تاثیر رژیم آبیاری بر برخی ویژگی های رویشی نهال های تولیدی گونه تادار در مبداهای جغرافیایی متفاوت

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

هدف از این تحقیق، تاثیر رژیم آبیاری بر رشد نهال های تولیدی تادار (Celtis caucasica willd.) در مبداهای جغرافیایی کرج، همدان، خرم آباد، و شیراز است.

 مواد و روش ها:

 بعد از جمع آوری بذور جهت مطالعه ی اثر تیمارهای آبیاری و مبدا بذر، اقدام به کاشت بذور در گلدان های پلی اتیلن شد. تا قبل از جوانه زنی بذور، همه ی گلدان ها دارای شرایط یکسان بودند. پس از آن، به مدت شش ماه از اوایل خرداد تا اواخر آبان ماه تحت چهار تیمار آبیاری شاهد، سه روزه، پنج روزه و هشت روزه در سه تکرار 30 تایی قرار گرفتند. در انتهای فصل رویش، ارتفاع نهال، قطر یقه، سطح برگ، طول ریشه، طول ساقه و درصد زنده مانی نهال ها اندازه گیری شد.

یافته ها:

نتایج آزمون توکی نشان داد اثر مبدا بذر بر تمام صفات اندازه گیری شده معنی دار می باشد (05/0<p). تیمار آبیاری به طور معنی داری بر ارتفاع نهال، قطر یقه و مساحت برگ تاثیر داشت (05/0<p). به طور میانگین، بیش ترین مقدار پارامترهای اندازه گیری شده در مبدا بذر کرج و کم ترین، در مبدا همدان بود. به طور متوسط، درصد زنده مانی نهال ها در تمام رژیم های آبیاری 70 درصد به دست آمد و بیش ترین درصد زنده مانی متعلق به تیمار شاهد بود. بیش ترین مقدار رویش نهال ها در تیمار شاهد و کم ترین در تیمار پنج و هشت روزه مشاهده شد. 

نتیجه گیری:

پیشنهاد می شود برای جنگل کاری در کرج، از بذرهای مبدا کرج استفاده شود. همچنین، با توجه به این که تفاوت چشمگیری در رویش نهال ها در تیمارهای آبیاری مشاهده نشد، از تیمار آبیاری هشت روزه با توجه به مقرون به صرفه تر بودن این رژیم، استفاده شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
65 تا 83
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2112305 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)