فهرست مطالب

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:19 Issue: 2, Feb 2021

  • تاریخ انتشار: 1399/12/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • صفحات 115-120
    مقدمه

    حمایت از فاز لوتیال یک موضوع بحث برانگیز و پیچیده در درمان ناباروری می باشد.

    هدف

    این مطالعه برای مقایسه ایمنی و کارایی دوز پایین پروژسترون زیر جلدی با پروژسترون واژینال برای حمایت فاز لوتیال در بیمارانی که تحت انتقال جنین برگشت از فریز قرار می گیرند, طراحی شده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه اطلاعات 77 خانم که تحت انتقال جنین برگشت از فریز قرار گرفتند, بررسی شد. بیماران بر اساس روش تجویز پروژسترون برای حمایت فاز لوتیال به دو گروه تقسیم شدند. زمانیکه ضخامت آندومتر به مساوی یا بیشتر از 8 میلی متر رسید در یک گروه پروژسترون زیر جلدی 25 میلی گرم پرولوتکس و در گروه دیگر پروژسترون واژینال سیکلوژست 400 میلی گرم دو بار در روز یا آندومترین 100 میلی گرم سه بار در روز تجویز شد و تا زمان شروع خونریزی قاعدگی یا در صورت وقوع حاملگی بالینی برای 8 هفته بعد از انتقال جنین, تا زمان مشاهده قلب جنین در سونوگرافی ادامه یافت.

    نتایج

    در بررسی مشخصات بیماران تفاوت معنی داری وجود نداشت. حاملگی شیمیایی و حاملگی بالینی در گروه پروژسترون واژینال در مقایسه با گروه پرولوتکس بالاتر بود اما از نظر آماری قابل توجه نبود. به ترتیب (40% در مقایسه با 6/29، 367/0 p=) (28% در مقایسه با 2/22، 581/0 p=).

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان می دهد که پروژسترون زیر جلدی جدید می تواند برای پروژسترون عضلانی یک جایگزین مناسب در خانم هایی که تمایلی به استفاده از فرم های واژینال برای حمایت فاز لوتیال در تکنیک کمک باروری ندارند، باشد.

    کلیدواژگان: پروژسترون، زیر جلدی، واژینال، بارداری
  • صفحات 121-128
    مقدمه

    مردان نابارور از ناباروری ناشناخته رنج می برند. آنها علیرغم آنالیز اسپرم معمولی، پیشینه طبیعی و معاینه فیزیکی، زمانی که باروری زنان آنها ثابت شده باشد جز مردان نابارور محسوب می شوند.

    هدف

    طبقه بندی مردان بارور و نابارور بوسیله آنالیز اسپرم با استفاده از طیف سنجی رامان و روش های کمومتریکس.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، پلاسمای منی 26 مرد، شامل 13 مرد بارور و 13 مرد با ناباروری غیرقابل توجیه که به پژوهشکده ابن سینا در سال 1397 مراجعه کرده بودند بررسی شد. پلاسمای اسپرم مردانه با استفاده از طیف سنجی رامان مورد آنالیز قرار گرفت. طیف های رامان با استفاده از تکنیک های کمومتریکس شامل تجزیه و تحلیل مولفه اصلی (PCA) و آنالیز تشخیصی (DA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    در مجموع 26 نمونه به 20 نمونه آموزشی و 6 نمونه آزمون تقسیم شدند. نتایج تکنیک های داده کاوی نشان داد که داده ها کاملا در دو طرف نمودار قرار گرفتند که از نظر آماری تاثیر مستقیم تغییرات متابولوم منی بر طیف رامان را تایید می کند. یک مدل طبقه بندی با استفاده از تجزیه و تحلیل تکنیک خطی (LDA) با استفاده از مجموعه آموزش، ساخته و توسط گروه آزمون مورد ارزیابی قرار گرفت. در حالیکه از 6 نمونه گروه آزمون 3 نمونه در گروه بارور مشاهده شد، مابقی نمونه ها در گروه نابارور قرار گرفتند.

    نتیجه گیری

    تشخیص اثر انگشتی متابولیت های اسپرم به عنوان یک ابزار غربالگری جدید، سریع، ایمن و غیرتهاجمی، می تواند در آزمایشگاه ها برای تشخیص ناباروری مردان استفاده شود.

    کلیدواژگان: اسپرم، ناباروری مردانه، طیف سنجی رامان، روش های کمومتریکس، متابولومیکس
  • صفحات 129-136
    مقدمه

    بیسفنول A (BPA)، ترکیب شیمیایی مختل کننده اندوکراین، یک سم دستگاه تولیدمثل است. سلول های گرانولوزا وظایف مهمی در تکوین فولیکول دارند و لیگاند KIT (KITL) و آنتی مولرین هورمون (AMH) از مولکول های زیستی ضروری هستند که توسط آن ها طی فولیکوژنز تولید می شوند.

