فهرست مطالب

فصلنامه مدیریت منابع در نیروی انتظامی
پیاپی 31 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • جلیل دلخواه*، شهرزاد نیری، وحیده بابایی صفحات 1-30
    زمینه و هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی تفاوت های نسلی انگیزه خدمت عمومی کارکنان سازمان های عمومی است. به بیان دیگر این پژوهش به دنبال پاسخ به این سوال است که آیا در بین میزان انگیزه خدمت عمومی نسل های مختلف شاغل در سازمان های عمومی تفاوت وجود دارد؟

    روش شناسی:

     در این پژوهش از روش کمی استفاده شد که بدین منظور پرسش نامه 33 گزاره ای انگیزه خدمت عمومی پس از بومی سازی، بین 351 نفر از کارکنان سازمان های عمومی در شهر تهران توزیع و گردآوری شد و از آزمون های آنالیز واریانس و آزمون تعقیبی بونفرونی برای بررسی تفاوت های بین نسلی بهره گرفته شد.

    یافته ها: 

    یافته ها نشان داد که از چهار بعد انگیزه خدمت عمومی، تمامی آن ها دارای اختلاف معنی داری در چهار نسل هستند. بدین صورت که اختلاف معنی داری بین نسل ها در تمایل به خط مشی گذاری عمومی (443/4F=، >p01/0)؛ تعهد به منافع عمومی (728/3F=، >p05/0)؛ دلسوزی (148/3F=، >p05/0) و ایثار و فداکاری (809/6F=، >p01/0) وجود دارد و در مجموع اختلاف معنی داری بین نسل ها در انگیزه خدمت عمومی وجود دارد (832/6F=، >p01/0). آزمون تعقیبی نیز نشان داد که نسل سومی ها (نسل Y) (میانگین=935/1)، به طور معنی داری از نسل اولی ها (نسل بیبی بومر) (میانگین=703/1) از انگیزه خدمت عمومی بیش تری برخوردارند و در نهایت نسل چهارمی ها (نسل Z) (میانگین=051/2)، به طور معنی داری از نسل اولی ها (نسل بیبی بومر) (میانگین=703/1) از انگیزه خدمت عمومی بیش تری برخوردارند.

    نتیجه گیری:

     نتایج نشان داد که بین نسل های مختلف شاغل در بخش عمومی مورد مطالعه از لحاظ میزان انگیزه خدمت عمومی تفاوت معنی داری وجود دارد، به طوری که بر خلاف حکمت متعارف، افراد نسل های جدیدتر در مقایسه با نسل های قدیمی تر دارای میزان بالاتری از انگیزه خدمت عمومی و تمامی ابعاد چهار گانه آن هستند.

    کلیدواژگان: انگیزه خدمت عمومی، سازمان های عمومی، نسل، تفاوت نسلی
  • فرهاد نوبخت، رحیم دباغ*، ابوالفضل پورمنافی، ابراهیم قربانی صفحات 31-54
    زمینه و هدف

    بهبود مستمر عملکرد سازمان ها، نیروی عظیم هم افزایی برای توسعه و ایجاد فرصت های تعالی سازمانی را به همراه داشته و بدون اندازه گیری و ارزیابی امکان پذیر نیست. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی عملکرد مالی و غیرمالی دفاتر الکترونیک پلیس 10+ استان آذربایجان غربی انجام شد.

     روش شناسی: 

    این پژوهش از حیث روش، توصیفی- تحلیلی و از لحاظ گردآوری داده ها از نوع پژوهش های پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش، کلیه کارکنان دفاتر خدمات الکترونیکی انتظامی پلیس 10+ و به تعداد 85 نفر بوده که به صورت تمام شمار به عضویت نمونه آماری انتخاب و پرسش نامه محقق ساخته پژوهش با ضریب پایایی 80/0 را تکمیل کردند. داده های پژوهش با بهره گیری از روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی و استفاده از نرم افزار Expert Choice وزن دار شدند. از تکنیک TOPSIS نیز برای رتبه بندی دفاتر استفاده شد.

    یافته ها:

     رتبه بندی ابعاد پژوهش نشان داد که در بین ابعاد شش گانه کارت امتیازی متوازن، بعد مشتری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و برنامه ریزی و سرمایه گذاری اصلی دفاتر بایستی بر روی مهم ترین بعد یعنی بعد مشتری صورت پذیرد.  

