بررسی تاثیر شفافیت سازمانی بر چابکی سازمانی با نقش میانجی درگیری شغلی
پژوهش حاضر به دنبال بررسی تاثیر شفافیت سازمانی بر چابکی سازمانی در سازمان های اطلاعاتی استان مازندران با میانجی گری درگیری شغلی می باشد.
روش :
این پژوهش ازنظر نوع، توصیفی- پیمایشی است که به روش میدانی اجراء گردید. جامعه آماری پژوهش، مدیران و کارکنان سازمان های اطلاعاتی استان مازندران به تعداد 260 نفر می باشند که از طریق جدول مورگان تعداد152 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردیدند که برای محاسبات صحیح تر به 158 نفر ارتقاء یافت. روش نمونه گیری در این پژوهش به صورت تصادفی و نظام مند است، برای تعین روایی پرسش نامه ها از روش روایی محتوایی استفاده شد و پس از قضاوت صاحب نظران محتوای آن تایید شد. همچنین از روایی سازه نیز استفاده گردید. برای تعیین پایایی پرسش نامه ها نیز از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که عدد 89/0 برای شفافیت سازمانی، عدد 91/0 برای درگیری شغلی و عدد 84/0 برای چابکی سازمانی به دست آمده است و نشان دهنده پایایی مناسب آن است. ابزار مورد استفاده 3 پرسش نامه استاندارد که برای شفافیت سازمانی 26 گویه، پرسش نامه چابکی 36 گویه و پرسش نامه درگیری شغلی 10 گویه می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی، روش تحلیل عاملی و معادلات ساختاری استفاده گردید.
یافته و نتیجه گیری:
سازمان های اطلاعاتی برای تحقق چابکی سازمانی در بین کارکنان، باید افزایش شفافیت سازمانی را در حوزه های درون سازمانی نهادینه نماید؛ همچنین به افزایش درگیری شغلی کارکنان توجه نماید. نتایج نشان می دهد که میزان ضریب مسیر بین شفافیت سازمانی و درگیری شغلی برابر با 74/0، میزان ضریب مسیر بین شفافیت سازمانی و چابکی سازمانی برابر با 81/0 و میزان ضریب مسیر بین درگیری شغلی و چابکی سازمانی 51/0 می باشد که نشان از تاثیر بالای متغیر تاثیرگذار بر متغیرهای وابسته مربوط می باشد. کلید واژه ها: شفافیت سازمانی، چابکی سازمانی، درگیری شغلی.