کاهش میل جنسی زنان از دیدگاه طب ایرانی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

عملکرد جنسی یکی از مولفه‏های مهم کیفیت زندگی است که اختلال آن می‏تواند آسیب جدی به ارتباطات بین فردی، سلامت عاطفی و اعتماد به نفس افراد وارد کند. شیوع قابل توجه اختلالات عملکرد جنسی و عوارض آن لزوم بهره‏مندی از دیدگاه‏های سایر مکاتب طبی را روشن می کند. طب ایرانی، به عنوان یک طب کل‏نگر دارای تجربیات و دیدگاه‏های مشخص در تشخیص و درمان ضعف جنسی است. مطالعه حاضر به علل کاهش میل جنسی (باه) زنان و درمان آن از نگاه طب ایرانی می‏پردازد.

مواد و روش ها:

در این مطالعه مروری، متون معتبر طب سنتی با محوریت قانون، پیرامون ضعف جنسی، مورد بررسی قرارگرفت و دیدگاه های طب سنتی و طب رایج در این حوزه مقایسه شد.

یافته ها:

طب ایرانی، سلامت اعضای رییسه (قلب، مغز، کبد و غدد جنسی) را لازمه سلامت جنسی می داند در حوزه درمان نیز، تقویت این اعضا می تواند موجب کارکرد بهتر جنسی شود. سبب شناسی اختلال عملکرد جنسی زنان پیچیده و چندعاملی است و حاصل اثر متقابل عوامل فیزیولوژیک (بیولوژیک)، روان شناختی و جامعه شناختی است و فاکتورهای روان شناختی به عنوان علت اولیه و مهم تر از سایر عوامل مطرح است. مکتب غنی طب ایرانی، مشکلات روانی را برخواسته از ضعف قوای‏ نفسانی و حیوانی می‏داند. به نظر می‏رسد اهمیت دادن به عوامل روان‏شناختی در طب رایج، در راستای نظر طب ایرانی در مورد اولویت دادن اعضای رییسه در تشخیص و درمان ضعف باه باشد.

نتیجه گیری:

این تحقیق برآن است که با ارایه دیدگاه‏های تشخیصی و درمانی طب ایرانی در حوزه ضعف باه، زوایای تازه‏ای در برخورد با این اختلال بگشاید، تا بتوان از راهکارهای درمانی طب ایرانی در افزایش میل جنسی زنان استفاده کرد و مسیر را برای تحقیقات بالینی در این حوزه هموار و فراهم کرد.

زبان:
فارسی
در صفحه:
237
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2117864