توزیع و الگوی بیماری لثه (ژنژیویت) در جمعیت دانش آموزی شهر بوشهر در سال 81-1380

نویسنده:
چکیده:
مقدمه
از شایع ترین بیماری های دهان و دندان، ژنژیویت است، که نواحی گوناگون از لثه را با درجه و شدت متفاوت درگیر می سازد. سن آغاز این بیماری در حدود پنج سالگی است، که با افزایش سن، شیوع آن بیشتر می شود. در بررسی های همه گیرشناختی (اپیدمیولوژیک) انجام گرفته درباره ی الگو و توزیع این بیماری در نواحی گوناگون لثه، اختلاف دیدگاه هایی هست. این پژوهش، برای بررسی شیوع ژنژیویت و دستیابی به الگویی شناخته شده از توزیع و شدت آن در لثه و نیز، مقایسه ی نواحی درگیر، از نظر شیوع و شدت بیماری، انجام پذیرفت.
مواد و
روش
شمار 659 نفر از دانش آموزان مقاطع گوناگون تحصیلی شهر بوشهر، با نمونه گیری تصادفی انتخاب، معاینه و بررسی شدند. برای تعیین شیوع و شدت بیماری، از شاخص پریودنتال راسل (PI) بهره جویی شد.
یافته ها
یافته ها نشان دادند که، 5/43 درصد دانش آموزان، به بیماری لثه دچار هستند، که شیوع آن در پسران از دختران و در فک پایین از فک بالا بیشتر بود. شدت و شیوع بیماری لثه در ناحیه ی مولر، از ناحیه ی جلویی (قدامی) بیشتر بود و دندان های مولر نخست، بیشترین دندان هایی بودند، که به ژنژیویت دچار شده بودند. شیوع بیماری در سمت راست و چپ فک ها، تقریبا برابر، اما شدت آن با اندکی تفاوت، در سمت راست بیشتر بود. بیشترین شیوع و شدت بیماری در گروه سنی 15 ساله مشاهده شد.
نتیجه گیری
شیوع بیماری لثه در دانش آموزان شهر بوشهر بیانگر ضعف بهداشت دهان و دندان می باشد و نیاز به توجه بیشتر در زمینه آموزش به خصوص در مدارس شهر بوشهر را دارد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
1
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p219133