    نتایج

    نتایج نشان داد ابعاد مربوط به نیروی انسانی، مالی، فرآیندهای داخلی، مدیریت و توسعه و نوآوری به ترتیب به عنوان ابعاد تاثیرگذار در ارزیابی عملکرد دفاتر مطرح هستند. در این ارزیابی شعبه امینی ارومیه رتبه اول و شعبه رجایی چالدران رتبه آخر را کسب کردند. نتایج کلی بیان گر این است که موفقیت مرهون اهمیت دادن به اولویت ها است.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد مالی، ارزیابی عملکرد غیرمالی، کارت امتیازی متوازن، پلیس + 10، AHP. TOPSIS
  • جمشید صالحی صدقیانی*، سید حامد هاشمی، راضیه اشجعی صفحات 55-90
    زمینه و هدف

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین رهبری پرهیزگارانه و کاهش تنبلی اجتماعی با تحلیلی بر نقش میانجی دل بستگی شغلی است.

    روش شناسی:

     پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش تحلیل داده ها توصیفی و از نظر ماهیت داده ها پیمایشی است. این پژوهش بر روی نمونه ای 259 نفری از مدیران و کارکنان اداره آموزش و پرورش و کلیه عوامل اجرایی مدارس متوسطه دوره دوم ناحیه 2 شهر رشت انجام شد. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه رهبری پرهیزگارانه مبتنی بر پژوهش کالدول و همکاران (2014)، پرسش نامه تنبلی اجتماعی صفاری نیا (1391) و پرسش نامه استاندارد دل بستگی شغلی شافلی و بیکر (2003) استفاده شده است. در این پژوهش به منظور بررسی روایی و تایید مدل و پایایی پژوهش از تحلیل عاملی تاییدی و ضریب بارهای عاملی، آلفای کرونباخ، پایایی ترکیبی و روایی همگرا استفاده شد و برای آزمون فرضیه های پژوهش از معادلات ساختاری استفاده شده است.

    یافته ها: 

    تجزیه و تحلیل داده ها نشان دادکه بین همه ابعاد رهبری پرهیزگارانه و تنبلی اجتماعی رابطه معکوس و معناداری وجود دارد. وجود رابطه مثبت و معنادار بین رهبری پرهیزگارانه و دل بستگی شغلی نیز تایید می شود. هم چنین رابطه ی منفی و معناداری بین دل بستگی شغلی و تنبلی اجتماعی مورد تایید قرار گرفت.

    نتیجه گیری:

     با توجه یافته ها می توان گفت که به کارگیری رهبری پرهیزگارانه موجب می شود سطوح بالایی از مشارکت، تعهد بیش تر نسبت به تعالی و پشتیبانی بیش تر از نوآوری در سازمان تجربه شود، موجبات بهبود عملکرد سازمانی و رفتارهای فرانقشی را فراهم کرده و کاهش چشم گیر تنبلی اجتماعی را به دنبال خواهد داشته باشد.

    کلیدواژگان: رهبری پرهیزگارانه، تنبلی اجتماعی، دلبستگی شغلی، آموزش و پرورش
  • منصور روضه ای، احمد یعقوب نژاد، زهرا پورزمانی*، افسانه توانگر صفحات 91-116
    زمینه و هدف

    حسابدار تعهدی در بخش عمومی به صورت عملی در دهه 1990 میلادی و لزوم دست یابی به بهای تمام شده خدمات مستلزم استفاده از مبنای حسابداری تعهدی برابر مفاد تبصره 26 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت در استفاده کنندگان از بودجه عمومی است.

    روش شناسی:

     این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی، از نظر نحوه جمع آوری داده به صورت کیفی و ابزار جمع آوری داده به صورت مصاحبه عمیق تخصصی خبرگان حسابداری تعهدی در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی، داده ها بوده است. روش نمونه گیری به صورت گلوله برفی انجام گرفته است. موانع شناسایی شده به صورت مدل در سه سطح ابعاد، مولفه و شاخص از طریق فن دلفی مثلثی فازی توسط 25 نفر از نخبگان آگاه حسابداری تعهدی مورد آزمون قرار گرفت. موانع نیز بااستفاده از فن «ای. اچ. پی» رتبه بندی و درنهایت با تحلیل خوشه ای، رهنمودهایی برای استقرار و اجرای حسابداری تعهدی ارایه شد.

