فهرست مطالب
نشریه مطالعات معرفتی در دانشگاه اسلامی
پیاپی 98 (بهار 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/03/01
- تعداد عناوین: 9
-
-
صفحات 7-36هدفهدف این پژوهش، واکاوی صلاحیتها و شایستگی های حرفه ای استادان دروس معارف اسلامی در سه بعد علمی، رفتاری و روشی بود.روشاین پژوهش به صورت کیفی و با استفاده از رویکرد پدیدارشناسی انجام شد. مشارکت کنندگان در تحقیق، شامل همه دانشجویان دانشگاه کاشان بود که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند، روایتها و تجارب 22 نفر از آنان با رعایت اصل اشباع نظری، جمع آوری، سازماندهی و تجزیه و تحلیل شد. ابزار جمع آوری اطلاعات نیز مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته بود که طی آن تلاش شد تجارب زیسته دانشجویان درباره صلاحیتهای حرفه ای استادان دروس معارف اسلامی مستندسازی شود. برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش نیز از روش کلایزی استفاده شد.یافته هااستادان دروس معارف اسلامی از نظر ویژگی های رفتاری و اخلاقی در وضعیت خوب و مطلوبی قرار دارند. به لحاظ شایستگی های علمی یا تخصصی نیز اگرچه شرایط نسبتا مناسبی وجود دارد، ولی لازم است واجد ظرفیتها و آمادگی های علمی بیشتری شوند. در نهایت به لحاظ روشی(روش تدریس) نیز با توجه به تنگناهای موجود، ضرورت جدی وجود داردکه قابلیتهای خود را در زمینه به کارگیری شیوه های متنوع تدریس ارتقا دهند.نتیجه گیریافزایش اثربخشی دروس معارف اسلامی در تحقق اهداف خود، مستلزم رشد و ارتقای صلاحیتهای حرفه ای در سه بعد مذکور به ویژه ابعاد علمی و روش تدریس است.کلیدواژگان: دروس معارف اسلامی، تجارب زیسته، استادان معارف اسلامی، دانشگاه، شایستگی های حرفه ای
-
صفحات 37-64هدف
تحقق تمدن نوین اسلامی مانند هر تمدن بشری، فرایندی متکی بر شالوده های اجتماعی است. لذا بازکاوی قواعد حاکم بر جوامع اسلامی با هدف طراحی الگوهای تمدن ساز، بدون شناساندن مولفه های اجتماعی، تلاشی کم ثمر خواهد بود. بنابر این، پرسش اصلی نوشتار حاضر این بود که شاخصهای اجتماعی موثر در پیدایی و پویایی تمدن نوین اسلامی کدام اند؟
روشاین تحقیق با استناد به منابع کتابخانه ای و گزارشهای تاریخی، به روش توصیفی- تحلیلی انجام شد.
نتیجه گیریدعوت به همبستگی اجتماعی با اتکا بر نگرش توحیدی و به تاسی از عناصری همچون بازگشت به اسلام ناب، پاسداشت کرامت انسانی، آزاداندیشی و نیل به عدالت اجتماعی، از شاخصهای اجتماعی در پیدایی تمدن نوین اسلامی بود. به علاوه، خوداتکایی مسلمین ذیل روحیه عزت طلبانه و تحقق امت واحده بر بنیان استقلال با وجود تساهل با ملل دیگر، ضمن عینیت بخشیدن به مناسبات اجتماعی، پویایی این تمدن متعالی را رقم خواهد زد.
