عوامل موثر بر رفتارهای محافظتی محل کار بیماری کووید-19 در کارمندان ادارات پرتردد شهر قم: کاربرد تئوری انگیزش محافظت

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

امروزه بیماری کووید-19 به صورت پاندمی جهانی مطرح بوده و رفتارهای محافظتی در پیشگیری از این بیماری موثر است. هدف از مطالعه حاضر، تعیین عوامل موثر بر رفتارهای محافظتی با استفاده از نظریه انگیزش محافظت در کارمندان ادارات دولتی پرتردد شهر قم است.
 

روش بررسی

در این مطالعه ی مقطعی (توصیفی- تحلیلی)، 232 کارمند ادارات دولتی پرتردد شهر قم با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و رفتارهای محافظت کننده از بیماری کووید-19 و مقیاس سازه های نظریه انگیزش محافظت بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، معادلات ساختاری در محیط نرم افزار آماری اسمارت پی ال اس تجزیه و تحلیل شد.

یافته ها

میانگین و انحراف معیار سن شرکت کنندگان 7/8±8/39 بود و 1/90 درصد از ایشان را مردان تشکیل می دادند. بیش از نیمی از شرکت کنندگان (%8/53) رفتارهای محافظتی بالاتر از میانگین داشتند. بین ارزیابی مقابله و انگیزش محافظت (05/0>P-value و 297/0=β) رابطه معنادار وجود داشت. اما سازه ارزیابی تهدید و ترس با انگیزش محافظت (05/0< P-valueو 060/0-=β) رابطه معنادار نداشت. همچنین رابطه مثبت معنا دار بین انگیزش محافظت (05/0> P-valueو 214/0=β) با رفتارهای محافظتی مشاهده شد. شاخص های برازش مدل مطلوب بود و مدل در مجموع توانسته 5 درصد از تغییرات انجام رفتارهای محافظتی را پیش بینی کند.

نتیجه گیری

یافته ها نشان داد که ارزیابی مقابله و انگیزش محافظت از عوامل موثر بر رفتارهای محافظتی بیماری کووید-19 بودند. از نتایج مطالعه حاضر می توان در تدوین برنامه های آموزشی به منظور بهبود رفتارهای محافظتی در کارمندان شاغل در ادارات استفاده نمود.

زبان:
فارسی
در صفحه:
12
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2224532 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)