    یافته ها: 

    یافته های پژوهش حاکی است موانع و محدودیت های استقرار نظام حسابداری تعهدی در ناجا شامل: محدودیت های قانون محاسبات عمومی کشور و سایر قوانین بالادستی، چالش های به کارگیری استانداردهای حسابداری بخش عمومی، مشکلات در خصوص دارایی های ثابت، مشکل در خصوص ملزومات، موجودی کالا، عدم ثبت برخی از رویدادهای مالی در سیستم حسابداری تعهدی، نبود نیروی متخصص و با تجربه و رویکرد ساختاری در ساختار سازمانی ناجا هستند.

    نتیجه گیری: 

    با توجه به یافته های پژوهش می توان گفت که به نظر آزمودنی ها، جهت پیاده سازی نظام حسابداری تعهدی در ناجا، محدودیت های قانون محاسبات عمومی کشور و سایر قوانین بالادستی، دارای بیش ترین رتبه و رویکرد ساختاری در ساختار سازمانی ناجا دارای کم ترین رتبه در موانع هستند.

    کلیدواژگان: بودجه بندی عملیاتی، حسابداری تعهدی، حسابداری بهای تمام شده، حسابداری بخش عمومی، گزارشگری مالی بخش عمومی
  • پیمان اکبری*، کامران نظری، روح انگیز مهدیخانی صفحات 117-148
    زمینه و هدف

    هدف از انجام این پژوهش تحلیل تاثیر فناوری اطلاعات و فرهنگ سازمانی بر بهره وری نیروی انسانی در بانک قوامین استان کرمانشاه است.

    روش شناسی: 

    جامعه آماری شامل 386 نفر از کارکنان است و 191 نفر به عنوان نمونه به صورت تصادفی ساده و با استفاده از جدول مورگان برای نیمه اول سال 1397 انتخاب شدند. از این رو این پژوهش توصیفی-پیمایشی از نوع هم بستگی است. برای جمع آوری داده ها، از پرسش نامه فناوری اطلاعات مارتینز لورنز و همکاران (2004)، فرهنگ سازمانی دنینسون (2000) و بهره وری نیروی انسانی هرسی و اسمیت (1980)، استفاده شد. روایی (محتوا، همگرا، واگرا) و پایایی (بار عاملی، ضریب پایایی مرکب، ضریب آلفای کرونباخ) پرسش نامه ها حاکی از آن هستند که ابزارهای اندازه گیری از روایی و پایایی خوبی برخوردار هستند.

    یافته ها:

     نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها توسط نرم فزار SMART-PLS و با استفاده از آماره آزمون t و ضرایب مسیر (β)، نشان داد که فناوری اطلاعات بر فرهنگ سازمانی تاثیر قوی، مستقیم و معنی دار دارد، فرهنگ سازمانی بر بهره وری نیروی انسانی تاثیر قوی، مستقیم و معنی دار دارد و هم چنین فناوری اطلاعات بر بهره وری نیروی انسانی تاثیر ضعیف، مستقیم، غیرمستقیم و معنی دار دارد، از طرفی فرهنگ سازمانی نقش میانجی گری در تاثیرگذاری فناوری اطلاعات بر بهره وری نیروی انسانی ایفاء می کند. از طرفی دیگر فناوری اطلاعات می تواند به عنوان متغیر تعدیل کننده اثر مثبتی که فرهنگ سازمانی بر بهره وری نیروی انسانی دارد را ارتقاء دهد.

    نتیجه گیری:

     سازمان ها علی الخصوص بانک قوامین به منظور ارتقای بهره وری نیروی انسانی خود، بایستی گام هایی را برای بهبود فرهنگ سامانی خود بردارند و لازمه این کار نیز توجه به فناوری اطلاعات است.

    کلیدواژگان: فن ‏آوری اطلاعات، فرهنگ سازمانی، بهره‏وری نیروی انسانی
  • اسماعیل لله گانی، محمود محمدیان*، محمدجواد محقق نیا، مقصود امیری صفحات 149-192
    زمینه و هدف

    در حال حاضر مشارکت واقعی مشتریان در سود و زیان محصولات و خدمات بانکی در ساختار نظری بانکی کشورمان دیده می شود. اما در عمل این گونه نیست و مشتریان صرفا خدمات مشارکت در سود را از این شبکه مالی عظیم دریافت می کنند که علت اصلی بروز چنین مشکلی در شبکه بانکی کشورمان، نبود مدل مناسبی از بازاریابی تسهیلات مشارکتی مطابق با احکام شریعت و بانکداری اسلامی است. بنابراین برآن شدیم تا مدل بازاریابی برای آشنایی و آگاهی و جذب تسهیلات مشارکتی در بانکداری کشور و به صورت نمونه در بانک صادرات ایران را طراحی کنیم.