    هدف

    به دلیل استفاده گسترده از BPA و اثرات اپی ژنتیکی بالقوه آن، این مطالعه به بررسی تاثیر BPA روی متیلاسیون پروموتر ژن های amh و kitl در سلول های گرانولوزای موش پرداخت.

    مواد و روش ها

    فولیکول های پره آنترال از تخمدان های موش های نابالغ جدا شدند و برای هشت روز کشت داده شدند. سپس، فولیکول ها باBPA  50 و 100 میکرومولار و %01/0 (v/v) اتانول برای 24 و 72 ساعت تیمار شدند. رشد و دژنراسیون فولیکول ها و تشکیل حفره آنتروم در آن ها بررسی شد. سلول های گرانولوزا به صورت مکانیکی جدا شدند و DNA استخراج شده از آن ها با بی سولفیت سدیم تیمار شد. نواحی پروموتری ژن های amh و kitl با PCR و تعیین توالی مطالعه شدند.

    نتایج

    BPA منجر به تغییر معناداری در بقاء فولیکول و تشکیل آنتروم نشد (41/0 p =). با این حال، کشت در حضور 100 میکرومولار BPA، اثر مهاری روی رشد فولیکول ها داشت. پیش از تیمار با BPA، CpG پروموترهای kitl و amh به ترتیب، به حالت غیرمتیله و متیلاسیون جزیی بودند. درصد 5-متیل سیتوزین در پروموتر amh در غلظت 100 میکرومولار BPA کاهش یافت، در حالی که این مقدار از BPA  تاثیری بر متیلاسیون پروموتر kitl نداشت.

    نتیجه گیری

    BPA در غلظت های بالاتر تاثیر مهاری بر رشد فولیکول دارد. بعلاوه، به نظر می رسد که اثر اپی ژنتیکی BPA به دمتیلاسیون جایگاه های CpG محدود می شود.

    کلیدواژگان: بیسفنول A، متیلاسیون DNA، سلول های گرانولوزا
  • صفحات 137-146
    مقدمه

    مطالعات نشان داده است که آسیب DNA اکسیداتیو با ناباروری مردان ارتباط دارد.

    هدف

    در این مطالعه سطح 8-هیدروکسی-2chr('39')-دیوکسی گوانوزین (8-OHdG) و برخی از مارکرهای استرس اکسیداتیو در مایع منی مردان نابارور و مردان با باروری اثبات شده در بنین سیتی، نیجریه بررسی شد.

    مواد و روش ها

    نمونه های منی تولید شده توسط خودارضایی تنها یا با کمک با استفاده از روش میکروسکوپی طبق دستورالعمل های سازمان بهداشت جهانی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. پس از آن، نمونه ها سانتریفیوژ شدند و پلاسمای مایع منی جدا و در دمای 20- درجه سانتیگراد قبل از سنجش برای نشانگرهای زیستی 8-OHdG  و استرس اکسیداتیو ذخیره شد. بر اساس غلظت/شمارش اسپرم، نمونه های کلی در دسته های زیر گروه بندی شدند: نورموسپرمیا (20 نفر)، اولیگوزواسپرمیا (30 نفر) و آزواسپرمی (20 نفر). گروه کنترل شامل 30 مرد متناظر از نظر سن با باروری اثبات شده بود. غلظت 8-OHdG مایعات منی، وضعیت آنتی اکسیدانی کل، سوپراکسید دیسموتاز و مالون دی آلدیید (MDA) به ترتیب از طریق روش های الایزا و اسپکتروفتومتری مورد سنجش قرار گرفتند.

    نتایج

    سطح پلاسمایی منی 8-OHdG و MDA در افراد نابارور به طور معنی داری بالاتر از گروه شاهد بود (01/0 = p). میانگین غلظت 8-OHdG و MDA در افراد نابارور در آزواسپرمی بالاتر از الیگوسپرمیا و همچنین بالاتر از نورموسپرمیا بود و بنابراین، این مقدار در نرموسپرمیا کمترین بود. برعکس، میانگین سطح آنتی اکسیدان کل و سوپراکسید دیسموتاز در افراد نابارور از مردان بارور کمتر بود به طوریکه بیشترین سطح در نورمواسپرمیا و بعد در الیگوسپرمی و کمترین سطح در آزواسپرمی (01/0 = p) بود. علاوه بر این، 8-OHdG منی با تعداد اسپرم (01/0 = p، 359/0- = r), درصد تحرک (04/0 = p، 388/0- = r)، و درصد مورفولوژی همبستگی منفی داشت (02/0 = p، 327/0- = r).

    نتیجه گیری

    ارزیابی آسیب DNA اسپرم علاوه بر تجزیه و تحلیل معمول مایعات منی، ممکن است نقش مهمی در تشخیص و مدیریت خاص ناباروری مردان داشته باشد.

