تاثیر تمرینات مقاومتی فزاینده بر غلظت مالون دی آلدئید و فعالیت آنزیم سوپراکسید دسموتاز در زنان مسن غیرفعال
نویسنده:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف
روند پیری با افزایش رادیکال های آزاد و صدمات سلولی همراه است. با این حال، تمرینات مقاومتی ممکن است موجب تعادل سیستم اکسایشی و آنتی اکسیدانی در افراد مسن گردد. بنابراین، هدف مطالعه ی حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی فزاینده بر غلظت مالون دی آلدهید و فعالیت آنزیم سوپراکسید دسموتاز در زنان مسن غیرفعال بود.
روش بررسی
26 زن مسن غیرفعال به صورت داوطلبانه در تحقیق حاضر شرکت کردند و به دو گروه تمرینات مقاومتی فزاینده(13=n) و کنترل(13=n) تقسیم شدند. گروه تمرینات مقاومتی فزاینده، تمرینات مقاومتی را به مدت هشت هفته(سه جلسه در هفته)، انجام دادند. پیش و پس از هشت هفته تمرینات مقاومتی، نمونه های خون وریدی جهت اندازه گیری غلظت مالون دی آلدئید و فعالیت آنزیم سوپراکسید دسموتاز جمع آوری شد.
یافته ها
نتایج آزمون تی مستقل نشان داد که بعد از اجرای هشت هفته تمرین مقاومتی فزاینده، غلظت مالون دی آلدئید در گروه تمرینات مقاومتی فزاینده در مقایسه با گروه کنترل کاهش معناداری یافت(0/001=p). همچنین، فعالیت آنزیم سوپراکسید دسموتاز در گروه تمرینات مقاومتی فزاینده در مقایسه با گروه کنترل افزایش معناداری یافت (0/002=p).
نتیجه گیری
در نهایت می توان گفت که تمرین مقاومتی فزاینده، موجب کاهش غلظت مالون دی آلدئید و افزایش فعالیت سوپراکسید دسموتاز گردیده است که عامل مهمی در کاهش روند پیری می باشد. بنابراین، به نظر می رسد که تمرینات مقاومتی منظم موجب تعادل سیستم اکسیدانی و تقویت سیستم آنتی اکسیدانی در بدن می گردد و می تواند در پیشگیری از آسیب های جدی ناشی از استرس اکسیداتیو به خصوص در سنین پیری نقش بسزایی داشته باشد.کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
صفحات:
151 تا 159
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2022028
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)
-
ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی آزمون مهارت های بینایی- حرکتی ویرایش سوم در کودکان نارس
*، محمود شیخ
نشریه رشد و یادگیری حرکتی - ورزشی، پاییز 1403 -
تاثیر ارائه خود الگودهی به شیوه بازخورد خود تنظیمی و دامنه ای بر یادگیری سرویس تنیسی والیبال
زهرا قدیمی کلاته، مهدی شهبازی*،
نشریه پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی، بهار و تابستان 1403