مقایسه نیمرخ سلامت روانی و سبک های مقابله با تنیدگی در زنان مبتلا و غیر مبتلا به ریفلاکس معده به مری
نویسنده:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف
بیماری ریفلاکس معده به مری یکی از بیماری های شایع دستگاه گوارش است که با اختلالات روانی رابطه دارد، از این رو ضروری است در این افراد سلامت روانی و سبک های مقابله با تنیدگی به عنوان مسائل روا نشناختی مورد بررسی قرار گیرد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه نیمرخ سلامت روانی و سبک های مقابله با تنیدگی در زنان مبتلا به ریفلاکس معده به مری و زنان سالم انجام گرفت.
روش بررسی
طرح پژوهش توصیفی از نوع علمی مقایسه ای بود. جامعه آماری شامل تمامی بیماران زن مبتلا به ریفلاکس معده به مری زاهدان در سال 1397 بود که از بین این افراد 46 نفراز بیماران مراجعه کننده به درمانگا ه ها و 47 فرد سالم که از لحاظ ویژگی های جمعیت شناختی با گروه بیمار همتا شده بودند با استفاده از روش نمون هگیری هدفمند انتخاب و به پرسشنامه های چک لیست نشانگان روانی SCL-90-R(1 (و راهبردهای مقابله ای اندلر و پارکر پاسخ دادند.
یافته ها
نتایج تحلیل واریانس چند متغیری نشان داد میانگین نمرات شکایات جسمانی) 41 / F = 17 (، حساسیت بین فردی) 8/ F = 3 (، افسردگی) 59 / F = 10 (، اضطراب F = 16/68((، ترس مرضی) 97 / F = 4 (، روان پریشی) 34 / F = 4 (و سبک اجتنابی) 24 / F = 20 (به طور معنی داری در افراد بیمار بیشتر از افراد سالم است.
نتیجه گیری
سلامت روانی در بیماران ریفلاکس معده به مری کمتر از افراد سالم است و استفاده از راهبردهای اجتنابی مقابله با استرس در میان بیماران بیشتر از افراد سالم است. از این رو توجه به وضعیت روان شناختی این بیماران ضروری است.کلیدواژگان:
زبان:
انگلیسی
صفحات:
81 تا 87
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2004781
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)
-
The Effectiveness of Mindfulness Skills Training on Improving Extramarital Relationships by Emphasizing the Mediating Role of Emotional Schemas
Zahra Nikbakht, Ali Farnam*, Farhad Kahrazehi
Iranian Evolutionary and Educational Psychology Journal, Sep 2024 -
ارتباط بین برخی ویژگی های روان شناسی و شخصیتی با خشونت منجر به قتل
رضا نظری، *، غلامرضا ثناگوی محرر
مجله علوم پزشکی رازی، مهر 1402