    کلیدواژگان: مردان، منی، آنتی اکسیدان، تعداد اسپرم، آسیب DNA
  • صفحات 147-156
    مقدمه

    ناباروری حدود 15% از زوجین را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد و تقریبا 50% موارد آن فقط به علت عامل مردانه است. مشخص شده است که عوامل ژنتیکی نقش مهمی در علل آزواسپرمی و الیگوسپرمی شدید دارند و حدود 30% از افراد متقاضی درمان در کلینیک های ناباروری را تحت تاثیر قرار می دهد.

    هدف

    تعیین فراوانی ناهنجاری های کروموزومی و ریز حذف کروموزوم Y در مردان نابارور.

    مواد و روش ها

    در مجموع 100 مرد نابارور با پارامترهای مایع منی غیرطبیعی از 2014 تا 2018 در این مطالعه وارد شدند. تجزیه و تحلیل کروموزومی با استفاده از روش استاندارد باندینگ G با استفاده از پروتکل تریپسین گیمسا انجام شد. برای تعیین شیوع ریز حذف Y از واکنش زنجیره ای پلیمراز مولتی پلکس استفاده شد.

    نتایج

    همه شرکت کنندگان بین 22 تا 48 سال با میانگین و انحراف معیار 5/1 ± 5/35 بودند. از 100 مورد مورد مطالعه، سه نفر دارای سندرم کلاین فلتر XXY-47، بودند، یک نفر حامل جابجایی متعادل بود, (46,XY,t(2;7)(q21;p12, یک نفر حامل جابجایی متعادل بود همراه با وارونگی کروموزوم Y 45,XY,der(13;14) (q10;q10), inv (Y)، یک نفر دارای یک نوع چند شکلی از کروموزوم 15 بود، یک نفر دارای Yqh-، و دیگری دارای وارونگی کروموزوم 9 بود. ریز حذف کروموزوم Y در ناحیه عامل AZoospermia منطقه c در 2% موارد مشاهده شد. با توجه به دانش ما، مطالعه حاضر اولین مورد گزارش شده حامل جابجایی متعادل و منحصر به فرد کروموزوم 2q21 و 7p21 است.

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر بر اهمیت غربالگری سیتوژنتیک معمول و ارزیابی ریز حذف Y برای مردان نابارور تاکید می کند، که می تواند گزینه های درمانی خاص و بهتری را قبل از انجام روش های کمک به تولید مثل به کمک مشاوره ژنتیک ارایه دهد.

    کلیدواژگان: انحراف کروموزوم، ناباروری، حذف کروموزوم، واکنش زنجیره ای اولیمراز، سایت های دارای برچسب دنباله
  • صفحات 157-166
    مقدمه

    جراحی و شیمی درمانی از درمان های رایج برای سرطان، ازجمله سرطان تخمدان به شمار می آیند. اگرچه سرطان تخمدان اغلب در سنین بالای 45 سال رخ می دهد، می تواند زنان جوان تر را نیز درگیر کرده و توان تولید مثلی آن ها را تحت تاثیر قرار دهد.

    هدف

    هدف این مطالعه بررسی بیان ژن های LGR5، FOXO1 و miR-340 در بافت های سرطانی تخمدان و رده های سلولی حساس و مقاوم به سیس پلاتین بوده است.

    مواد و روش ها

    تعداد 30 نمونه سرطان تخمدان همراه با بافت حاشیه ی نرمال جمع آوری شد. رده های سلولی در تیمار با غلظت های مختلف سیس پلاتین کشت داده شد و از طریق آزمون MTT برای هر رده ی سلولی IC50 مورد محاسبه قرار گرفت. RNA از بافت و رده های سلولی استخراج و واکنش qRT-PCR انجام شد. در نهایت نتایج مورد تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    در بیان miR-340 و FOXO1 در نمونه های تومور کاهش معناداری مشاهده شد (001/0 p <). در رده ی سلولی حساس به سیس پلاتین و در شرایط 24، 48، و 72 ساعت پس از تیمار، افزایش معناداری در بیان miR-340 و ژن FOXO1 مشاهده شد (001/0 p <). در نمونه های بافتی سرطانی بیان ژن LGR5 افزایش قابل ملاحظه ای نشان داد (01/0 p <). در رده ی سلولی حساس به سیس پلاتین و در شرایط 24، 48، و 72 ساعت پس از تیمار، بیان LGR5 کاهش معناداری نشان داد (05/0  <p).

    نتیجه گیری

    به منظور جلوگیری از برخی عوارض همراه با سرطان تخمدان (ازجمله ناباروری) ژن های LGR5، FOXO1 و miR-340 می توانند، برای تشخیص زودهنگام و طراحی درمان های مطمین تر مورد استفاده قرار گیرند.

    کلیدواژگان: سرطان تخمدان، ناباروری زنان، LGR5، FOXO1، miR-340
  • صفحات 167-180
    مقدمه

    کینین به عنوان یک داروی ضد مالاریا تغییراتی را در بافت بیضه ایجاد می کند. از طرفی اثرات سمی مونوسدیم گلوتامات بر دستگاه تولید مثل نر مشخص شده است.

