بررسی درصد سلول های T کمکی ترشح کننده اینترفرون گاما و بیان ژن های مرتبط در بیماران مبتلابه دیابت شیرین نوع 2

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

 در پاتوژنز دیابت شیرین نوع دو (T2DM: Type 2 Diabetes Mellitus) تغییرات سیستم ایمنی اکتسابی دخیل است. سلول های T کمکی 1 (Th1: T helper 1) یا سلول های T CD4+ از اجزای ایمنی اکتسابی هستند که مهم ترین مشخصه آن‎ها ترشح اینترفرون گاما (IFN-γ) می باشد. مهم ترین اجزای ایمنی اکتسابی هستند که ویژگی آن ها ترشح اینترفرون گاما (IFN-γ) است. مطالعه حاضر با هدف بررسی درصد IFN-γ، ارزیابی ژن های T-bet، IRF1، RUNX3 و NFκB در سلول های T CD4+ و تعیین همبستگی بین آن ها و پارامترهای کلینیکی در بیماران انجام گرفته است.

مواد و روش ها: 

در این مطالعه مورد-شاهدی، سلول های T CD4+ خون محیطی از 40 بیمار و 40 فرد سالم (کنترل) جداسازی شد. درصد سلول های T CD4+ ترشح کننده IFN-γ با استفاده از فلوسایتومتری و بیان ژن های مربوطه با استفاده از Real-time PCR سنجش شد.

یافته ها: 

درصد سلول های T CD4+ ترشح کننده IFN-γ در بیماران نسبت به گروه کنترل افزایش معناداری نشان داد (001/0<p). میزان بیان ژن های IRF1 و NFκB در بیماران بیشتر از گروه کنترل بود (به ترتیب 02/0=P و 001/0<p). همبستگی مثبت معناداری بین سلول های T CD4+ ترشح کننده IFN-γ و ژن های IRF1 و NFκB در بیماران مشاهده شد (به ترتیب 001/0=P و 002/0=P). همبستگی مثبت معناداری بین سلول های T CD4+ ترشح کننده IFN-γ و همچنین IRF1 و NFκB با قند خون و هموگلوبین A1c در بیماران دیده شد (001/0<p).

نتیجه گیری: 

با افزایش پاسخ Th1 (تولید IFN-γ و بیان ژن های مرتبط) و وجود همبستگی با قند خون، به نظر می رسد این عوامل التهابی در پاتوژنز بیماری نقش دارند و استفاده از آنتاگونیست مسیر IFN-γ می تواند به عنوان راهکار درمانی مطرح شود

زبان:
فارسی
صفحات:
140 تا 148
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2234514