بررسی تاثیر نوع صندلی های آموزشی بر میزان رضایت مندی دانشجویان و شیوع اختلالات اسکلتی - عضلانی

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
طراحی صندلی بر پایه ارگونومی ضمن افزایش بهره وری و ارتقاء کیفیت آموزش، منجر به احساس رضایت و راحتی فرد می شود. با توجه به اینکه شناسایی مشکلات صندلی ها و اصلاح آن ها، می تواند از بروز ناراحتی در کاربران جلوگیری نماید، هدف این مطالعه سنجش میزان رضایت مندی دانشجویان از صندلی های آموزشی و تاثیر آن ها بر شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی می باشد.
روش بررسی
این مطالعه ی توصیفی-مقطعی در سال 1395 در بین 180 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قزوین صورت گرفت. جهت بررسی میزان رضایت مندی از 6 نوع صندلی دانشجویی از پرسش نامه ی محقق ساخته و جهت تعیین میزان شیوع ناراحتی های اسکلتی-عضلانی نیز از پرسش نامه نوردیک استفاده گردید. داده های جمع آوری شده در نرم افزار SPSS20 و با استفاده از آزمون های کای دو و کروسکال والیس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها
بیش ترین میزان رضایت مندی به صندلی چرم قهوه ای و چرم قرمز اختصاص یافت و هم چنین بالاترین شیوع ناراحتی در ناحیه کمر مشاهده شد. رابطه ی معنی داری بین رضایت کلی از صندلی ها با میزان شیوع ناراحتی در کمر (004/0=p) و باسن (043/0=p) وجود داشت و رابطه ی بین نوع صندلی و میزان رضایت کلی از آن ها معنی دار بود. رابطه ی معنی داری بین نوع صندلی با شیوع ناراحتی در هیچ یک از نواحی بدن مشاهده نشد (05/0<P).
نتیجه گیری
رعایت مواردی از جمله قابلیت تنظیم بخش های مختلف، جنس، قابلیت فنری و حمایت گودی کمر در پشتی، ظاهر مناسب و استحکام بالای صندلی از جمله عوامل موثر بر رضایت از آن می باشد. با آموزش اصول ارگونومی، نحوه ی نشستن صحیح به دانشجویان و اصلاح پوسچرهای آن ها تا حدود زیادی می توان از بروز ناراحتی های اسکلتی-عضلانی جلوگیری کرده و به طبع آن میزان رضایت را بالا برد.
زبان:
فارسی
صفحات:
25 تا 33
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1956913