    هدف

    در این مطالعه نقش استفاده از مونوسدیم گلوتامات بر میزان تغییرات بافت بیضه ناشی از مصرف کینین ارزیابی شد.

    مواد و روش ها

    60 سر موش صحرایی نر هشت هفته نژاد ویستار با میانگین وزن 200-180 گرم به شش گروه تقسیم شدند (10 سر در هر گروه): گروه اول کنترل، گروه های دو و سه که مونوسدیم گلوتامات با دو دوز (2 و 4 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن داخل صفاقی) به مدت 28 روز دریافت کردند، گروه چهار که به مدت هفت روز تحت درمان با کینین (25 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) بصورت گاواژ دهانی قرار گرفتند، در گروه های پنج و شش در روزهای 22 الی 28، پس از تزریق مونوسدیم گلوتامات، کینین گاواژ گردید. در انتهای مطالعه حیوانات بیهوش شده و نمونه خون جهت اندازه گیری تستوسترون و مالوندی آلدهاید (MDA) اخذ شد. سپس حیوانات آسان کشی شده و بافت بیضه جهت اندازه گیری مالوندی آلدهاید بافتی، هیستومورفومتری و ایمونوهیستوشیمی پروتئین p53 آماده سازی گردید. دم اپیدیدیم جهت آنالیز اسپرم مورد استفاده قرار گرفت.

    نتایج

    سطوح سرمی و بافتی مالوندی آلدهاید در گروه های تحت آزمایش در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافت. این تغییرات در گروه دریافت کننده مونوسدیم گلوتامات و کینین شدیدتر بود. در گروه های تحت آزمایش سطوح سرمی تستوسترون در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی داری (0001/0 < p) یافت. شاخص های هیستومورفومتری در گروه های چهار، پنج و شش و جمعیت سلولی در گروه های سه الی شش کاهش معنی دار یافت (0001/0 < p). شاخص های اسپرماتوژنز در تمام گروه ها به ویژه در گروه های پنج و شش کاهش یافت. درصد تحرک و زنده مانی اسپرم در گروه های دریافت کننده مونوسدیم گلوتامات و کینین کاهش معنی داری (003/0 = p) نشان داد. در گروه های تحت آزمایش میزان بیان پروتئین p53 در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافت. این افزایش در گروه های دریافت کننده مونوسدیم گلوتامات و کینین بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که استفاده از مونوسدیم گلوتامات قبل و یا حین مصرف کینین در موش های صحرایی موجب تشدید تغییرات بافت بیضه ناشی از مصرف کینین می شود.

    کلیدواژگان: مونوسدیم گلوتامات، کینین هیدروکلراید، دستگاه تولید مثل نر، موش صحرایی
  • صفحات 181-190
    مقدمه

    هورمون آنتی مولرین (Anti-Müllerian hormone (AMH یک بیومارکر شناخته شده حساس برای زایایی و ذخیره تخمدانی به شمار می رود. مطالعات آزمایشگاهی و انسانی، نتایج متناقضی را در مورد ارتباط هورمون آنتی مولرین و سرطان پستان نشان می دهند.

    هدف

    هدف از این مطالعه ارزیابی میزان AMH در بیماران جوان ایرانی مبتلا به سرطان پستان مراحل اولیه، که هیچ درمانی دریافت نکردند در مقایسه با زنان سالم می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مورد-شاهدی، 58 خانم مبتلا به سرطان پستان با تشخیص سرطان در جا یا تهاجمی که قبل از دریافت هرگونه دارویی به درمانگاه انکولوژی پستان 2 بیمارستان دانشگاهی در فاصله شهریور ماه سال 97 تا اردیبهشت ماه سال 98 مراجعه کردند، انتخاب شدند. گروه کنترل (58 نفر) از بین خانم های مراجعه کننده به کلینیک سرپایی زنان که علامتی از سرطان و نازایی نداشتند، انتخاب شده اند. میزان هورمون آنتی مولرین با استفاده از کیت های سنجش Immunosorbent متصل به آنزیم AMH در یک آزمایشگاه اندازه گیری شد.

    نتایج

    تجزیه و تحلیل نهایی نشان داد که میزان متوسط هورمون AMH بین دو گروه از نظر آماری تفاوت معنی داری ندارد (95/2 ± 36/3 در برابر 79/1 ± 13/3). با اینحال مقادیر پایین و بالای طبقه بندی AMH در گروه بیماران شایعتر بود. تست پیرسون نشان داد که میزان AMH با سن رابطه منفی دارد (44/0-r = ، 0001/0 p <). نتایج آنالیز لجستیک با در نظر گرفتن متغیرهای مخدوش کننده، رابطه مثبت بین سرطان پستان و چارک های اول و چهارم سطح MAH را نشان داد.