کلیدواژگان: : تمدن نوین اسلامی، شاخص اجتماعی، پیدایی و پویایی -
صفحات 65-92هدفسیاست علم به عنوان یکی از عرصه های سیاستگذاری عمومی، نیازمند یک مبنای نظری است که در آن ماهیت و رسالت علم، کارکردها و مسائل بنیادین آن، صورت بندی شده اند. واکاوی این مبنای نظری در اندیشه اسلامی و به طور خاص تر در اندیشه شهید مطهری، کمتر مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. از سوی دیگر، تاکنون دیدگاه شهید مطهری در خصوص علم به صورت منسجم، صورت بندی نشده است.روشدر این پژوهش، مسائل سیاستی علم در آثار شهید مطهری با روش تحلیل مضمون و رویکرد قیاسی استقرایی، کاوش شده است.یافته هاباور به کاشفیت علم از واقع در علوم یقینی و ارزش نظری داشتن این علوم، اعتقاد به فایده عملی علوم تجربی و اعتباری و ارزش عملی داشتن آنها(ماهیت علم)، تعیین «قدرت، عزت و استقلال» به عنوان(غایت علم)، توجه به استقلال عالمان از طبقه قدرت و حفظ حریت آنان(سیاست علم)، باور راسخ به شرافت علم و پرهیز از واگذاری کامل آن به مناسبات بازار و کالایی شدن علم(اقتصاد علم)، مذموم دانستن نگاه کسب وکاری به علم، تلاش برای آزادماندن آن و استعمال آن در راه خیر(اخلاق علم) و در نهایت، بی مکان دانستن علم(ارتباطات علم)، از مولفه های سیاستی علم در صورت بندی علم از منظر شهید مطهری است.نتیجه گیریاندیشه اسلامی، نگاهی اصیل به علم دارد و نگاه صرفا ابزاری به علم را کنار می گذارد. به همین سبب، سیاست علم در این اندیشه، در مناسبات مختلف اقتصادی، سیاسی، ارتباطی و اجتماعی به گونه ای است که ضمن حفظ ارزش والای آن، بتوان بیشترین بهره و استفاده از آن را در راستای تحقق منافع جامعه اسلامی، برد.کلیدواژگان: علم، شهید مطهری، صورت بندی علم، مولفه های سیاستی علم، سیاست علم
-
صفحات 93-120هدف
هدف از آفرینش، رشد انسان، تکامل شخصیت و رسیدن به جایگاه در خور شان اوست. قرآن کریم نیز به عنوان یکی از کلیدی ترین اهداف، بدان توجه ویژه ای کرده است. لذا هدف از انجام این پژوهش، شناخت روش های قرآن کریم در زدودن موانع و انگیزه بخشی برای ایجاد بستر و تسهیل رشد و تعالی انسان بود.
روشبرای دستیابی به روش های قرآن در عبور از موانع و دستیابی به موفقیت، از روش تحلیل محتوا استفاده شده است.
یافته ها و نتایجیافته های مقاله حکایت از آن دارد که قرآن کریم در چهار مرحله پیوسته، زمینه های رشد و موفقیت انسان را فراهم کرده است: در مرحله اول، خداوند برای انتخاب مسیر و نقشه راه، فکر و اندیشه او را پرورش داده است. در مرحله دوم، به منظور تثبیث در مسیر، مواهب گوناگون و عنایات ویژه را شامل او ساخته است. در مرحله سوم، با توجه به مشکلات و مسائل فرارو و به منظور عبور از این موانع، با ایجاد انگیزه و تقویت روحی، آنان را مجهز کرده و دستیابی به موفقیت را تسهیل می کند و در مرحله آخر، به منظور تکریم از تلاش و مجاهدت، ارتقای رتبه و منزلت داده و بهترین منزلت را در دنیا و در آخرت نصیبشان می کند.
کلیدواژگان: عبور از بحران، رشد، موفقیت، تقویت روحی -
صفحات 121-140هدف
غرض شناسی در مطالعات تدبری، مهم ترین و دشوارترین تلاش شمرده می شود. این مهم از روش های گوناگون به دست می آید که «ارزشگذاری موضوعات»، روشی درون سوره ای، مستحکم و شفاف است و با ابتنای بر محتوای سوره و اصالت این محتوا، از اعتبار بالایی برخوردار است. منظور از ارزشگذاری، تعیین اهمیت و جایگاه موضوع در سوره است.
روشاین پژوهش با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و تمرکز بر متن سوره، نخست سوره را موضوع یابی و پس از جمع بندی موضوعات در دسته ها و سیاقها، با استفاده از قواعد «حذف» و «تجمیع»، غرض سوره را رو می کند.
یافته ها و نتیجه گیریخروجی روش «ارزشگذاری موضوعات» نشان می دهد که «غفلت انسان از افشا شدن نهانها و آگاهی خداوند به وضعیت انسان در روز قیامت، مایه ناسپاسی انسان!» غرض و پیام اصلی سوره عادیات است.
