اپیدمیولوژی عفونت مجاری ادراری و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان امیرالمومنین گراش در سال 1397

پیام:
نوع مقاله:
مقاله کوتاه (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

عفونت مجاری ادراری یکی از شایع ترین عفونت های انسان است که در همه گروه های سنی و در هر دو جنس دیده می شود.استفاده نامناسب از آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت مجاری ادراری باعث مقاومت پاتوژن ها به دارو می شود.مطالعه حاضر با هدف تعیین فراوانی باکتری های گرم منفی و گرم مثبت و الگوهای مقاومت آنتی بیوتیکی در بیماران مبتلا به عفونت ادراری که در سال 1397به بیمارستان امیرالمومنین (ع) شهر گراش مراجعه کرده اند ، انجام شده است.

مواد و روش ها

این مطالعه توصیفی -مقطعی بر روی 6751 بیمار سرپایی و سرپایی مراجعه کننده به بیمارستان امیرالمومنین (ع) شهر گراش در سال 1397انجام شد.نمونه ها بر روی بلادآگار و ایوزین متیلن بلو کشت داده شدند.کلنی های رشدیافته با تست های بیوشیمیایی و میکروبیولوژی استاندارد شناسایی شدند و تست های حساسیت آنتی بیوتیکی با روش انتشار دیسک و طبق استانداردCLSI2016 انجام شد.

نتایج

 از 6751 نمونه ادرار کشت شده ، 337 مورد (4.99٪) کشت مثبت عفونت ادراری مشاهده شد. باکتری های جدا شده به ترتیب بیشترین حساسیت را به ایمی پنم  (89.66٪) ومروپنم(87.21%) و بیشترین مقاومت به سولفامتوکازازول (50.00٪) و نالیدیکسیک اسید (44.09٪) نشان دادند.

نتیجه گیری

به ترتیب ایمی پنم و سولفامتوکسازول دارای بالاترین و کمترین حساسیت آنتی بیوتیکی بودند،بنابراین توصیه می شود از ایمی پنم بعنوان موثرترین آنتی بیوتیک در درمان عفونت استفاده شود.

زبان:
انگلیسی
صفحات:
153 تا 158
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2165195 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)