    نتیجه گیری

    نتایج ما حاکی از آن است که سطح AMH غیرطبیعی در بیماران جوان مبتلا به سرطان پستان شایع است. تحقیقات بیشتر با حجم نمونه بیشتر با در نظر گرفتن عوامل تعیین کننده AMH مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: هورمون آنتی مولرین، سرطان پستان، مطالعه مورد-شاهدی، ذخیره تخمدانی
  • صفحات 191-204
    مقدمه

    بیماری کوید 19 باعث نگرانی در مورد گروه های در معرض خطر در جامعه شده است. یکی از این گروه ها خانم های باردار هستند. این مطالعه به منظور بررسی اثر بیماری کوید 19 بر حاملگی و تاثیرات آن بر مادر و نوزاد انجام شده است.

    موارد: 

    این مطالعه که از نوع کیس سریز می باشد، بر روی 16 خانم حامله مبتلا به کوید 19 از 21 ام ماه مارچ تا 11 ام ماه می سال 2020 انجام شده است. در این مطالعه تظاهرات بالینی، مشکلات بارداری، دارو های استفاده شده، تاثیرات بر مادر و نوازد، و میزان مرگ و میر محاسبه شده است. میانگین سنی بیماران 6/30 بود. بیماران از هر سه ماهه حاملگی در مطالعه شرکت داشته اند (یک نفر در سه ماهه اول، 5 نفر در سه ماهه دوم، و 10 نفر در سه ماهه سوم). بیشترین تظاهرات بالینی به ترتیب شامل تنگی نفس (10 مورد)، سرفه ی خشک (10 مورد)، بدن درد (8 مورد)، لرز (7 مورد) مشاهده شدند. هم چنین در سه مورد از بیماران تظاهرات پوستی به صورت پاپولو اسکواموس به همراه ترک مشاهده شد. بیشترین یافته های آزمایشگاهی به ترتیب افزایش لوکوسیت ها (8 مورد)، افزایش آنزیم های کبدی (6 مورد)، CRP افزایش یافته (5 مورد)، و کاهش پلاکت (4 مورد). در کل یک مورد مرگ و میر مادر، 5 مورد PLP، 2 مورد preeclampsia، و 2 مورد از placenta accrete مشاهده شد. در نهایت 12 مورد ختم حاملگی انجام شد (9 مورد سزارین و 3 مورد زایمان طبیعی). در میان نوزادان، 6 مورد preterm labor مشاهده شد. هم چنین تمام پی سی آر نوزادان بعد از تولد منفی شد.

    نتیجه گیری

    تظاهرات بالینی و نتایج آزمایشات پاراکلینیکی مشابه بیماران غیر حامله بودند. هیچ مدرکی دال بر انتقال عمودی مشاهده نشد. PLP و PROM بیشترین مشکلات ایجاد شده در بارداری مادران باردار مبتلا به کوید 19 هستند که ممکن است به پارگی رحم ختم شوند. برنامه ی ختم حاملگی و به دنیا آوردن باید به صورت انفرادی بر حسب شرایط هر فرد گذاشته شود.

    کلیدواژگان: حاملگی، کوید 19، تاثیرات مادر و جنینی، انتقال عمودی، تظاهرات پوستی
|
  • Abbas Aflatoonian, Banafsheh Mohammadi* Pages 115-120
    Background

    Luteal-phase support is a complex and controversial issue in the field of reproductive management.

    Objective

    To compare the safety and efficacy of low-dose subcutaneous progesterone with the vaginal progesterone for luteal-phase support in patients undergoing rozen-thawed embryo transfer.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, information related to 77 women that had frozen-thawed embryo transfer was reviewed. The patients were divided into two groups based on the route of progesterone administration used as a luteal-phase support. When the endometrial thickness reached ≥ 8 mm, in one group progesterone (Prolutex) 25 mg/ daily subcutaneous and in another group, vaginal progesterone (Cyclogest®) 400 mg twice or (Endometrin®) 100 mg thrice daily, were administrated and continued until menstruation or in case of clinical pregnancy for 8 wk after the embryo transfer when the fetal heart activity was detected by ultrasonography.

    Results

    The patientchr('39')s characteristics were matched and there was no significant difference. The chemical and clinical pregnancy rate was higher in the vaginal progesterone group compared to the prolutex group, but statistically unnoticeable, (40% vs. 29.6%, p = 0.367) and (28% vs. 22.2%, p = 0.581), respectively.

    Conclusion

    The findings of this study demonstrate that the new subcutaneous progesterone can be a good alternative for intramuscular progesterone in women that dislike and do not accept vaginal formulations as luteal-phase support in assisted reproductive technology.

    Keywords: Progesterone, Subcutaneous, Vaginal, Pregnancy
  • Roudabeh Sadat Moazeni Pourasil, Kambiz Gilany* Pages 121-128
    Background

    Idiopathic infertile men suffer from unexplained male infertility; they are infertile despite having a normal semen analysis, a normal history, and physical examination, and when female infertility factor has been ruled out.