کلیدواژگان: ارزش گذاری موضوعی، اغراض سور، اهداف سور، تدبر در قرآن، عادیات -
صفحات 141-158هدفهدف از انجام این پژوهش، مقایسه اندیشه هایدگر و سروش دوره متقدم در باب تکنولوژی بود.روشروش استفاده شده در این پژوهش، روش مقایسه ای بود. در راستای پیشبرد پژوهش، نخست نسبت میان سوبژکتیویسم و تکنولوژی مدرن و همچنین نحوه مواجهه هایدگر با تکنولوژی، تجزیه و تحلیل شد و بر این امر تاکید شد که نزد هایدگر، تکنولوژی نه ابزار صرف، بلکه نوعی انکشاف، هستی شناسی و شیوه تفکر بود که به موجب آن، نگاه انسان مدرن به عالم و آدم عوض شد.یافته هااز نظر هایدگر، تنها راه مواجهه صحیح با تکنولوژی مدرن، مواجهه گسستی- پیوستی با آن بود. در ادامه مسیر پژوهش، اندیشه سروش جوان و متقدم در باب تکنولوژی با تاکید بر مقاله "صناعت و قناعت" مورد واکاوی قرار گرفت. و به این یافته اصلی و اساسی اشاره شد که لب لباب رهیافت سروش در مقاله "صناعت و قناعت" در باب تکنولوژی مدرن، رویکردی سلبی و مبتنی بر نفی کامل تکنولوژی مدرن بود.نتیجه گیرینتایج نهایی پژوهش حاکی از آن بود که با مقایسه دیدگاه سروش و هایدگر در باب تکنولوژی می توان چنین نتیجه گیری کرد که مواجهه هایدگر با تکنولوژی مدرن، مواجهه ای مبتنی بر گسست و پیوست توامان بود؛ در حالی که سروش متقدم، مواجهه ای کاملا سلبی در قبال تکنولوژی مدرن اتخاذ کرد و قادر به برقراری مواجهه ای دیالوگی و دیالکتیکی با تکنولوژی مدرن نبود.کلیدواژگان: تکنولوژی، سروش، سوبژکتیویسم، هایدگر
-
صفحات 159-178هدف
در راستای طرح تحول در علوم انسانی، گام نخست استخراج مبانی انسان شناختی، هستی شناختی و... نظریات غربی و کاربست مبانی اسلامی در این نظریه هاست. استخراج و تحلیل مبانی انسان شناختی نظریه قرارداد اجتماعی جان لاک و کاربست مبانی انسان شناختی آیت الله مصباح در این نظریه و دستیابی به نظریه قرارداد اجتماعی با رویکرد اسلامی هدف این تحقیق بود.
روشدر نوشتار حاضر به روش توصیفی- تحلیلی به استخراج مبانی انسان شناختی نظریه قرارداد اجتماعی لاک و جایگذاری مبانی انسان شناختی آیت الله مصباح یزدی در این نظریه پرداخته شده است.
یافته ها و نتیجه گیریاجتماع گرایی انسان و میل او به ایجاد حکومت، ریشه در گرایش فطری تعالی طلبی و حق جویی فرد دارد. انسانها با توافق یکدیگر دستورات و قوانین دینی و الهی را مرجع حل اختلافات خود قرار می دهند و برای تضمین سعادت خویش، آنچه حق و درست است را می پذیرند. بر این اساس، فردی را که فهم بهتری از دین و دستورات الهی دارد و نظرش به حقیقت نزدیک تر است، به عنوان حاکم و داور خویش انتخاب می کنند.
