نقش مدیریت ارتباطات در شناسایی نخبگان سازمان های انتظامی و امنیتی
با توجه به اهمیت، نقش نخبگان در توسعه کشورها، به خصوص در زمینه تولید علم، هنر و فناوری، توجه به نخبگان امری ضروری است. سازمان های اطلاعاتی و امنیتی با توجه به وظایف خطیر خود در برقراری امنیت و ایجاد آرامش در جامعه و کشور و توسعه همه جانبه استفاده از ظرفیت های نخبگان را در سر لوحه کار خود قرار داده اند. از این رو پژوهش حاضر به دنبال تبیین نقش مدیریت ارتباطات در شناسایی و پشتیبانی از نخبگان در سازمان های اطلاعاتی و امنیتی است.
روش شناسی:
روش این پژوهش، توصیفی - تحلیلی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری مورد مطالعه؛ فرماندهان، مدیران و کارشناسان شاغل در دانشکده پلیس اطلاعات و حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی هستند، که تعداد آن ها 300 نفر است که با توجه به اندک بودن تعداد آن ها، تمام شماری صورت گرفته است. روش گردآوری اطلاعات، میدانی و ابزار آن پرسش نامه است. جهت روایی پرسش نامه، از روش منطقی، یعنی از نظرخبرگان و اساتید استفاده شده و برای پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ، که ضریب کل برابر با 91/0 بوده است.
یافته ها:
یافته های پژوهش نشان می دهد که به ترتیب 7/98 درصد از پاسخ گویان دارا بودن ویژگی توانایی بالا در حل مسایل، 97 درصد دارا بودن ویژگی علاقه و شم اطلاعاتی و 96 درصد خلاق و پویا بودن را در استخدام افراد در سازمان های اطلاعاتی موثر می دانند. 96 درصد پاسخ دهندگان اعتقاد دارند که تامین حداقل نیازهای مادی نخبگان و ایجاد زمینه ارتباط با مراکز علمی و پژوهشی برای نخبگان از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر شناسایی و حفظ آنان در سازمان است.
نتیجه گیری:
نتایج این پژوهش نشان می دهد که برگزیدگان المپیادهای علمی معتبرداخلی و جهانی؛ برگزیدگان اول، دوم و سوم جشنواره های سازمان های اطلاعاتی و امنیتی؛ شخصیت های برجسته علمی سازمان های اطلاعاتی و امنیتی برای جذب نیروها مناسب است و باید این افراد از نظر مادی و معنوی مورد حمایت قرار گیرند.
-
بررسی تاثیر مهارت های اجتماعی- ارتباطی بر رضایت شغلی کارکنان (مورد مطالعه کارکنان معاونت نیروی انسانی ناجا
*
نشریه منابع انسانی ناجا، زمستان 1401 -
بررسی و تبیین پیامدهای بی تفاوتی سازمانی در نیروی انتظامی
*، حمید آزادی ریکنده، علی کریمی خوزانی
مجله نظارت و بازرسی، پاییز 1399