ارزیابی جنبه های اقتصادی و زیست محیطی بازیافت شیشه در محصولات بتنی سیمانی در شهر تهران
نویسنده:
چکیده:
تولید روز افزون زباله از جمله شیشه و دفع غیراصولی آن به محیط زیست ، علاوه بر هدر دادن سرمایه های ملی، باعث از بین رفتن منابع طبیعی میشود . با توجه به اهمیت بازیافت در این تحقیق جنبه های اقتصادی و زیست محیطی بازیافت شیشه از زباله های شهری تهران مورد ارزیابی قرار گرفت. کل پسماندهای خشک، شهر تهران در سال 1390 ، 416,324,412 است و میانگین روزانه آن 1,140,615 می باشد. از کل پسماندهای خشک شهر تهران، 6/4 درصد از این پسماندها، پسماندهای شیشه می باشد که فقط 2 درصد از پسماندهای شیشه بازیافت می شوند.
در گذشته، کار تحقیقاتی بزرگی در دانشگاه پلی تکنیک هونگ کونگ انجام شد تا راه های عملی برای بازیافت ضایعات شیشه جهت تولید محصولات بتنی مختلف همچون بلوک بتنی، بتن خودمتراکم یافت شود. برخی از این محصولات خاص شیشه ای - بتنی بطور موفقیت آمیز وارد بازار شده و توجه بسیاری را به خود جلب کرده اند. این مقاله مروری کلی بر وضعیت کنونی مدیریت و بازیافت ضایعات شیشه و تجربه مصرف ضایعات شیشه بازیافتی در محصولات بتنی سیمانی در تهران خواهد داشت.
کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
صفحات:
680 تا 692
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1946484
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)
-
توسعه یک مدل ارزیابی ریسک مواجهه تنفسی به آلاینده های شیمیایی سمی در یکی از پالایشگاه های گازی پارس جنوبی با استفاده از ترکیبی از روش های مدل AERMOD و SQRA
*، فرهاد نژاد کورکی، سنوران زمانی
مجله بهداشت و ایمنی کار، بهار 1402 -
مدل سازی پخش آلاینده های NOx، CO، SO2 و PM ناشی از کارخانه سیمان سبزوار با استفاده از نرم افزار SCREEN3
*، فرهاد نژادکورکی، محمود امین طوسی
نشریه طب کار، پاییز 1400