کلیدواژگان: نظریه قرارداد اجتماعی، مبانی انسان شناختی، مصباح یزدی، جان لاک -
صفحات 179-196هدفیکی از اساسی ترین مشکلات شایع در دانشجویان، احساس رهاشدگی است. احساس رهاشدگی به عنوان یکی از پیامدهای احساس تنهایی اگزیستانسیال، از دست دادن پایگاه های حمایتی و نجات بخش انسانی است. بنابر این، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش مرگ اندیشی مبتنی بر آموزه های اسلامی بر کاهش احساس رهاشدگی دانشجویان دانشگاه تبریز انجام شد.روشاین پژوهش از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری این پژوهش، دانشجویان دانشگاه تبریز بود که 80 نفر به صورت تصادفی انتخاب و در دو گروه آزمایشی(40 نفر) و کنترل(40 نفر) جایگزین شدند. از ابزار پرسشنامه محقق ساخته رهاشدگی به عنوان پیش آزمون- پس آزمون در این پژوهش استفاده شد و سپس برنامه آموزشی مرگ اندیشی مبتنی بر آموزه های اسلامی به عنوان متغی مستقل در هشت جلسه یک ساعته روی آنها اجرا شد و در نهایت، داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس و در نرم افزار اس.پی.اس.اس نسخه 23 تحلیل شدند.یافته هایافته های حاصل از تحلیل کوواریانس داده ها نشان داد که آموزش مرگ اندیشی مبتنی بر آموزه های اسلامی، میانگین نمره رهاشدگی را در گروه آزمایش و در تمام مولفه های آن، نظیر فقدان تکیه گاه، عدم عاملیت و وانهادگی، به طور معناداری کاهش داده است(P< 0/001).نتیجه گیریمسئولان دانشگاهی و سیاستگذاران آموزشی می توانند با برگزاری آموزشهای رسمی و غیر رسمی در باب مرگ اندیشی مبتنی بر آموزه های اسلامی، احساس رهاشدگی دانشجویان را کاهش دهند.کلیدواژگان: مرگ اندیشی، آموزه های اسلامی، احساس رها شدگی
-
صفحات 197-220
پژوهش حاضر ، با هدف ارائه الگوی سبک زندگی ایرانی - اسلامی در مکتب تربیتی شهید سلیمانی انجام شد. روش تحقیق به صورت کیفی-کمی بود .در بخش کیفی از رویکرد فرا ترکیب و در بخش کمی از تحلیل عاملی تاییدی جهت برازش الگوی پیشنهادی استفاده شد. از تحلیل 57 مورد سخنرانی و مصاحبه مورد مطالعه ، تعداد 3 بعد شامل فردی، بعد اجتماعی و بعد سیاسی ، شش معیار و 23 مقوله استخراج گردید. نتایج تحلیل نشان داد که الگوی سبک زندگی ایرانی - اسلامی در مکتب تربیتی شهید سلیمانی نگاهی کلان به مفهوم تربیت دارد و بعد فردی و اجتماعی مهمترین مولفه های الگوی سبک زندگی ایرانی - اسلامی در مکتب تربیتی شهید سلیمانی است. در بخش کمی جهت اعتبارسنجی الگوی پیشنهادی جامعه آماری این پژوهش مدیران مدارس متوسطه دولتی شهر کرمان در سال تحصیلی 1400-1401بود که با استفاده از معادله کوکران، تعداد نمونه های مورد بررسی برابر با 175 نفر ارزیابی شد. برای تجزیه و تحلیل یافته های پژوهش ازنرم افزار Smart-PLS3 و SPSS22 استفاده شد . نتایج پژوهش ، اعتبار الگوی سبک زندگی ایرانی-اسلامی براساس دیدگاه مدیران متوسطه شهر کرمان را نشان داد.
کلیدواژگان: سبک زندگی ایرانی-اسلامی، مکتب تربیتی، شهید سلیمانی، بعد فردی، بعد اجتماعی
-
Pages 7-36AimThe main purpose of this research is to analyze the professional qualifications and competences of Islamic education professors in three scientific, behavioral and methodological dimensions.MethodThis research was conducted with qualitatively using a phenomenological approach. The participants in the research included all the students of Kashan University, and by using the purposeful sampling method, the narratives and experiences of 22 of them were collected, organized and analyzed in accordance with the principle of theoretical saturation. The data collection tool was a semi-structured in-depth interview, during which an attempt was made to document the lived experiences of the students regarding the professional qualifications of Islamic education professors. The seven-step Colaizzi method was used to analyze the research data.ResultsThe findings showed that the professors of Islamic education courses are in a good and favorable situation in terms of behavioral and moral characteristics. In terms of scientific or specialized qualifications, although there are relatively suitable conditions, it is necessary to have more scientific capacities and preparations. Finally, in terms of teaching method, considering the existing challenges, there is a serious need to improve their capabilities in the field of using various teaching methods.ConclusionIncreasing the effectiveness of Islamic education courses in achieving their goals requires the promotion of professional qualifications in the three dimensions mentioned, especially scientific aspects and teaching methods.Keywords: Islamic Education Courses, Lived Experiences, Islamic Education Professors, University, Professional Competencies
-
Pages 37-64Aim
The realization of the new Islamic civilization, like any human civilization, is a process based on social foundations. Therefore, re-examining the rules governing Islamic societies with the aim of designing civilization-building models, without identifying the social components, will be a fruitless effort. Consequently, the main question of the article is, what are the effective social indicators in the emergence and dynamics of modern Islamic civilization?
MethodThis research was done by descriptive-analytical method based on library sources and historical reports.
