نیازهای آموزشی اعضای کمیته مدیریت بحران و بلایای بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه های علوم پزشکی در راستای پدافند غیرعامل
آموزش مدیران و کارشناسان یکی از زمینه های ایجاد و توسعه زیرساخت های مرتبط با پدافند غیرعامل در سازمان های نظام سلامت از جمله بیمارستان ها محسوب می شود. این مطالعه به منظور سنجش نیازهای آموزشی اعضای کمیته مدیریت بحران بیمارستان ها در راستای مباحث مرتبط با امور پدافند غیرعامل انجام گرفت.
این مطالعه مقطعی در سال 1397 انجام شد. محیط بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه های علوم پزشکی بودند که بر اساس آمایش سرزمینی به صورت تصادفی و جامعه و نمونه پژوهش، اعضای کمیته مدیریت بحران بیمارستان ها بودند که به صورت سرشماری انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته شامل 2 بخش متغیرهای فردی با 12 سیوال باز و بسته و 15 سیوال بسته مرتبط با امور پدافند غیرعامل بوده که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 23 تحلیل شد.
از 410 نفر از اعضای کمیته بیمارستانی مدیریت بحران و بلایا مورد بررسی، نیاز به آموزش در همه موضوعات مورد بررسی بالاتر از سطح متوسط بود. میانگین کل نیازهای آموزشی 79/0±95/3 بود. بالاترین سطح نیاز(9/0±17/4) به ارزیابی ایمنی غیرسازه ای و پایین ترین سطح نیاز(2/1±70/3) به دفاع نرم اختصاص یافت. بالاترین نیاز(6/0±25/4) در دانشگاه علوم پزشکی لرستان و پایین ترین نیاز(2/1±34/3) در دانشکده علوم پزشکی اسفراین اعلام شد. بین کل نیازهای آموزشی و جنس، رشته تحصیلی، واحد محل خدمت و حیطه شغلی رابطه معنی دار وجود داشت (05/0>P).
این مطالعه نشان داد عمده افراد مورد بررسی نیاز به آموزش موضوعات مرتبط با امور پدافند غیرعامل دارند. لذا پیشنهاد می شود مداخلات آموزشی طراحی و اجرا گردد.
-
بررسی میزان استفاده از ماسک در پاندمی کووید-19 در گروه های مختلف اجتماعی-اقتصادی استان مازندران در سال 1399
صمد روحانی، وحید مختومی*، قادر مومنی راهکلاء، سید داود نصرالله پور شیروانی، جواد حبیب زاده کاشی
مجله ره آورد سلامت، بهار 1398 -
بررسی ویژگی های اجتماعی-اقتصادی افراد دارای سابقه ابتلا به کووید-19 در استان مازندران، سال 1399
صمد روحانی، وحید مختومی، قادر مومنی راهکلاء*، سید داود نصرالله پور شیروانی، جواد حبیب زاده کاشی
مجله ره آورد سلامت، بهار 1398