    روش شناسی:

     جامعه آماری این پژوهش شامل تعدادی از متخصصان (خبرگان) و مجریان بانکداری اسلامی کشور که در امور بازاریابی نیز صاحب نظر هستند، می باشند که با به کارگیری نمونه گیری نظری، نمونه گیری انجام گرفت و برای تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده از مصاحبه ها، از فرایند سه مرحله ای کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری: 

    بر اساس نتایج به دست آمده، بازاریابی تسهیلات مشارکتی سازمانی در قالب دوازده طبقه اصلی، منطبق بر نظریه پردازی داده بنیاد استخراج شد. درون سازمانی، کیفیت خدمات، آمیخته قیمت، آمیخته افراد، آمیخته محصول، آمیخته ترفیع، آمیخته فرآیند، تحقیق و توسعه، عوامل مربوط به مشتریان، نمانام و هم چنین فلسفه بازاریابی به عنوان طبقات اصلی و هم چنین طبقات فرعی استخراج شدند. در بخش کمی پژوهش، مدل به دست آمده از بخش کیفی مورد بررسی و برازش قرار گرفت.

    کلیدواژگان: تسهیلات مشارکتی، بازاریابی تسهیلات مشارکتی، بانکداری اسلامی، نظریه پردازی داده بنیاد
  • مهدی حسنی، ولی نوذری*، سید احسان امیرحسینی صفحات 193-220
    زمینه و هدف

    منابع انسانی به عنوان یک منبع راهبردی و مهم ترین عنصر سازمانی محسوب می شود و تنها منبعی است که به عنوان تصمیم گیرنده و اجراکننده عمل می کند.این پژوهش با هدف طراحی و برنامه ریزی راهبرد توسعه مدیریت منابع انسانی تربیت بدنی ناجا با استفاده از روش کارت امتیازی متوازن (BSC) انجام شد.

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات جزء پژوهش های آمیخته (کیفی- کمی) و از نظر ماهیت روش توصیفی-تحلیلی و به لحاظ اجرا از نوع میدانی است. ابزار گردآوری داده ها، در بخش کیفی، مصاحبه و در بخش کمی، پرسش نامه محقق ساخته بر مبنای BSC است. جامعه آماری در بخش کیفی شامل خبرگان دانشگاهی و سازمانی و در بخش کمی شامل کارمندان معاونت تربیت بدنی و آموزش ناجا و مدیران تربیت بدنی فرماندهی انتظامی استان های کشور بود. حجم نمونه در بخش کیفی با اشباع نظری (20 نفر) و در بخش کمی بر اساس فرمول کوکران 95 نفر برآورد شد. برای انتخاب نمونه در بخش کیفی از نمونه گیری هدفمند و در بخش کمی از نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزار لیزرل و تحلیل BSC و آزمون t تک نمونه ای استفاده شد.

    یافته ها:

     از منظر مالی نتایج نشان داد که  که چگونگی آشناسازی کارکنان تازه وارد با وظایف محوله بر کاهش هزینه های منابع انسانی موثر بوده است، از منظر مشتری نتایج حاکی از این بود که حقوق و مزایای پرداختی باعث شده است کارکنان در ارایه خدمت بهتر به مراجعین فعال تر باشند. از منظر فرآیندهای داخلی نتایج حاکی از این بود که افرادی که بر اساس لیاقت و شایستگی خود به پست های بالاتر ارتقاء یافته اند در انجام وظایف خود به نحو احسن فعال تر بوده اند و از منظر رشد و یادگیری نتایج نشان دادند که برنامه ریزی برای شایستگی های منابع انسانی باعث ارتقاء و رشد افراد در سازمان می شود.

    نتیجه گیری: 

    نتایج نشان داد که توجه به چهار حوزه کارت امتیازی متوازن در تربیت بدنی ناجا باعث برنامه ریزی بهتر سازمان و خصوصا تربیت بدنی ناجا برای ارایه خدمات بهتر به کارکنان و تربیت بدنی فرماندهی انتظامی استان ها می شود.

    کلیدواژگان: تربیت بدنی، ناجا، راهبرد، برنامه راهبردی، کارت امتیازی متوازن، منابع انسانی
  • تورج امانی*، میرعلی سیدنقوی، ناصر حمیدی صفحات 221-250
    زمینه و هدف

    هدف این پژوهش، طراحی مدل ارتقای سرمایه فکری در سازمان های دولتی است. در این پژوهش، پژوهش گر به دنبال ارایه مدل نوین در ارتقاء سرمایه فکری در بخش صنعت نفت و شناسایی ابعاد خاص سرمایه فکری بوده و تلاش دارد تا مدلی بومی سازی شده و متناسب با نظام دولتی در حوزه سرمایه فکری ارایه کند.