    Objective

    The present study aimed to develop a metabolic fingerprinting methodology using Raman spectroscopy combined with Chemometrics to detect idiopathic infertile men vs. fertile ones by seminal plasma.

    Materials and Methods

    In this experimental study, the seminal plasma of 26 men including 13 fertile and 13 with unexplained infertility who reffered to, Avicenna Infertility Clinic, 2018, Tehran, Iran, have been investigated. The seminal metabolomic fingerprinting was evaluated using Raman spectrometer from 100 to 4250 cm-1. The principal component analysis and discriminate analysis methods were used.

    Results

    The total of 26 samples were divided into 20 training and 6 test sets. The Principal component analysis score plot of the training set showed that the data were perfectly divided into two sides of the plot, which statistically approves the direct effect of semen metabolome changes on the Raman spectra. A classification model was constructed by linear discriminant analysis using the training set and evaluated by the test group which resulted in completely correct classification. While three of the six test samples appeared in the fertile group, the rest appeared in the infertile as expected.

    Conclusion

    Metabolic fingerprinting of seminal plasma using Raman spectroscopy combined with chemometric classification methods accurately discriminated between the idiopathic infertile men and the fertile ones and predicted their fertility type.

    Keywords: Semen analysis, Fertility, Raman spectroscopy, Metabolomics
  • Aylin Jamali Khaghani, Parisa Farrokh*, Saeed Zavareh Pages 129-136
    Background

    Bisphenol A (BPA), a synthetic endocrine-disrupting chemical, is a reproductive toxicant. Granulosa cells have significant roles in follicle development, and KIT ligand (KITL) and Anti-Müllerian hormone (AMH) are essential biomolecules produced by them during folliculogenesis.

    Objective

    Due to the widespread use of BPA and its potential epigenetic effects, this study examined the impact of BPA on promoter methylation of amh and kitl genes in mouse granulosa cells.

    Materials and Methods

    Preantral follicles were isolated from ovaries of immature mice and cultured for eight days. Then, follicles were treated with 50 and 100 μM of BPA, and 0.01% (v/v) ethanol for 24 and 72 hr. Growth and degeneration of follicles and antrum formation were analyzed. The granulosa cells were isolated mechanically, and their extracted DNA was treated with sodium bisulfite. The promoter regions of the amh and kitl were analyzed with PCR and sequencing.

    Results

    BPA did not change follicle survival and antrum formation significantly (p = 0.41). However, the culture in the presence of 100 μM BPA had an inhibitory effect on growth. Before BPA treatment, the CpG of the kitl and amh promoters were unmethylated and partially methylated, respectively. While the percent of 5mC in the amh promoter reduced at 100 μM of BPA, it did not alter the kitl promoter methylation.

    Conclusion

    BPA at higher concentrations has an inhibitory effect on follicle growth. Moreover, it seems that the epigenetic impact of BPA restricts to the demethylation of CpG sites.

    Keywords: Bisphenol A, DNA methylation, Granulosa cells
  • Ilyas Yusuf*, Mathias Abiodun Emokpae Pages 137-146
    Background

    Studies have shown oxidative DNA damage is associated with male infertility.

    Objective

    This study determines the levels of 8-hydroxy-2′-deoxyguanosine (8-OHdG) and some markers of oxidative stress in seminal fluid of males investigated for infertility and men of proven fertility in Benin City, Nigeria.

    Materials and Methods

    Semen samples produced by self or assisted masturbation were analyzed by microscopic technique according to the World Health Organization guidelines. Thereafter, samples were centrifuged and seminal fluid plasma separated and stored at -20ºC prior to assay for 8-OHdG and oxidative stress biomarkers. Based on the sperm concentration/count, the overall samples were grouped into the following categories: normospermia (n = 20), oligozoospermia (n = 30), and azoospermia (n = 20). The control group comprised of 30 age-matched males of proven fertility. The seminal fluid 8-OHdG, total antioxidant status, superoxide dismutase and malondialdehyde (MDA) were assayed through ELISA and spectrophotometric methods, respectively.

    Results

    Seminal plasma level of 8-OHdG and MDA were significantly higher (p = 0.01) in infertile subjects than controls. The mean levels of 8-OHdG and MDA in infertile subjects were higher in azoospermia than oligospermia than normospermia and so, was least in the normospermia. Conversely, the mean levels of total antioxidant status and superoxide dismutase were significantly lower (p = 0.01) in infertile than fertile the control male subjects with levels higher in normospermia than oligospermia and least in azoospermia. Moreover, the seminal 8-OHdG correlated negatively with sperm count (r = -0.359, p = 0.01), percent motility (r = -0.388, p = 0.04), and percent morphology (r = -0.327, p = 0.02).

