بررسی رابطه هیجان خواهی، سبک های هویت و فرهنگ رانندگی در رانندگان پرخطر و عادی
رانندگی به عنوان امری ضروری در فعالیت های مختلف زندگی روزمره همچون کار، عبورومرور و تفریح به حساب می آید و فرهنگ درست رانندگی باعث ایجاد نظم و آرامش در زندگی اجتماعی افراد می شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه هیجان خواهی، سبک های هویت و فرهنگ رانندگی در جامعه رانندگان پرخطر و عادی صورت گرفت.
پژوهش حاضر با روش توصیفی - همبستگی به صورت مقایسه ای در جامعه رانندگان پرخطر و عادی انجام شده است. جامعه آماری شامل کلیه رانندگان شهر زنجان و نمونه پژوهش شامل 160 نفر راننده مرد (80 راننده پرخطر و 80 راننده عادی) بود که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرس شنامه های رفتار رانندگی منچستر، هیجا نخواهی زاکرمن و سب کهای هویت تجزیه وتحلیل شد. SPSS بروزونسکی استفاده و داد ه ها به کمک نرم افزار آماری
یافته های پژوهش نشان داد که در رانندگان پرخطر، بین هیجان خواهی و سبک هویت سردرگم با فرهنگ رانندگی رابطه مثبت معنادار، ولی در رانندگان عادی بین سبک هویت اطلاعاتی و تعهد با فرهنگ رانندگی، رابطه منفی معنادار وجود دارد؛ و هیجان خواهی و سبک هویت سردرگم، اثر تبیینی مثبت در پیش بینی فرهنگ رانندگی در رانندگان پرخطر دارد، ولی سبک تعهد به صورت منفی قا در به پیش بینی فرهنگ رانندگی در رانندگان عادی می باشد و درنهایت گروه رانندگان عادی از تعهد بالاتر و گروه رانندگان پرخطر، از هیجان خواهی و نمره فرهنگ رانندگی بیشتری (رانندگی پرخطر) برخوردار بودند.
با توجه به نقش فاکتورهای روا ن شناختی در رفتار رانندگی و تصادفات ، آموزش های جامع تر با تاکید بر عوامل روان شناختی در بین رانندگان قبل و بعد از دریافت گواهینامه توصیه می شود.
-
شناسایی عوامل امید به زندگی در زنان پس از طلاق: یک پژوهش کیفی
لیلا باقری زنجانی اصل منفرد، فرناز فرشباف مانی صفت*، ، علی خادمی
نشریه مدیریت ارتقای سلامت، تابستان 1403 -
اثربخشی آموزش راهبردهای خودتنظیمی بر نقص توجه، سازگاری اجتماعی و خودکارآمدی کودکان با اختلال بیش فعالی/نقص توجه
عالیه شاهی*، محسن امیری،
فصلنامه طب توانبخشی، فروردین و اردیبهشت 1403