    روش شناسی:

     مطالعه حاضر به لحاظ فلسفه پژوهش در دسته پژوهش های مبتنی بر الگوی تفسیری وبه لحاظ جهت گیری مطالعه ای کاربردی- توسعه ای محسوب می شود. هم چنین به لحاظ راهبرد گردآوری داده ها، مطالعه ای میدانی است. داده های مورد نیاز با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته گردآوری شد. جامعه پژوهش، 6 نفر از متخصصان و مدیران خبره صنعت نفت کشور بوده که برای گزینش آن ها از روش نمونه گیری گلوله برفی استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از رویکرد تحلیل تم نرم افزار MAXQDA انجام شد.

    یافته ها:

     یافته ها دربردارنده مدل ارتقاء سرمایه فکری در صنعت نفت است و شامل مولفه ها، شاخص ها و ابعاد سرمایه فکری ست. مبتنی بر نتایج حاصل از استخراج تم ها یا مضامین اصلی، سازمان دهنده و فراگیر، سرمایه فکری در این صنعت دربردارنده 8 بعد است که در این میان دو بعد سرمایه فناوری و سرمایه رقابت پذیری به عنوان ابعاد خاص و بومی شناسایی شدند.

    نتیجه گیری: 

    مبتنی بر نتایج، به منظور توسعه و ارتقاء سرمایه فکری در نظام دولتی ایران و به طور خاص صنعت نفت کشور می بایست به دنبال توسعه این ابعاد و شاخص ها و مولفه های مرتبط با آن ها بود.

    کلیدواژگان: سرمایه فکری، مدل ارتقاء سرمایه فکری، صنعت نفت، تحلیل تم
  • علیرضا کولیوند*، محمد احمدآبادی صفحات 251-278
    زمینه و هدف

    با توجه به اهمیت، نقش نخبگان در توسعه کشورها، به خصوص در زمینه تولید علم، هنر و فناوری، توجه به نخبگان امری ضروری است. سازمان های اطلاعاتی و امنیتی با توجه به وظایف خطیر خود در برقراری امنیت و ایجاد آرامش در جامعه و کشور و توسعه همه جانبه استفاده از ظرفیت های نخبگان را در سر لوحه کار خود قرار داده اند. از این رو پژوهش حاضر به دنبال تبیین نقش مدیریت ارتباطات در شناسایی و پشتیبانی از نخبگان در سازمان های اطلاعاتی و امنیتی است.

    روش شناسی: 

    روش این پژوهش، توصیفی - تحلیلی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری مورد مطالعه؛ فرماندهان، مدیران و کارشناسان شاغل در دانشکده پلیس اطلاعات و حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی هستند، که تعداد آن ها 300 نفر است که با توجه به اندک بودن تعداد آن ها، تمام شماری صورت گرفته است. روش گردآوری اطلاعات، میدانی و ابزار آن پرسش نامه است. جهت روایی پرسش نامه، از روش منطقی، یعنی از نظرخبرگان و اساتید استفاده شده و برای پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ، که ضریب کل برابر با 91/0 بوده است.

    یافته ها: 

    یافته های پژوهش نشان می دهد که به ترتیب 7/98 درصد از پاسخ گویان دارا بودن ویژگی توانایی بالا در حل مسایل، 97 درصد دارا بودن ویژگی علاقه و شم اطلاعاتی و 96 درصد خلاق و پویا بودن را در استخدام افراد در سازمان های اطلاعاتی موثر می دانند. 96 درصد پاسخ دهندگان اعتقاد دارند که تامین حداقل نیازهای مادی نخبگان و ایجاد زمینه ارتباط با مراکز علمی و پژوهشی برای نخبگان از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر شناسایی و حفظ آنان در سازمان است.

    نتیجه گیری: 

    نتایج این پژوهش نشان می دهد که برگزیدگان المپیادهای علمی معتبرداخلی و جهانی؛ برگزیدگان اول، دوم و سوم جشنواره های سازمان های اطلاعاتی و امنیتی؛ شخصیت های برجسته علمی سازمان های اطلاعاتی و امنیتی برای جذب نیروها مناسب است و باید این افراد از نظر مادی و معنوی مورد حمایت قرار گیرند.