    Conclusion

    The assessment of sperm DNA damage in addition to routine seminal fluid analysis may play an important role in specific diagnosis and management of male infertility.

    Keywords: Male, Semen, Antioxidants, Sperm count, DNA damage
  • Meenakshi Arumugam, Deyyanthody Prashanth Shetty*, Jayarama Shanker Kadandale, Suchetha Nalilu Kumari Pages 147-156
    Background

    Infertility affects about 15% of couples worldwide, and the male factor alone is responsible for approximately 50% of the cases. Genetic factors have been found to play important roles in the etiology of azoospermia and severe oligospermia conditions that affect 30% of individuals seeking treatment at infertility clinics.

    Objective

    To determine the frequency of chromosomal abnormalities and Y chromosome microdeletion in infertile men.

    Materials and Methods

    A total of 100 infertile men with abnormal semen parameters were included in this study from 2014 to 2018. Chromosomal analysis was carried out using standard G-banding using Trypsin Giemsa protocol. Multiplex polymerase chain reaction was used to determine the Y microdeletion frequency.

    Results

    All participants were aged between 22 and 48 yr with a mean and standard deviation of 35.5 ± 5.1. Of the 100 subjects included in the study, three had Klinefelter syndrome-47,XXY, one had balanced carrier translocation-46,XY,t(2;7)(q21;p12), one with the balanced carrier translocation with inversion of Y chromosome 45,XY,der(13;14)(q10;q10),inv(Y), one had polymorphic variant of chromosome 15, one had Yqh-, and another had an inversion of chromosome 9. Y chromosome microdeletion of Azoospermia factor c region was observed in 2% of the cases. To the best of our knowledge, the current study is the first reported case with unique, balanced carrier translocation of chromosome 2q21 and 7p21.

    Conclusion

    The present study emphasizes the importance of routine cytogenetic screening and Y microdeletion assessment for infertile men, which can provide specific and better treatment options before undergoing assisted reproductive technology during genetic counseling.

    Keywords: Chromosome aberrations, Infertility, Chromosome deletion, Polymerase chain reaction, Sequence tagged sites
  • Ali Khodadadian*, Yasser Varghaiyan, Emad Babakhanzadeh, Iraj Alipourfard, Saeed Haghi Daredeh, Amin Ghobadi, Mohsen Hemmati Dinarvand, Mehrdad Talebi, Nasrin Ghasemi Pages 157-166
    Background

    Surgery and chemotherapy are the two most common treatments for cancers, including ovarian cancer. Although most ovarian cancers occur over the age of 45 yr, it may involve younger women and affect their reproductive ability.

    Objective

    To assess the expression of Leucine-rich repeat-containing G-protein coupled receptor 5 (LGR5), Forkhead Box O1 (FOXO1), and miR-340 genes in the ovarian cancer tissues as well as ovarian cancer cell lines.

    Materials and Methods

    In this case-control study, 30 ovarian cancer samples (with the average age of 37 ± 2.5 years) coupled with their non-tumor marginal tissue (as a control) were collected. Proliferated cell lines were treated with several concentrations of cisplatin, and the half maximal inhibitory concentration (IC50) of cisplatin was quantified by MTT-assay. After RNA extraction, cDNA synthesis and qRT-PCR were done. Finally, the results were analyzed.

    Results

    While the expression levels of miR-340 and FOXO1 genes in tumor samples displayed a significant reduction (p ≤ 0.001), the LGR5 gene presented a significant increase in expression (p ≤ 0.0001). However, conversely, the expression levels of miR-340 and FOXO1 genes in cisplatin-sensitive cell lines, after 24, 48, and 72 hr of cisplatin treatment, indicated a significant increase (p ≤ 0.001) while the expression of LGR5 gene showed a significant decrease in the cisplatin-sensitive cell line (p < 0.05).

    Conclusion

    The LGR5, FOXO1, and miR-340 genes can be targeted for early diagnosis and more accurate treatment of ovarian cancer and may prevent some of the ovarian cancer complications such as infertility.

    Keywords: Ovarian cancer, Female infertility, LGR5, FOXO1, miR-340
  • Davoud Kianifard*, Seyyed Maysam Mousavi Shoar, Morteza Fallah Karkan, Ahmed Aly Pages 167-180
    Background

    Quinine (QU) as an anti-malarial drug induces alterations in testicular tissue. Toxic effects of monosodium glutamate (MSG) on the male reproductive system have been recognized.

    Objective

    To investigate the impact of MSG administration on the intensity of gonadotoxicity of QU.

    Materials and Methods

    Sixty eight-wk old Wistar rats weighing 180-200 gr were divided into six groups (n = 10/each): the first group as a control; the second and third groups received low and high doses of MSG (2 & 4 gr/kg i.p.), respectively, for 28 days; the fourth group received QU for seven days (25 mg/kg); and in the fifth and sixth groups, QU was gavaged following the MSG administration (MSG + QU) from day 22 to day 28. Serum testosterone and malondialdehyde (MDA) levels were measured. Testes samples were prepared for tissue MDA levels, histomorphometry, and immunohistochemistry of p53. Sperm analysis was performed on cauda epididymis.

