مقایسه نتایج کارگذاری لنزهای داخل چشمی” دو کانونی، سه کانونی و عمق فوکوس قابل تعمیم “در عمل جراحی کاتاراکت و مروری بر مطالعات

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

مقایسه نتایج کارگذاری لنزهای رستور، لیزا 839، پان اپتیکس، فیزیول و سیمفونی .

روش پژوهش

در این مطالعه آینده نگر، 150 بیمار تحت عمل جراحی ترتیبی کاتاراکت بدون عارضه دوطرفه و کارگذاری لنزهای فوق (30 بیمار و60 چشم) در هر گروه از لنز داخل چشمی قرار گرفتند. پارامترهای زیر در هر گروه مورد بررسی قرار گرفتند: دید اصلاح نشده و اصلاح شده (log MAR) دور، حد وسط یا میانی و نزدیک، منحنی دفوکوس، حساسیت کنتراست در شرایط مزوپیک و فتوپیک و بررسی فرم پرسشنامه (مربوط به میزان رضایت بیماران و وابستگی به عینک بعد از جراحی)

یافته ها

متغیرهای دید در سه حالت دور، نزدیک و میانه 1 ماه، 6 ماه و 2 سال بعد از کارگذاری لنز در پنج گروه مورد بررسی قرار گرفت. تفاوت های معنی دار در تغییرات دید (تغییرات دید دور، نزدیک و میانی) بعد از عمل نسبت به قبل از آن در پنج گروه یک ماه بعد از عمل جراحی مشاهده شد و این تغییرات تا پی گیری های دو سال بعد ثابت ماند (001/0P<). هم چنین تفاوت معنی داری در اصلاح دید میانی در گروه سیمفونی نسبت به چهار گروه دیگر مشهود بود (001/0P<). نتایج اندازه گیری کنتراست با 1000-CSV در SPF پایین (5/1 و 3 CPD) تحت شرایط فتوپیک برای سیمفونی بهتر بود (003/0P<). در شرایط مزوپیک، گروه سیمفونی کنتراست بهتری در 12 CPD ارایه دادند (027/0=P). در دفوکوس 5/1- و 1-، لنزهای پان اپتیکس، لیزا، سیمفونی و فیزیول دید بهتری از بایفوکال (رستور) حاصل شد (001/0P<). در بقیه دفوکوس ها، تفاوت معنی داری دیده نشد و نشانگر این بود که در تامین دید نزدیک و دور بایفوکال ها و تری فوکال ها تفاوت معنی داری ندارند. از 2- تا 3- دیوپتر (فواصل 40 سانتی متر و کم تر)، پان اپتیکس، فیزیول و لیزا به ترتیب دید بهتری از سیمفونی ارایه دادند (001/0P<)؛ ولی بین سایر گروه ها تفاوت معنی دار مشاهده نشد. تفاوت معنی دار آماری بین گروه ها در میزان هیلو و گلیر (میزان پخش نور و یا دیدن شعاع های نوری کاذب اطراف منابع نور) دیده نشد. در مجموع تمام بیماران، این عمل جراحی را به بستگان و دوستان خود توصیه می کردند.

نتیجه گیری

لنزهای مولتی فوکال دیفرکتیو در پنج گروه مورد مطالعه، نتایج رضایتبخش و کارآمدی ارایه دادند. تفاوت های نتایج در بین گروه های مطالعه کنونی و مرور جامع مطالعات، ما را به سمت اداره و برنامه ریزی برای هر بیمار با توجه به نیاز او، در جهت بالا بردن کیفیت زندگی سوق می دهد.

زبان:
فارسی
صفحات:
102 تا 118
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2214554