    کلیدواژگان: نخبگان، سازمان های اطلاعاتی و امنیتی، پشتیبانی
|
  • Jalil Delkhah *, Shahrzad Nayyeri, Vahide Babaei Pages 1-30
    Background and objective

    The purpose of this study is to investigate the generational differences in public service motivation of employees of public organizations. In other words, this study seeks to answer the question of whether there is a difference between the level of public service motivation of different generations working in public organizations?

    Method

    In this study, a quantitative method was used for which a questionnaire of 33 statements of public service motivation after localization was distributed and collected among 351 employees of public organizations in Tehran and the analysis of variance and Bonferroni post hoc test to assess differences of generations was exploited.

    Findings

    The findings showed that of the four dimensions of public service motivation, all have significant differences in the four generations. Thus, there was a significant difference between the generations in the tendency to general policy-making (F = 4.443,> p0.01); Commitment to the public interest (F = 3.728, p> 0.05); compassion (F = 3.148,> p0.05) and self-sacrifice (F = 6.809,> p0.01) and in general there is a significant difference between the generations in the motivation of public service (F = 6.832,> p01). / 0). The post hoc test also showed that the third generation (Y generation) (mean = 1.935) had significantly more public service motivation than the first generation (baby boomer generation).

    Conclusion

    The results showed that there is a significant difference between the different generations working in the public sector in terms of public service motivation, so that contrary to conventional wisdom, people of newer generations compared to older generations have a higher level of public service motivation and all four dimensions.

    Keywords: Public Service Motivation, Public Organizations, generation, Generational Difference
  • Farhad Nobakht, Rahim Dabagh *, Abolfazl Poormanafi, Ebrahim Ghorbani Pages 31-54
    Background and objective

    Continuous improvement of organizational performance has a huge synergistic force to develop and create opportunities for organizational excellence and is not possible without measurement and evaluation. The aim of this study was to evaluate the financial and non-financial performance of the police +10 electronic service offices in the province of West Azerbaijan.

    Method

    This research is descriptive-analytical in terms of method and survey research in terms of data collection. The statistical population of the study was all employees of the police +10 electronic service offices and 85 people who were selected as a member of the statistical sample and completed the researcher-made questionnaire with a reliability coefficient of 0.80. Research data were weighted using the hierarchical analysis process method and Expert Choice software. The TOPSIS technique was also used to rank offices.

    Findings

    The ranking of research dimensions showed that among the six dimensions of the balanced scorecard, the customer dimension is very important and the main planning and investment of offices should be done on the most important dimension, the customer dimension.

    Results

    The results showed that the dimensions of manpower, finance, internal processes, management and development and innovation are as effective dimensions in evaluating the performance of offices, respectively. In this evaluation, Amini branch of Urmia won the first rank and Rajai Chaldoran branch was the last rank. The overall results show that success owes much to the importance of priorities.

    Keywords: Financial Performance Evaluation, Non-Financial Performance Evaluation, Balanced Scorecard, Police + 10, AHP, TOPSIS
  • Jamshid Salehi Sadaghiani *, Hamed Hashemi, Razieh Ashjeei Pages 55-90
    Background and objective

    The aim of this study was to investigate the relationship between pious leadership and reducing social laziness with an analysis of the mediating role of job attachment.

    Method

    The present study is applied in terms of purpose and descriptive in terms of data analysis and is a survey. This study was conducted on a sample of 259 principals and employees of the Department of Education and all executive agents of secondary schools in the second district of Rasht. For data collection, the Pious Leadership Questionnaire based on Caldwell et al. (2014), Saffarinia Social Laziness Questionnaire (2012) and Shuffle and Baker (2003) Standard Job Attachment Questionnaire were used. In this study, in order to evaluate the validity and model validity and reliability of the research, confirmatory factor analysis and factor loading coefficient, Cronbach's alpha, combined reliability and convergent validity were used and structural equations were used to test the research hypotheses.

    Findings

    Data analysis showed that there is an inverse and significant relationship between all dimensions of pious leadership and social laziness. The existence of a positive and significant relationship between pious leadership and job attachment is also confirmed. Also, a negative and significant relationship between job attachment and social laziness was confirmed.

    Conclusion

    According to the findings, it can be said that the application of pious leadership leads to higher levels of participation, greater commitment to excellence and more support for innovation in the organization, improves organizational performance and extra-role behaviors and significantly reduces social laziness.

