بررسی کیفیت زندگی و عوامل مرتبط با آن در بیماران مبتلا به کهیر مزمن در استان کردستان
کهیر مزمن، یک بیماری پوستی با راش های مداوم همراه با خارش و یا آنژیوادم، پاپول و پلاک های ملتهب است که تحت شرایطی از مرحله حاد به مرحله مزمن تبدیل شده و سال ها موجب اضطراب و افسردگی بیمار می شود. هدف مطالعه حاضر بررسی کیفیت زندگی و عوامل مرتبط با آن در بیماران مبتلا به کهیر مزمن در استان کردستان بود.
مطالعه توصیفی تحلیلی حاضر بر روی 228 بیمار مراجعه کننده به کلینیک آلرژی بیمارستان بعثت (به عنوان بیمارستان مرجع درجه 3) در استان کردستان طی سال 1395 صورت گرفت. به صورت سرشماری انتخاب (به دلیل فراوانی کم بیماران، محدوده سنی انتخاب شده شامل کل گروه های سنی بود) و پس از انجام معاینه های اولیه و تایید تشخیص کهیر مزمن مورد بررسی قرار گرفتند. جمع آوری داده ها به روش سرشماری انجام شد. از تمامی بیماران قبل از ورود به مطالعه اجازه گرفته شده و پرسشنامه ها جهت تکمیل در اختیار آن ها قرار داده شده است. اطلاعات بیماران با استفاده از پرسشنامه DQLI جمع آوری شد. برای تحلیل از آزمون کای دو و از ضریب همبستگی اسپیرمن با کمک نرم افزار SPSS نسخه 15 استفاده شد.
نتایج مطالعه نشان داد که میانگین سنی افراد شرکت کننده در مطالعه 10/55± 34/81 سال بود. تحلیل اطلاعات نشان داد که بین کیفیت زندگی و جنسیت ارتباط معنی دار وجود داشته است (0/001<p) و همچنین بین کیفیت زندگی و نوع بیماری ارتباط معنی دار مشاهده شده است (0/001<p)؛ اما بین کیفیت زندگی با متغیرهای محل سکونت و میزان تحصیلات ارتباط وجود نداشته است (0/05>p).
نتایج گویای تاثیر بیماری کهیر مزمن بر ابعاد مهم کیفیت زندگی بیماران بود. به نظر می رسد این بیماران از لحاظ روحی و روانی درگیر شده و سطح رضایت آن ها از کیفیت زندگی کاهش یافته بود.
کهیر مزمن ، کیفیت زندگی ، کهیر ، شدت بیماری
-
Spontaneously Corrected Hypoplastic Left Heart: A Case Report and Exceptional Opportunity to Discuss Etiology with Novel Therapeutic Vision
*
Archives of Iranian Medicine, Sep 2024 -
Association of Abnormal Serum L-Carnitine Levels with Idiopathic Changes in Left Ventricular Geometry in Pediatric and Adolescent Patients
, Khaled Rahmani, Abdorrahim Afkhamzadeh *
Iranian Journal of Medical Sciences, May 2022