    Results

    Serum and tissue MDA levels were increased in treated groups compared to the control group. This increment was higher in the MSG + QU groups. The testosterone levels were reduced significantly (p < 0.0001) in all treated groups. In addition, histomorphometric indices and tubular epithelium population were reduced significantly (p < 0.0001) in QU, MSG + QU, and consequently in high-dose MSG, QU, MSG + QU groups. All spermatogenic indices were reduced in the treated groups, particularly in the MSG + QU groups. Sperm motility and viability indices were reduced significantly (p = 0.003) in the MSG + QU groups. Finally, the overexpression of p53 was observed in the MSG + QU groups.

    Conclusion

    The administration of MSG before and during QU therapy may intensify testicular tissue alterations.

    Keywords: Male reproductive system, Monosodium glutamate, Quinine hydrochloride, Rat
  • Amirmohsen Jalaeefar, Ashraf Moini, Bita Eslami, Sadaf Alipour, Mohammad Shirkhoda, Arvin Aryan, Habibollah Mahmoodzadeh, Ramesh Omranipour* Pages 181-190
    Background

    Anti-Müllerian hormone (AMH) is a known sensitive biomarker for fertility and ovarian reserve. The results of in vivo and human studies showed inconsistency with respect to the relation between AMH and breast cancer.

    Objective

    To compare the AMH level of young Iranian women with early breast cancer who have not received any treatment compared to that of healthy women.

    Materials and Methods

    In this case-control study, 58 breast cancer cases were recruited from the breast oncology clinic of two university hospitals. They were diagnosed with an in situ or invasive breast cancer before any anticancer treatment between August 2018 and April 2019. Healthy controls (n = 58) were selected from women referred to a gynecologic outpatient clinic without any symptoms of cancer or infertility. AMH was measured by the AMH enzyme-linked immunosorbent assay kits in one laboratory. 

    Results

    Final analysis showed that the AMH means of case and control were not statistically significant (3.36 ± 2.95 vs 3.13 ± 1.79). However, the lower and higher AMH level categories are more prevalent in breast cancer compared to the control. Pearson’s correlation test showed that the AMH level was negatively correlated with age (r = -0.44, p< 0.001). The results of logistic regression analysis considering confounding factors showed the positive association between breast cancer and lower (Odds Ratio [OR] = 5.98, p = 0.02) and higher quartile of AMH level (OR = 4.95, p = 0.01).

    Conclusion

    Our results suggest that abnormal AMH level is more frequent in young breast cancer patients. Further investigation considering AMH determinants is required.

    Keywords: Anti-Müllerian hormone, Breast cancer, Biomarkers, Ovarian reserve
  • Elham Askary, Tahereh Poordast, Zahra Shiravani, MohammadAli Ashraf, Atefeh Hashemi, Razieh Naseri, Shaghayegh Moradialamdarloo, Zinat Karimi, Elham Izanloo, Fatemeh Sadat Najib* Pages 191-204
    Background

    Coronavirus disease 2019 (COVID-19) pandemic has raised concerns about the susceptibility amongst different groups of the population. Pregnant women are one such group. This study was conducted to investigate the effect of COVID-19 on pregnancy and maternal/neonatal outcomes.

    Case presentation

    This case series was conducted on 16 pregnant women with COVID-19 from March 21 to May 11, 2020. Clinical characteristics, pregnancy complications, medication used, maternal/neonatal outcomes, and fatality rate were investigated through this study. The mean age of the patients was 30.06 yrs. Patients from all three trimesters were included (1 in first, 5 in second, and 10 in the third trimesters). The most common clinical symptoms were shortness of breath (n = 10), dry cough (n = 10), myalgia (n = 8), and chills (n = 7). Also, three cases had papulosquamous skin lesions with fissuring. The most common laboratory results were leukocytosis (n = 8), increased liver enzymes (n = 6), elevated CRP (n = 5), and thrombocytopenia (n = 4). There was one case of maternal mortality, five of premature labor pain (PLP), two of preeclampsia, and two of placenta accreta. Twelve pregnancies were terminated (nine cesarean sections, three vaginal deliveries). Among neonates, we had 6 cases of preterm labor. All neonates had negative PCR results.

    Conclusion

    Clinical manifestations and paraclinical results were similar to non-pregnant patients. There was no evidence of vertical transmission. PLP and premature rupture of membranes (PROM) were the most common complications in the second and third trimesters of pregnant COVID-19 women, which can lead to rupture of the uterus. Termination and delivery should be planned individually.

    Keywords: Pregnancy, COVID-19, Maternal-fetal infection transmission, Vertical transmission of infectious disease, Papulosquamous skin diseases
  • AliAkbar Oroojan* Pages 205-206