    Keywords: Pious leadership, Social laziness, job attachment
  • Mansour Rozei, Ahmad Yaghoobnejad, Zahra Pourzamani *, Afsaneh Tavangar Pages 91-116
    Background and objective

    Accrual accountant in the public sector in practice in the 1990s and the need to obtain the best services is required to use the accrual accounting basis in accordance with the provisions of Note 26 of the Law regulating part of government financial regulations in users of public funds.

    Method

    This research was applied in terms of purpose and qualitative in terms of data collection and the data collection tools were in the form of in-depth specialized interviews of accrual accounting experts in three stages of open, central and selective coding of data. The sampling method was in the form of snowballs. The identified barriers were tested as a model in three levels of dimensions, component and index through fuzzy triangular Delphi technique by 25 knowledgeable accrual accounting elites. Obstacles were also shown using the EHP technique. Following the ranking and finally with cluster analysis, guidelines for the establishment and implementation of accrual accounting were provided.

    Findings

    The findings of the study indicate the obstacles and limitations of the establishment of accrual accounting system in the police, including limitations of the General Accounting Law and other upstream laws, challenges in applying public sector accounting standards, problems with fixed assets, problems with requirements, inventory, non-registration Some of the financial events in the accrual accounting system are the lack of specialized and experienced personnel and structural approach in the organizational structure of police.

    Conclusion

    According to the research findings, it can be said that in order to implement the accrual accounting system in the police, the limitations of the General Accounting Law and other upstream laws have the highest rank and the structural approach in police organizational structure has the lowest rank in terms of obstacles.

    Keywords: Operating budgeting, accrual accounting, Cost Accounting, Public Sector Accounting, public sector financial reporting
  • Peyman Akbari *, Kamran Nazari, Roangiz Madikhani Pages 117-148
    Background and objective

    The purpose of this study is to analyze the impact of information technology and organizational culture on human resource productivity in Ghavamin Bank of Kermanshah province.

    Method

    The statistical population includes 386 employees and 191 people were selected as a sample by simple random sampling using Morgan table. Therefore, this descriptive-survey research is of correlation type. For data collection, the information technology questionnaire of Martinez Lawrence et al. (2004), Deninson Organizational Culture (2000) and Hershey & Smith (1980) Manpower Productivity Questionnaire were used. Validity (content, convergent, divergent) and reliability (factor load, composite reliability coefficient, Cronbach's alpha coefficient) of the questionnaires indicate that the measuring instruments have good validity and reliability.

    Findings

    The results of testing the hypotheses by SMART-PLS software and using t-test statistics and path coefficients (β), showed that information technology has a strong, direct and significant effect on organizational culture, organizational culture has a strong effect on human resource productivity, and meaningful and also information technology has a weak, direct, indirect and significant effect on human resource productivity. On the other hand, organizational culture plays a mediating role in the impact of information technology on human resource productivity. On the other hand, information technology can be used as a moderating variable to enhance the positive effect that organizational culture has on human productivity.

    Conclusion

    Organizations, especially Ghavamin Bank, in order to improve the productivity of their human resources, should take steps to improve their organizational culture, and this requires attention to information technology.

    Keywords: Information Technology, organizational culture, Manpower Productivity
  • Esmaeill Lalekhani, Mahmoud Mohammadian *, MohammadJavad Mohaghegh Nia, Maghsood Amiri Pages 149-192
    Background and objective

    At present, the real participation of customers in the profit and loss of banking products and services is seen in the theoretical banking structure of our country. But in practice this is not the case and customers only receive profit-sharing services from this huge financial network. Therefore, we decided to design a marketing model for familiarity and awareness and attracting participatory facilities in the country's banking and, for example, in Bank Saderat Iran.

    Method

    The statistical population of this study includes a number of experts and executors of Islamic banking in the country who are also experts in marketing.

    Findings and Conclusion

    Based on the obtained results, the marketing of organizational participatory facilities in the form of twelve main categories were extracted in accordance with the data processing theory of the foundation. In-house, service quality, price mix, mix of people, mix of product, mix of promotion, mix of process, research and development, customer-related factors, anonymity as well as marketing philosophy were extracted as main as well as sub-categories. In the quantitative part of the research, the model obtained from the qualitative part was examined and fitted.

    Keywords: Participatory Facilities, Participatory Facilities Marketing, Islamic Banking, Data Based Theory
  • Mahdi Hasani, Vali Nuzari *, Ehsan Amirhoseini Pages 193-220
    Background and objective

    Human resources is a strategic resource and the most important organizational element and is the only resource that acts as a decision-maker and executor. The aim of this study was to design and plan the human resource management development strategy in Iran Police physical Training using the Balanced Scorecard (BSC) method.

