بررسی اثر پلاسمای غنی شده با پلاکت بر رشد آندومتر در بیماران کاندید انتقال جنین برگشت از فریز: کارآزمایی بالینی دوسوکور
رشد مناسب آندومتر یکی از فاکتورهای اساسی جهت لانه گزینی جنین و بارداری می باشد. آندومتر نازک با کاهش میزان بارداری در روش های کمک باروری همراهی دارد. در برخی از موارد عدم رشد مناسب آندومتر منجر به کنسل شدن سیکل های انتقال جنین برگشت از فریز می گردد.
این مطالعه با هدف بررسی اثر تزریق داخل رحمی پلاسمای غنی شده با پلاکت در درمان آندومتر نازک انجام شد.
72 بیمار با سابقه کنسل شدن سیکل انتقال جنین برگشت از فریز به علت رشد نامناسب آندومتر در سال های 2016 و 2017 در مطالعه شرکت کردند. 12 نفر به علل متفاوت از مطالعه خارج شدند و 60 نفر به طور تصادفی به دو گروه تخصیص یافتند. جهت آماده سازی آندومتر هورمون با روش یکسان در دو گروه تجویز شد. تزریق داخل رحمی پلاسمای غنی شده با پلاکت و یا استفاده از کاتتر شم در روز 12-11 سیکل در صورت عدم رشد مناسب آندومتر انجام شد و در صورت لزوم 48 ساعت بعد تکرار شد.
افزایش ضخامت آندومتر 48 ساعت پس از مداخله در هر دو گروه گزارش شد. تمامی افراد به علت عدم رشد مناسب آندومتر نیاز به مداخله دوم پیدا کردند. ضخامت آندومتر پس از دومین مداخله، در گروه پلاسمای غنی شده با پلاکت 18/0±2/7 میلی متر و در گروه شم کاتتر 97/0±76/5 میلی متر گزارش شد و اختلاف معنی داری بین دو گروه بدست آمد. انتقال جنین در تمام افراد گروه پلاسمای غنی شده با پلاکت و در 6 مورد از افراد گروه شم کاتتر انجام گرفت. حاملگی شیمیایی در 12 نفر از افراد گروه پلاسمای غنی شده با پلاکت و 2 نفر از افراد گروه شم کاتتر گزارش شد.
بر اساس این تحقیق، به نظر می رسد تجویز پلاسمای غنی شده با پلاکت در رشد آندومتر در افراد با سابقه آندومتر نازک موثر می باشد.