Results and ConclusionCalling for social solidarity by relying on monotheistic attitude and based on elements such as returning to pure Islam, preserving human dignity, freedom of thought and achieving social justice was one of the social indicators in the emergence of the new Islamic civilization. In addition, the self-reliance of Muslims under the spirit of self-respect and the realization of a single nation based on independence, despite tolerance with other nations, while objectifying social relations, will determine the dynamics of this sublime civilization
Keywords: Modern Islamic Civilization, Social Index, Emergence, Dynamics -
Pages 65-92AimScience policy, as one of the fields of public policy, requires a theoretical basis in which the nature and mission of science, its functions and fundamental issues are formulated. The analysis of this theoretical basis in Islamic thought, and more specifically in the thought of martyr Motahari, has received less attention from researchers. On the other hand, until now, Martyr Motahari's view on science has not been formulated in a coherent way.Methodin this research, the policy issues of science in Martyr Motahari's works have been explored with thematic analysis method and inductive comparative approach.Resultsthe results of the present survey indicate the following findings among the policy components of science in the formulation of science from the perspective of Martyr Motahari: Belief in the discovery of science from reality in certain sciences and the theoretical value of having these sciences, belief in the practical utility of experimental and creditable sciences and the practical value of having them (essence of science), determining "power, honor and independence" as (goal of science) Paying attention to the independence of scholars from the power class and preserving their freedom (politics of science), firmly believing in the honor of science and avoiding its complete surrender to market relations and the commodification of science (economics of science), condemning the business view of science, trying to keep it free and using it in the way of good (ethics of science) and ultimately considering science as out of place (communications of science)ConclusionIslamic thought has an original view of science and abandons the mere view of science as a tool. For this reason, the policy of science in this thought, in various economic, political, communication and social relations, is such that while maintaining its high value, it can be used the most in order to realize the interests of the Islamic society.Keywords: Science, Martyr Motahari, Formulation Of Science, Policy Components Of Science, Science Policy
-
Pages 93-120Aim
The purpose of creation is the growth and evolution of humanity, fostering the development of individual personalities, and attaining a dignified position. The Holy Quran places significant emphasis on this objective, considering it one of the most paramount goals. Understanding the methods outlined in the Holy Quran for overcoming obstacles and fostering motivation can serve as a foundation for human growth and excellence.
MethodThis article employs content analysis to elucidate the Quranic methods for surmounting challenges and achieving success.
Results and conclusionThe findings of this study reveal that the Holy Quran paves the way for human growth and success through four continuous stages: 1) Guidance of Thoughts: In the initial stage, Allah nurtures human thoughts and ideas, guiding individuals to choose their path and road map. 2) Provision of Blessings: In the second stage, various gifts and special favors are bestowed to help individuals establish themselves on their chosen path. 3) Motivation and Resilience: The third stage equips individuals with the strength and motivation to confront obstacles and address impending issues. This empowerment facilitates the journey toward success. 4) Elevation and Dignity: In the final stage, individuals who have made earnest efforts are rewarded with honor and elevated status, both in this world and in the hereafter. By following these stages, the Holy Quran offers a comprehensive framework for personal growth, success, and the attainment of dignity.
Keywords: : Overcoming Crisis, Growth, Success, Spiritual Strengthening -
Pages 121-140Aim
In Tadabbor) deliberation (studies, objectivity is considered as the most important and most difficult effort. This importance can be obtained from various methods that "evaluation of topics" is a solid and transparent method within the surah, and it has high credibility depending on the content of the surah and the authenticity of this content. Valuing means determining the importance and position of the subject in the Surah.
MethodThe mentioned research, using the descriptive-analytical method and focusing on the text of the surah, first finds the topic of the surah and after summarizing the topics in categories and contexts using the rules of "elimination" and "combination", the purpose of the surah is revealed.
Results and ConclusionThe output of the method of "evaluating issues" shows that "man's neglect of revealing secrets and God's awareness of man's condition on the Day of Judgment is a source of man's ungratefulness!” that is the main purpose and message of Surah Adiyat.
