موانع شست و شوی دست از دیدگاه پرستاران: یک مطالعه مقطعی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه
شستن دست، یکی از موارد کارا و موثر برای پیشگیری از انتقال میکروارگانیسم ها از یک شخص و یا از یک مکان به بیماران می باشد. اما علیرغم اهمیت زیاد رعایت بهداشت دست توسط پرسنل درمانی، نتایج برخی مطالعات حاکی از عدم شستشوی دقیق و مناسب دست توسط آنها می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین موانع شست و شوی دست از دیدگاه پرستاران شاغل در بیمارستان های عمومی آموزشی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال 1396 انجام شد.
مواد و روش
این مطالعه، یک مطالعه توصیفی-تحلیلی و مقطعی بود که  بر روی 312 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های عمومی آموزشی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز  انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه ای روا و پایا مشتمل بر دو بخش مشخصات دموگرافیکی و 48 آیتم مربوط به موانع رعایت بهداشت دست در چهار حیطه موانع فردی، مدیریتی، تجهیزاتی و محیطی بود. تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS 21.0 و آزمون های تی مستقل و آنالیز واریانس یکطرفه انجام شد. سطح معنی داری، 05/0 درنظر گرفته شد.
یافته ها
نتایج نشان داد که موانع تجهیزاتی بالاترین میانگین (0/65±2/85) و موانع فردی پایین ترین میانگین (0/46±2/62) را کسب نمودند. همچنین، بین میانگین موانع مدیریتی و تجهیزاتی با جنسیت، بین میانگین موانع فردی و مدیریتی با وضعیت استخدامی، بین میانگین موانع تجهیزاتی با وضعیت تاهل، و در نهایت بین میانگین موانع مدیریتی و شیفت کاری ارتباط آماری معنی داری وجود داشت (0/05 >p).
بحث و نتیجه گیری
با توجه به یافته ها، برای رفع موانع شست و شوی دست در پرستاران می توان پیشنهاداتی نظیر برگزاری دوره های آموزشی کافی و مناسب و فرهنگ سازی در بخش های بیمارستانی جهت افزایش رعایت بهداشت دست، استفاده از سیستم های نظارتی و انگیزشی مناسب، فراهم آوری به موقع و کافی امکانات و تجهیزات و نیز مواد ضدعفونی کننده مناسب برای شستشوی دست ها، و... ارائه نمود.
زبان:
فارسی
صفحات:
133 تا 144
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2012681 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)