همبستگی تاب آوری و سلامت روان با سبک زندگی و سبک های فرزندپروری همسران جانبازان؛مطالعه موردی شهرستان اردکان
مشکلات جسمی و روحی که در بین جانبازان وجود دارد، بیشترین تاثیر را بر همسران آنها می گذارد که در نهایت کل خانواده را درگیر می کند. بر این اساس هدف پژوهش حاضر، بررسی همبستگی بین سبک زندگی و شیوه های فرزندپروری با تاب آوری و سلامت روان همسران جانباز بود.
در این پژوهش توصیفی- همبستگی که در سال 1397 انجام شد، 170 نفر از همسران جانبازان شهرستان اردکان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و مورد بررسی قرار گرفتند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه های سبک زندگی میلر و اسمیت، شیوه های فرزندپروری بامریند، تاب آوری کانر و دیویدسون و پرسش نامه سلامت گلدبرگ و هیلر استفاده شد. داده ها توسط آزمون همبستگی پیرسون و با کمک نرم افزار SPSS 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
بین متغیر سبک زندگی با متغیر تاب آوری (0.559=r) و متغیر سلامت روان (0.277-=r) همبستگی معنی دار وجود داشت (0.0001=p). همچنین بین شیوه فرزندپروری مستبدانه با تاب آوری همبستگی منفی و معنی دار (0.125-=r؛ 0.042=p) و با سلامت روان همبستگی مثبت و معنی دار (0.094=r؛ 0.048=p) مشاهده شد. همبستگی بین شیوه فرزندپروری مقتدرانه و سلامت روان نیز منفی و معنی دار بود (0.133-=r؛ 0.024=p).
بین سبک زندگی و سبک های فرزندپروری با تاب آوری و سلامت روان همسران جانبازان همبستگی وجود دارد.
سبک زندگی ، سبک فرزندپروری ، تاب آوری ، سلامت روان ، همسران ، جانبازان
-
تحلیل محتوای کتاب های درسی دوره ابتدایی برمبنای مولفه های هویت یابی (مورد مطالعه: کتاب های فارسی و مطالعات اجتماعی
فاطمه رهبری، حکیمه السادات شریف زاده*،
نشریه علوم اجتماعی، تابستان 1403 -
بازشناسی مولفه های راهبردهای یاددهی - یادگیری در آموزش وپرورش بر مبنای فلسفه هستی گرا
مکرمه شعبان پور، *، حجت صفار حیدری
نشریه نظریه و عمل در تربیت معلمان، بهار و تابستان 1403