Keywords: Thematic Evaluation, Sur's Goals, Deliberation In The Qur'an, Habits -
Pages 141-158AimThe present study aims to compare the ideas of Heidegger and earlier Soroush’s thought on technology.MethodThe study employed a comparative research technique. The relationship between subjectivism and modern technology was first analyzed, as well as Heidegger’s approach to technology for advancing the study. It was emphasized that, according to Heidegger, technology was not a mere tool but a kind of development, ontology, and way of thinking that changed modern man’s view of the world and man.ResultsAccording to Heidegger, the only way to correctly face modern technology is to meet it with discontinuity-connection. In the continuation of the research, Soroush’s young and advanced thought about technology was analyzed with an emphasis on the article “Art and Contentment.” It was pointed out that the primary and fundamental finding of Soroush’s approach in the article “Industry and Contentment” about modern technology was a negative approach based on the complete negation of contemporary technology.ConclusionThe final results of the research indicated that by comparing Soroush’s and Heidegger’s views on technology, Heidegger’s encounter with modern technology was based on separation and connection. This is while occurs when early Soroush adopted a negative attitude towards modern technology and could not establish a dialogical and dialectical encounter with modern technology.Keywords: Technology, Soroush, Subjectivism, Heidegger
-
Pages 159-178Aim
In line with the transformation plan in human sciences, the first step is to extract anthropological, ontological, and western theories and apply Islamic principles in these theories. The aim of the survey is to extract and analyze the anthropological foundations of John Locke's social contract theory and the application of Ayatollah Misbah's anthropological foundations in this theory to achieve the social contract theory with an Islamic approach.
MethodIn the present article, the descriptive-analytical method is used to extract the anthropological foundations of Locke's social contract theory and to place the anthropological foundations of Ayatollah Misbah Yazdi in this theory.
Results and conclusionsSome of the results obtained from the application of Professor Misbah's anthropological foundations in the social contract theory are: human socialism and his desire to create a government is rooted in the natural tendency of the individual to seek excellence and seek justice. By mutual agreement, people put religious and divine orders and laws as a reference for solving their differences and accept what is true and right to ensure their happiness. Based on this, they choose the person who has the best understanding of religion and divine orders and whose opinion is closest to the truth as their ruler and judge.
Keywords: Social Contract Theory, Anthropological Foundations, Misbah Yazdi, John Locke -
Pages 179-196AimOne of the most common problems among students is the feeling of throwness. The feeling of throwness as an output of existential loneliness means the loss of human support and saving bases. Therefore, the present study is conducted to investigate the effectiveness of teaching of death thinking based on Islamic teachings on reducing the feeling of throwness of Tabriz university students.MethodThis research was a quasi-experimental design with a pre-test post-test design with control group. The statistical population of this research was university of Tabriz students. 80 student were selected randomly and replaced in experimental group (40) and control (40). The tool of researcher-made throwness questionnaire was used as pre-test-post-test in this research. Then, the Islamic Thought designed educational program was implemented as an independent variable in 8 sessions per hour. Finally, data was analyzed using covariance analysis and analyzed by SPSS software version 23.ResultsThe findings of the analysis of covariance data showed that the teaching of Death Thinking based on Islamic teachings significantly reduced the mean of throwness feeling in the experimental group and in all its components (P <0.001).Conclusionthe authors of the survey conclude that academic officials and educational policy makers can reduce the feeling of throwness of students by holding formal and informal trainings about thinking about death based on Islamic teachings.Keywords: Death Thinking, Islamic Teachings, Feeling Of Throwness
-
Pages 197-220Aim
The present research aims to present a model of Iranian-Islamic lifestyle within the educational framework of Martyr Soleimani.
MethodThe research utilized a mixed-methods approach, combining qualitative and quantitative methods. In the qualitative section, a meta-synthesis approach was employed, while confirmatory factor analysis was utilized in the quantitative section to validate the proposed model. From the analysis of 57 speeches and interviews, three dimensions were extracted: individual, social, and political, along with six criteria and 23 categories. In the quantitative section, to validate the proposed model, the statistical population consisted of managers of public high schools in Kerman city during the academic year 2021-2022. Using Cochran's formula, the sample size was determined to be 175 participants. For data analysis, Smart-PLS3 and SPSS22 software were utilized.
Findings and ResultsThe results indicated that the Iranian-Islamic lifestyle model in Martyr Soleimani's educational framework adopts a holistic perspective on the concept of education, with the individual and social dimensions being the most significant components of this model. The findings of the research demonstrated the validity of the Iranian-Islamic lifestyle model based on the perspectives of high school managers in Kerman city.
Keywords: Iranian-Islamic Lifestyle, Educational Framework, Martyr Soleimani, Individual Dimension, Social Dimension