اعتبارسنجی نسخه فارسی مقیاسی جهت غربالگری اضطراب اینترنت در دانشجویان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه و اهداف

فراگیر شدن استفاده از اینترنت موجب پیدایش مسایل جدیدی در حوزه مطالعات روان شناختی شده است. یکی از این سازه های نوظهور، اضطراب اینترنت است. هدف از پژوهش حاضر روایی سازه مقیاس اضطراب اینترنت در دانشجویان بود.

روش کار

در یک طرح توصیفی و اعتباریابی آزمون، طی دو مطالعه به ترتیب 206 و 289 نفر از دانشجویان واحدهای دانشگاه فرهنگیان شهر مشهد به شیوه نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب شدند و مقیاس های اضطراب اینترنت و خودکارآمدی اینترنت را تکمیل کردند. همسانی درونی، روایی عاملی اکتشافی، تاییدی، ملاکی و سازه با نرم افزارهای SPSS.25 و AMOS.24  مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ها: 

نتایج نشان داد که مقیاس، ساختاری دوعاملی با واریانس تبیین شده 82/55 درصد دارد. روایی عاملی تاییدی نیز به تایید رسید. مقیاس از پایایی سازه مناسبی برخوردار بود. روایی واگرای مقیاس در ارتباط با خودکارآمدی اینترنت به تایید رسید(01/0>P). رابطه معناداری میان سن و اضطراب اینترنت به دست نیامد (05/0<P). تفاوت های جنسیتی در ترس از ارزیابی منفی (01/0>P، 6/53 = F) و نمره کل اضطراب اینترنت (01/0>P، 7/22= F) معنادار بود و دختران میانگین بالاتری داشتند. برحسب گروه تحصیلی معنادار بود (01/0>P) و دانشجویان علوم پایه و زبان های خارجی به ترتیب کمترین و بیشترین میانگین را دارا بودند (37/21 و 05/27).

نتیجه گیری: 

به نظر می رسد، مقیاس اضطراب اینترنت در دانشجویان از پایایی و روایی مناسبی برخوردار است.

زبان:
فارسی
صفحات:
258 تا 266
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2224334 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)