مقایسه اثربخشی معنا درمانی و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر علائم اضطراب، افسردگی و استرس زنان مبتلا به اسکروز چندگانه نوع عودکننده - فروکش کننده: یک مطالعه با کاربندی تصادفی کنترل شده
در سال های اخیر درمان های روان شناختی به عنوان درمانی مکمل در کنار درمان های دارویی به کمک درمانگران شتافته است. این پژوهش با هدف مقایسه اثر بخشی معنادرمانی و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر علایم اضطراب، افسردگی و استرس زنان مبتلا به اسکلروز چندگانه نوع عود کننده – فروکش کننده انجام شد.
با روش نمونه گیری در دسترس از میان بیماران زن عضو انجمن اسکلروز چندگانه ی کرمانشاه 45 بیمار انتخاب شدند و سپس به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل (15 نفر) قرار گرفتند. گروه آزمایش اول 8 جلسه درمان گروهی مبنی بر پذیرش و تعهد (اکت) دریافت کردند. گروه آزمایش دوم نیز 10 جلسه گروهی معنادرمانی را دریافت کردند، در حالی که گروه کنترل تنها 8 جلسه ملاقات گروهی ساده با درمانگر داشتند. گروه ها قبل، بعد و سه ماه پس از کاربندی آزمایشی مقیاس اضطراب، افسردگی و استرس، را تکمیل کردند.
میانگین علائم اضطراب، افسردگی و استرس هر دو گروه آزمایش پس از دریافت مداخلات درمانی با میانگین گروه کنترل به گونه معنادار متفاوت بود، در حالی که میانگین های دو گروه آزمایش تفاوت معناداری با هم نداشتند.
معنادرمانی و اکت به یک میزان در کاهش علائم افسردگی، اضطراب و استرس زنان مبتلابه اسکلروز چندگانه نوع عود کننده – فروکش یابنده موثر است و به عنوان درمان هایی تکمیلی در کنار درمان دارویی شان، قابل توصیه است.