ایجاد تغییر در ساختار اولیه گلیکوپروتئین ویروس هاری و جایگزین کردن آن در ساختار ویروس هاری با روش ژنتیک معکوس

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و اهداف

 هاری یک بیماری زیونوز کشنده و عامل مولد آن ویروس هاری با ژنوم RNA تک رشته ای است. این ویروس می تواند سیستم اعصاب مرکزی فرد مبتلا   به هاری را آلوده و مختل سازد. گلیکوپروتئین (G) مهمترین پروتئین در اتصال ویروس به گیرنده های سلولی و همچنین ایجاد پاسخ ایمنی بر ضد ویروس در میزبان است. با استفاده از فناوری ژنتیک معکوس می توان تغییراتی در ژن کدکننده گلیکوپروتئین ویروس ایجاد و ویروسی با توان ایمنی زایی بالاتر و یا بیماری زایی کمتر تولید کرد. 

مواد و روش کار

در این پژوهش با کمک نرم افزار در توالی ژنتیکی گلیکوپروتئین ویروس هاری سویه پاستور جهشی در سایت آنتی ژنیک اصلی II، در موقعیت اسیدهای آمینه 42-34 طراحی گردید و پس از سنتز، ژن تغییر یافته تعیین توالی گردید و نوکلیوتید جهش یافته تایید شد. سازه حاوی ژن تغییریافته بوسیله دو آنزیم محدودالاثر جایگزین ژن اصلی در ژنوم ویروس هاری شد و کلون گردید. سلول T7-BHK تحت پروموتر فاژ T7 برای بیان ژن گلیکوپروتئین، همزمان با سازه ژنی و وکتورهای بیان کننده ژن های N, P و L ویروس هاری و فول ژنوم ترنسفکت شد. پس از بیان ژن های ویروسی و تایید آن، در سلول BSR کشت داده شد.

یافته ها

بازیابی ویروس نوترکیب حامل ژن جهش یافته گلیکوپروتئین، پس ازکلون شدن و ترنسفکت در سلول T7-BHK، در سلول BSR کشت و تکثیر پیدا کرد و پس از استخراج ژنوم آن از سلول، بوسیله تعیین توالی تایید نهایی گردید.

نتیجه گیری

با بررسی بر روی توان ایمنی زایی یا کاهش قدرت بیماریزایی و همچنین حفظ یا افزایش آنتی ژنیسیته ویروس نوترکیب بازیابی شده می توان از آن جهت مطالعات تحقیقاتی در ساخت واکسن بهره جست.

زبان:
فارسی
صفحات:
348 تا 360
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2169480