بررسی میزان آگاهی دانشجویان سال آخر رشته دندانپزشکی دانشگاه های شهر تهران از پروفیلاکسی آندوکاردیت در بیماران قلبی تحت درمان دندانپزشکی

چکیده:
بیان مساله: اعمال جراحی دهانی، پریودنتال، اندو و... باعث آسیب رسیدن به نسوج داخل دهانی می شوند؛ آگاهی از نوع اعمال دندانپزشکی که نیاز به پروفیلاکسی آندوکاردیت دارند، از اهمیت خاصی برخوردار است.
هدف
مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی دانشجونان سال آخر دندانپزشکی دانشگاه های تهران انجام شد.
روش بررسی
در این مطالعه توصیفی، تحلیلی که به صورت مقطعی انجام شد، 253 نفر از دانشجویان سال آخر رشته دندانپزشکی دانشگاه های شهر تهران شرکت داشتند. 71 نفر (42 نفر مذکر و 29 نفر مونث) از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران، 74 نفر (40 نفر مذکر و 34 نفر مونث) از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، 35 نفر (15 نفر مذکر و 20 نفر مونث) از دانشگاه شاهد و 73 نفر (35 نفر مذکر و 38 نفر مونث) از دانشگاه آزاد اسلامی در این تحقیق همکاری داشتند. این تحقیق با استفاده از پرسشنامه ای که حاوی سه قسمت اطلاعات از بیماری های قلبی، اعمال دندانپزشکی که نیاز به پروفیلاکسی آندوکاردیت دارند و نیز آنتی بیوتیک در پروفیلاکسی آندوکاردیت و همچنین بر اساس جنس و دانشکده محل تحصیل انجام شد. برای تحلیل اطلاعات حاصله از آزمون Chi-Squre استفاده شد.
یافته ها
در بررسی میزان آگاهی دانشجویان از پروفیلاکسی آندوکاریت بر حسب جنس، در زنان، دانشجویان دانشگاه های آزاد اسلامی با 72.5% و دانشگاه علوم پزشکی تهران با 71.1% دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با 57% و دانشگاه شاهد با 55.7% پاسخ صحیح به سوالات، به ترتیب رتبه های اول تا چهارم را به دست آوردند. دانشجویان مذکر دانشگاه علوم پزشکی تهران با 71.6% دانشگاه آزاد اسلامی با 66.2%، دانشگاه شاهد با 57.3% و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با 52.1% پاسخ صحیح به سوالات رتبه های اول تا چهارم را کسب نمودند. در بررسی میزان آگاهی دانشجویان از پروفیلاکسی آندوکاردیت بر حسب محل تحصیل، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران با 71.3%، دانشگاه آزاد اسلامی با 69.5%، دانشگاه شاهد با 56.5% و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با 54.6% پاسخ صحیح به سوالات، به ترتیب رتبه های اول تا چهارم را به دست آوردند. تمام این اختلافات از نظر آماری معنی دار بود و بیانگر آن است که دانشجویان دانشکده هایی که رتبه های بالاتر را کسب کرده اند، دارای آگاهی بیشتری نسبت به دانشجویان دیگر مراکز می باشند.
نتیجه گیری
پیشنهاد می شود برنامه آموزشی بیماری های قلب و عروق و اعمال دندانپزشکی که نیاز به پروفیلاکسی آندوکاردیت دارند و نیز رژیم آنتی بیوتیک در پروفیلاکسی آندوکاردیت بهبود یابد و زمان بیشتری صرف آن گردد و از جنبه های تئوری به جنبه های عملی هدایت شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
69
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p195927