اثرات اپی ژنتیکی بیسفنول A بر روی سلول های گرانولوزای فولیکول های موش در شرایط کشت آزمایشگاهی: یک مطالعه تجربی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

بیسفنول A (BPA)، ترکیب شیمیایی مختل کننده اندوکراین، یک سم دستگاه تولیدمثل است. سلول های گرانولوزا وظایف مهمی در تکوین فولیکول دارند و لیگاند KIT (KITL) و آنتی مولرین هورمون (AMH) از مولکول های زیستی ضروری هستند که توسط آن ها طی فولیکوژنز تولید می شوند.

هدف

به دلیل استفاده گسترده از BPA و اثرات اپی ژنتیکی بالقوه آن، این مطالعه به بررسی تاثیر BPA روی متیلاسیون پروموتر ژن های amh و kitl در سلول های گرانولوزای موش پرداخت.

مواد و روش ها

فولیکول های پره آنترال از تخمدان های موش های نابالغ جدا شدند و برای هشت روز کشت داده شدند. سپس، فولیکول ها باBPA  50 و 100 میکرومولار و %01/0 (v/v) اتانول برای 24 و 72 ساعت تیمار شدند. رشد و دژنراسیون فولیکول ها و تشکیل حفره آنتروم در آن ها بررسی شد. سلول های گرانولوزا به صورت مکانیکی جدا شدند و DNA استخراج شده از آن ها با بی سولفیت سدیم تیمار شد. نواحی پروموتری ژن های amh و kitl با PCR و تعیین توالی مطالعه شدند.

نتایج

BPA منجر به تغییر معناداری در بقاء فولیکول و تشکیل آنتروم نشد (41/0 p =). با این حال، کشت در حضور 100 میکرومولار BPA، اثر مهاری روی رشد فولیکول ها داشت. پیش از تیمار با BPA، CpG پروموترهای kitl و amh به ترتیب، به حالت غیرمتیله و متیلاسیون جزیی بودند. درصد 5-متیل سیتوزین در پروموتر amh در غلظت 100 میکرومولار BPA کاهش یافت، در حالی که این مقدار از BPA  تاثیری بر متیلاسیون پروموتر kitl نداشت.

نتیجه گیری

BPA در غلظت های بالاتر تاثیر مهاری بر رشد فولیکول دارد. بعلاوه، به نظر می رسد که اثر اپی ژنتیکی BPA به دمتیلاسیون جایگاه های CpG محدود می شود.

زبان:
انگلیسی
صفحات:
129 تا 136
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2235411