رابطه خوانایی گزارش های مالی و نقدشوندگی سهام
هدف پژوهش بررسی رابطه بین خوانایی گزارش های مالی و نقدشوندگی سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است.
این پژوهش از نظر هدف، کاربردی است و از اطلاعات 100 شرکت تولیدی طی سال های 1387 تا 1397 استفاده شده است. برای تحلیل یافته ها نیز از رویکرد معادلات ساختاری و رگرسیون چندگانه استفاده شده است.
بین خوانایی گزارش های مالی و نقدشوندگی سهام رابطه مستقیم و معنی دار وجود دارد. بدین معنی که با کاهش خوانایی، نقدشوندگی سهام به صورت معنی داری کاهش می یابد. همچنین نتایج نشان داد که سنجه های مختلف نقدشوندگی و خوانایی در صنایع مختلف از نظر آماری تفاوت معنی داری با یکدیگر دارند.
افزایش آگاهی شرکت ها از انتشار اطلاعات شفاف و خوانا از اهمیت خاصی برخوردار است و ترغیب شرکت ها برای انتشار اطلاعات خوانا،گام مهمی برای افزایش شفافیت اطلاعاتی است و با نیل به این مهم، نقدشوندگی سهام و کارایی تخصیصی بازار سرمایه افزایش خواهد یافت.
دانش افزایی:
نوع آوری پژوهش این است که سنجه های مختلفی برای خوانایی و نقدشوندگی سهام بررسی شده است و بدین منظور از مدل سازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی استفاده شده است. همچنین برای در نظر گرفتن تاثیر داده های پانلی، رویکرد حداقل مربعات عادی تعمیم یافته و برای بررسی تاثیر متقابل خوانایی و نقدشوندگی از رویکرد گشتاورهای تعمیم یافته(توسط متغیرهای ابزاری) استفاده شده است.در نهایت به مقایسه خوانایی و نقدشوندگی صنایع مختلف نیز پرداخته شده است.
-
The Effect of Management Ability on Overproduction and Sales Prediction
Leila Khalili Maghsudlo, *, Gholamreza Mansourfar
Iranian Journal of Management Studies, Winter 2025 -
بررسی اثرات مهندسی مالی و سیستم های کنترلی بر عملکرد مالی بانک ها با رویکرد یادگیری های ماشین و شبکه عصبی فضایی
وسام فاضل حنون، پرویز پیری*،
نشریه حسابداری و بودجه ریزی بخش عمومی، پاییز 1403