بررسی حساسیت ضد قارچی گونه های کاندیدا جدا شده از مبتلایان به کاندیدوری بستری در بیمارستان امیرالمومنین (ع) زابل

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه
کاندیدا آلبیکنس یک پاتوژن فرصت طلب است که می تواند دامنه وسیعی از عفونت ها را در انسان و حیوان ایجاد نمایند. اگر چه کاندیدا آلبیکنس گونه اصلی بیماریزا است ولی سایر گونه های کاندیدایی مثل کاندیدا گلابراتا، کاندیدا تروپیکالیس و کاندیدا کروزه ای نیز از بیماران جدا شده است. شناسایی گونه های کاندیدا برای درمان موثر بیماری و کنترل عفونت ضروری است. این تحقیق با هدف بررسی فراوانی عوامل کاندیدایی در عفونت ادراری در بیماران بستری در بیمارستان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زابل و ارزیابی الگوی مقاومت دارویی آنها صورت گرفت.
روش کار
این مطالعه به روش مقطعی بر روی 157 نمونه ادرار انجام شد. ایزوله های کاندیدایی با استفاده از روش های روتین آزمایشگاهی و کشت در محیط کاندیدا کروم آگار، تعیین هویت شدند. سپس اثر داروهای ضدقارچی متداول بر روی آنها با روش دیسک دیفیوژن بررسی گردید.
نتایج
در مجموع (31%) 48 ایزوله کاندیدا از 157 نمونه ادرار جدا گردید. در میان آنها کاندیدا آلبیکنس با فراوانی 37% گونه غالب بود و به دنبال آن کاندیدا تروپیکالیس 25/31% و کاندیدا کروزه ای 25/31% بیش ترین فراوانی را داشتند. تست آزمایش حساسیت به داروهای ضدقارچی نشان داد که 96% و 90% ایزوله های کاندیدا به ترتیب به آمفوتریسین B و اکونازول حساس بودند.
نتیجه گیری
با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه می توان گفت شیوع کاندیدا آلبیکنس بیش از سایر گونه های کاندیدایی است. گونه های کاندیدایی نسبت به آمفوتریسین B و اکونازول حساسیت بیش تری دارند. این نتایج در انتخاب درمان مناسب بیماران، توسط پزشکان کمک کننده است.
زبان:
فارسی
صفحات:
75 تا 86
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1947260