ارزیابی تیتر آنتی بادی ضد آنتی ژن سطحی ویروس هپاتیت B در دانشجویان ورودی سال 1398 دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ایران
با در دسترس بودن یک واکسن موثر علیه ویروس هپاتیتB، واکسیناسیون همگانی بهترین راه کنترل عفونت ویروس هپاتیت B می باشد. اما برخی افراد به واکسن پاسخ نداده یا با گذشت زمان بعد از واکسیناسیون تیتر آنتی بادی و در نتیجه ایمنی آنها در برابر ویروس کاهش می یابد. بنابراین هدف از این مطالعه تعیین وضعیت سروایمنولوژیک دانشجویان ورودی سال 98 دانشگاه علوم پزشکی شیراز در برابر ویروس هپاتیت B می باشد.
در این مطالعه دانشجویان پذیرفته شده در رشته های مختلف دانشگاه علوم پزشکی شیراز درسال تحصیلی 98 وارد شدند. پس از خون گیری و جداسازی سرم، تیتر آنتی بادی ضد آنتی ژن سطحی ویروس هپاتیت B با استفاده از کیت الایزا اندازه گیری شد.
از مجموع 825 نفر دانشجو 54% پسر و 46% دختر بودند. میانگین سنی دانشجویان 1/9±19/5 بود. بررسی تیتر آنتی بادی نشان داد که 529 نفر (%64) تیتر آنتی بادی کم تر از mIU/mL10 داشتند و فاقد مصونیت یا مصونیت ضعیف بودند. بین سن و تیتر آنتی بادی ارتباط معناداری مشاهده شد(000/1=P) اما ارتباط معناداری بین جنس و تیتر آنتی بادی (0/19 =P) و همچنین بین سابقه تزریق خون وتیتر آنتی بادی مشاهده نشد(0/58 =P).
نتایج این مطالعه نشان می دهد که تیتر آنتی بادی ضد آنتی ژن HBs در بیش از نیمی از دانشجویان کمتر از mIU/mL 10 می باشد و با افزایش سن تیتر انتی بادی کاهش می یابد که ضرورت بررسی تیتر آنتی بادی ضد آنتی ژن HBs را در دانشجویان علوم پزشکی نشان می دهد.
-
بررسی اثر تنظیمی EBNA1 ویروس اپشتین بار روی ژن های کلیدی مرتبط با گلیوبلاستوما
امیرحسین علی پور، حمیده نجفی، زهرا ضیافتی کافی، سید محمد علی هاشمی، ، آرش قلیانچی لنگرودی*
نشریه میکروب شناسی پزشکی ایران، بهمن و اسفند 1402 -
فراوانی ژنوتیپ های پر خطر و کم خطر ویروس پاپیلومای انسانی در درجات متفاوت آسیب بافتی سرطان دهان رحم در شیراز، جنوب غرب ایران
نگار جوهری نیا، سید عمار موسوی نژاد، علی فرهادی، اکبر صفایی، سید یونس حسینی، *
نشریه میکروب شناسی پزشکی ایران، فروردین و اردیبهشت 1402