اثر عصاره چای سبز بر پارامترهای سلامت اسپرم رت های بالغ تیمار شده با بیسفنول A
بیسفنول A (BPA) از طریق تولید رادیکال های آزاد، عملکرد دستگاه تناسلی مردان را مختل می کند. از سوی دیگر، عصاره چای سبز (GTE) به عنوان یک آنتی اکسیدانت قوی شناخته می شود.
هدف از این مطالعه بررسی اثر تیمار همزمان بیسفنول A و GTE به عنوان یک عامل آنتی اکسیدانی بر عملکرد دستگاه تناسلی مردان بود.
رت های نر بالغ به 4 گروه تقسیم شدند: کنترل، بیسفنول A (µg/kg/day20)، GTE (mg/kg/day 100) و بیسفنول A + GTE و برای 8 هفته تیمار شدند. وزن بدن و وزن بیضه چپ ثبت شد و سپس ناحیه دمی اپیدیدیم چپ نیز در محیط کشتHam's F10 به چند قطعه برش داده شد. اسپرم های خارج شده به منظور بررسی تعداد، تحرک، قابلیت حیات و ناهنجاری های مورد بررسی قرار گرفتند. کیفیت کروماتین اسپرم، توسط رنگ آمیزی های هسته ای آکریدین اورانژ و آنیلین بلو بررسی شد. داده ها با روش آماری واریانس یک طرفه و تست Tukey تجزیه و تحلیل و تفاوت میانگین ها در سطح 05/0 P < معنی دار در نظر گرفته شد.
کاهش معنی داری در تعداد، تحرک و قابلیت حیات اسپرم در گروه بیسفنول A در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد. بیسفنول A بر کیفیت DNA اسپرم و جایگزینی پروتامین به جای هیستون هیچ اثری نداشت. همچنین افزایش قابل توجهی در قابلیت حیات و تحرک اسپرم، در گروه عصاره چای سبز در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد.
نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که عصاره چای سبز میتواند اثرات نامطلوب بیسفنول A بر سلامت اسپرم در رت های بالغ را کاهش دهد.