بررسی عوامل موثر بر ارتقای مشارکت سیاسی زنان شهر قزوین
در دهه های اخیر صاحب نظران و متخصصان علوم اجتماعی به اتفاق از مشارکت به عنوان یکی از عناصر توسعه نام برده اند. مشارکت سیاسی عبارت است از فعالیت داوطلبانه اعضای جامعه در انتخاب رهبران. هدف این مطالعه، بررسی عوامل موثر بر ارتقاء مشارکت سیاسی زنان شهر قزوین است.
پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از حیث ماهیت توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش را زنان 25 تا 55 ساله ساکن شهر قزوین تشکیل داده اند و به دلیل پراکندگی جامعه آماری، نمونه 480 نفری از آن ها به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای مورد پرسش قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته روایی و پایایی(آلفای کرونباخ بیشتر از 71/0 برای همه متغیرها) جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون تحلیل شدند.
پژوهش نشان داد بین مشارکت سیاسی زنان با پنج متغیر اعتماد اجتماعی(512/0)، احساس امنیت اجتماعی(498/0)، کارایی و اثربخشی سیاسی(358/0)، احساس رضایت مندی(298/0) و احساس قدرت سیاسی(295/0) همبستگی مثبت و با متغیر اعتماد افراد نسبت به دولت، همبستگی منفی(250/0-) وجود دارد و اعتماد اجتماعی(539/0) بیشتر از سایر ابعاد می تواند متغیر وابسته را تبیین کند. احساس امنیت اجتماعی(461/0) کارایی و اثربخشی سیاسی(418/0)، احساس رضایت مندی(389/0) و احساس قدرت سیاسی(361/0) در اولویت های بعدی قرار دارند. بنابراین، توجه متولیان به متغیرهای بررسی شده می تواند به بهبود مشارکت سیاسی زنان کمک کند.
امنیت اجتماعی ، اعتماد ، مشارکت سیاسی ، زنان ، قزوین
-
بررسی رابطه بین تجربه برند، بازخوانی برند و وفاداری برند در بازاریابی تجربی (مورد مطالعه: مارال چرم)
مهدی اجلی*، ، سحر جوهری
نشریه مدیریت نوآوری و راهبردهای عملیاتی، زمستان 1402 -
بررسی تاثیر مدیریت ارتباط با گردشگر بر رضایتمندی و وفاداری گردشگران مطالعه موردی: شهر تهران
سعید محمدلو، *، بابک حاجی کریمی، کامیار کاوش
نشریه گردشگری شهری، تابستان 1402