ترجیحات دانشجویان پزشکی عمومی برای انتخاب رشته تخصصی چگونه شکل می گیرد؟
یکی از محورهای اصلی نشست آلماتا در سال 2000 در سازمان جهانی بهداشت، توزیع عادلانه نیروی انسانی بود. با توجه به این که یکی از نیروهای انسانی متخصص در بخش سلامت را پزشکان تشکیل می دهند بنابراین تخصیص بهینه پزشکان بین گرایش های مختلف طب همواره از چالش های مهم پیش روی سیاست گذاران بخش سلامت بوده است. ترکیب نیروی انسانی پزشک عمومی و متخصص کشور با ترجیحات دانشجویان پزشکی در دوران تحصیل مرتبط است. هدف این پژوهش بررسی مولفه های مرتبط با این ترجیحات برای انتخاب رشته تخصصی پزشکی بود.
مطالعه حاضر از نوع کیفی و مبتنی بر روش گرندد تیوری بود. مشارکت کنندگان از بین دانشجویان پزشکی عمومی سال های پایانی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان طی سال تحصیلی 1396-1395 بودند و به روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند. در مجموع 28 مصاحبه انجام شد. تحلیل داده ها مبتنی بر روش تحلیل مضمون و با استفاده از نرم افزار MAXQDA نسخه 2018 انجام شد.
در مجموع چهار کد اصلی و ده کد فرعی شناسایی شد. درک دانشجویان از رشته های تخصصی پزشکی، ویژگی های دانشجو، ویژگی های رشته تخصصی و شرایط حاکم بر جامعه، کدهای اصلی مرتبط با ترجیحات دانشجویان در رابطه با انتخاب رشته تخصص پزشکی بودند.
برای افزایش جذابیت رشته های مورد نیاز جامعه و تخصیص بهینه پزشکان عمومی بین تخصص های مختلف پزشکی، سیاست گذاران بخش سلامت باید به مولفه های فردی و شرایط اجتماعی توجه داشته باشند.
-
مولفه های مرتبط با تکمیل به موقع تحصیلات در دوره های تحصیلات تکمیلی از دیدگاه دانشجویان دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی: یک مطالعه کیفی
علی غفاریان، ، گلرخ عتیقه چیان، سکینه سقائیان نژاد اصفهانی*
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، هفته سوم آبان 1403 -
کودکان به مثابه یک تقاضای محقق نشده؟
عاطفه نجفی شاهکوهی، *
مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان، بهار 1403