تحلیل مکانی، زمانی و مکانی-زمانی لیشمانیوز جلدی در شمال استان خوزستان بین سال های 1390 تا 1390
نویسنده:
نوع مقاله:
خلاصه گزارش (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف
لیشمانیوز یک بیماری زئونوز است. حدود 350 میلیون نفر در معرض خطر ابتلا به بیماری می باشند و سالانه 1/5 تا 2 میلیون مورد جدید در سرتاسر جهان مبتلا می شوند، هدف این پژوهش تعیین خوشه های مکانی-زمانی لیشمانیوز جلدی در شمال استان خوزستان می باشد.
روش بررسی
در این مطالعه مقطعی بروز سالیانه لیشمانیوز جلدی در سطح شهرستان های دزفول، شوش و گتوند با استفاده از آمار ثبت شده در سیستم بهداشتی درمانی بین سال های 1390 تا 1394 محاسبه شده است.
یافته ها
میزان بروز لیشمانیوز جلدی در دوره مطالعه افزایش یافته است. در کل سه منطقه با خطر بالا شناسایی شدند. نرم افزار SatScan, version 8 (Martin Kulldorff, Boston, MA, USA)، یازده خوشه مکانی معنادار را مشخص نمود. تحلیل مکانی-زمانی نشان داد که بیشترین تجمع مکانی شامل 11 منطقه می باشد که در آبان ماه سال 1393 به وقوع پیوسته است.
نتیجه گیری
خوشه های مکانی-زمانی لیشمانیوز جلدی در منطقه شمال استان خوزستان افزایش یافته است و بیشترین خوشه های زمانی در آبان ماه رخ داده است.کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
انتشار در:
صفحات:
822 تا 826
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1940305
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)
-
Characterization of Staphylococcus aureus Nasal Carriage Among Healthcare Providers in an Intensive Care Unit: Insights into Antibiotic Resistance Profiles and Virulence Gene Distribution
, Fatemeh Riyahi Zaniani *, Reihane Raje
Archives of Clinical Infectious Diseases, Dec 2023 -
COVID-19 Vaccination in Adolescents: Side Effects and Symptomatic Reinfections
Maryam Mazaheri, *, Zahed Rezaei, Hamidreza Aghababaeian, Leila Mohebbi, MohammadAmin Eghtedari
Archives of Clinical Infectious Diseases, Dec 2023