تهیه نانوذره های poly lactic-co-glycolic acid (PLGA) حاوی آلژینات، لیپوپلی ساکارید و اگزوتوکسین A سودوموناس آئروژینوزا به عنوان نانو واکسن

نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه
باکتری سودوموناس آئروژینوزا به علت داشتن عوامل متعدد بیماری زایی و شیوع سویه های چند مقاومتی آن در سراسر دنیا اهمیت ویژه ای دارد و از این رو، نیاز به پیشگیری و تولید واکسن کارآمد برای آن ضروری است. هدف مطالعه حاضر، استفاده از نانوذره های poly lactic-co-glycolic acid (PLGA)در طراحی واکسن با آنتی ژن های آلژینات، لیپوپلی ساکارید و اگزوتوکسین A سودوموناس آئروژینوزا است.
مواد و روش‏‏ها: در مطالعه حاضر، آلژینات، لیپوپلی ساکارید و اگزوتوکسین A از سویه PAO1 استخراج شدند. لیپوپلی ساکارید به روش فنل داغ تخلیص و سم زدایی شد. اگزوتوکسین A به روش کروماتوگرافی خالص سازی و با فرمالین سم زدایی شد. سپس آنتی ژن های تهیه شده به شکل جداگانه با PLGA کونژوگه شدند. روش های FT-IR و AFM برای تایید انجام کونژوگاسیون با نانوذره ها استفاده شدند. برای بررسی تب زایی کونژوگه ها از الگوی خرگوش استفاده و مرگ ومیر ناشی از کونژوگه ها روی الگوی موشی آزمایش شد. موفقیت کونژوگاسیون بر اساس اندازه و شارژ نانوذره حاصل تایید شد.
نتایج
نتایج FT-IR و شکل پیک های مربوطه، حضور گروه های عاملی آنتی ژن در ساختار نانوذره و تشکیل پیوند استری را تایید کردند. تصاویر سه بعدی کونژوگه ها با نانوذره ها پیش و پس از کونژوگاسیون، افزایش ارتفاع سایت های اتصالی نانوذره را نشان دادند. تغییر از حالت تیزی اولیه به پفکی پس از انجام کونژوگاسیون، موفقیت کونژوگاسیون را تایید کرد. مشاهده نشدن تب در خرگوش و مرگ ومیر در موش ها اثبات شد.
بحث و نتیجه گیری: تمام نتایج، کارآمدبودن واکسن در ایمنی زایی را نشان دادند و بنابراین به عنوان نامزدی برای واکسنی با پتانسیل قوی علیه بیماری های ناشی از سودوموناس پیشنهاد می شود
زبان:
فارسی
صفحات:
11 تا 27
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1868390