شناخت آسیب ها و راهکارهای کارامدی دروس معارف اسلامی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز
هدف از نگارش پژوهش حاضر، به روزرسانی، اصلاح رویکرد و کارامدی درورس معارف اسلامی به طور کلی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور و به طور خاص بررسی میدانی این معضلات و مسائل در دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود.
فرایند حاضر با مشارکت 241 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده است که در سال تحصیلی 96-1395 در رشته تحصیلیشان دروس ارائه شده گروه معارف را اخذ و گذرانده اند.کلیه آزمودنی ها در بخش پرسشنامه جمعیت شناختی برای ارزیابی سن، جنسیت و دانشکده ها است و پرسش ها در چهار بعد، شامل محتوای آموزشی، روش تدریس و حوزه ساختاری مطرح شده است. عوامل درگیر در فرایند آموزش از دید دانشجویان، سنجش و داده ها با استفاده از روش های توصیفی (میانگین انحراف معیار و درصد) توسط نرمافزار اس.پی.اس.اس-19 تجزیه و تحلیل شد.
نتایج پژوهش در ابعاد چهارگانه پرسشنامه نشان داد که در ابعاد محتوا و متون آموزشی، حوزه ساختاری، اولویت گذاری اهداف و حوزه اساتید، اشکالات اساسی وجود دارد که به منظور اصلاح، برخی راهکارها و پیشنهادها ارائه شده است.
با برطرف شدن مشکلات و حل معضلات پیش روی دروس معارف، میتوان برای جهتدهی و هدفمند کردن علم آموزی در رشته های تخصصی و ایجاد انگیزه در دانشجویان امیدوار بود.
-
The Effect of Religious Worldview on the Metaphysical Principles Governing Science
*, Mehdi Golshani
Journal of Philosophical Theological Research, Autumn 2024 -
رابطه بین بهزیستی معنوی با اخلاق حرفه ای در دانشجویان پزشکی
*، زهرا رفیعی سنگری، فریده انصافداران
نشریه سلامت معنوی، تابستان 1403