    Method

    The present research is applied in terms of purpose and in terms of data collection is part of mixed research (qualitative-quantitative) and in terms of nature, it is of the descriptive-analytical method and in terms of implementation is a survey. The data collection tool is in the qualitative part, interview and in the quantitative part, a researcher-made questionnaire based on BSC. The statistical population in the qualitative part included academic and organizational experts and in the quantitative part included the employees of the Deputy of Physical Education and Training of Iran and the directors of physical education of the disciplinary command of the provinces of the country. The sample size was estimated in the qualitative part with theoretical saturation (20 people) and in the quantitative part based on Cochran's formula 95 people. Purposeful sampling was used to select the sample in the qualitative part and stratified random sampling was used in the quantitative part. Confirmatory factor analysis using LISREL software and BSC analysis and one-sample t-test was used to analyze the data.

    Findings

    From a financial point of view, the results showed that how to familiarize new employees with the assigned tasks has been effective in reducing human resource costs. From the perspective of internal processes, the results showed that people who were promoted to higher positions based on their merits and competencies were more active in performing their duties, and from the perspective of growth and learning, the results showed that planning for human resource competencies promotes people growth in the organization.

    Conclusion

    The results showed that paying attention to the four areas of balanced scorecard in Iran Police Physical Training leads to better planning of the organization.

    Keywords: physical education, Iran Police, Strategy, Strategic plan, Balanced Scorecard, Human Resources
  • Touraj Amani *, Mirali Seyed Nagavi, Naser Hamidi Pages 221-250
    Background and objective

    The purpose of this study is to design a model for promoting intellectual capital in government organizations. In this research, the researcher seeks to present a new model in promoting intellectual capital in the oil industry and identify specific dimensions of intellectual capital and tries to provide a localized model that fits the government system in the field of intellectual capital.

    Method

    In terms of research philosophy, the present study is in the category of research based on interpretive model and in terms of orientation, it is of applied-developmental studies. It is also a field study in terms of data collection strategy. Required data were collected using semi-structured interviews. The study population consisted of 6 experts and managers of the country's oil industry who were selected by the snowball sampling method. Data analysis was performed using the MAXQDA software team analysis approach.

    Findings

    The findings include the model of intellectual capital promotion in the oil industry and include the components, indicators and dimensions of intellectual capital. Based on the results of extracting the main, organizing and comprehensive themes or themes, intellectual capital in this industry includes 8 dimensions, among which the two dimensions of technology capital and competitiveness capital were identified as specific and indigenous dimensions.

    Conclusion

    Based on the results, in order to develop and promote intellectual capital in the Iranian government system and in particular the country's oil industry should seek to develop these dimensions and indicators and related components.

    Keywords: Intellectual capital, Intellectual Capital Promotion Model, Oil Industry, Team Analysis
  • Alireza Kolivand *, Mohammad Ahmadabadi Pages 251-278
    Background and objective

    Given the importance of the role of elites in the development of countries, especially in the production of science, art and technology, attention to elites is essential. Due to their serious responsibilities in establishing security and creating peace in the society and the country and comprehensive development, the intelligence and security organizations have put the use of the capacities of the elites on their agenda. Therefore, the present study seeks to explain the role of communication management in identifying and supporting elites in intelligence and security organizations.

    Method

    This research is a descriptive-analytical survey. The statistical population studied consisted of 300 commanders, managers and experts working in the Police Intelligence and Information Protection faculty, but due to their small number, the census has been conducted. The method of data collection was survey and its tool is a questionnaire. For the validity of the questionnaire, the logical method, ie the opinion of experts and professors, was used and for its reliability, Cronbach's alpha coefficient, which was a total of 0.91.

    Findings

    The research findings show that 98.7% of the respondents consider having a high ability to solve problems, 97% having information and interest and 96% creative and dynamic as effective in hiring people in information organizations, respectively. 96% of the respondents believe that providing the minimum material needs of the elites and establishing a connection with scientific and research centers for the elites is one of the most important factors influencing their identification and retention in the organization.

    Conclusion

    The results of this study show that the winners of prestigious domestic and international scientific olympiads; First, second and third winners of festivals of intelligence and security organizations; Prominent scientific figures of intelligence and security organizations are suitable for recruiting forces and these people should be supported materially and spiritually.

    Keywords: Elites, Intelligence, Security Organizations, Identification, support