقال بلاستوسیت، ml 0/5) µg 300) از G-CSF انسانی نوترکیب به صورت زیر جلدی تزریق شد.

نتایج

میزان سقط در گروه درمان شده با G-CSF نسبت به گروه کنترل تفاوت آماری معنی داری نداشت (09/0p=). گروه درمان شده با G-CSF میزان حاملگی کلینیکی بالاتری در مقایسه با گروه کنترل داشتند (56/2 % در مقابل 40/0 %) اما این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود (09/p=). اگرچه میزان تولد زنده در گروه G-CSF بالاتر بود (53/1 % در مقابل 35/0 %) اما به طور کلی اختلاف آماری معنی دار در میزان تولد زنده بین دو گروه وجود نداشت (p=0/10). در گروه درمان شده با G-CSF یک مورد حاملگی دو قلویی مشاهده شد، در حالی که گروه کنترل حاملگی دوقلویی نداشتند.

نتیجه گیری

نتایج مطالعه ما نشان داد که استفاده از G-CSF منجر به بهبود پیامد بارداری در بیماران مبتلا به شکست مکرر لانه گزینی می گردد.

زبان:
انگلیسی
صفحات:
299 تا 304
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1840379