تاثیر تمرین مقاومتی دایره ای بر سطوح سرمی کاردیوتراپین-1 و پلاکت خون در مردان فعال بدنساز: یک مطالعه کارآزمایی بالینی
کاردیوتراپین-1 عضو خانواده اینترلوکین-6 است، موجب هایپرتروفی قلبی می شود و همراه پلاکت در آترواسکروز قلبی نقش دارد. تمرین مقاومتی دایره ای بخشی از تمرینات بدنسازی ورزشکاران می باشد. هدف این مطالعه، تعیین تاثیر تمرین مقاومتی دایره ای بر کاردیوتراپین-1 و پلاکت در مردان فعال بدنساز بود.
شرکت کنندگان این مطالعه تجربی، 30 مرد فعال بدنساز (سن: 49/1 ± 95/24 سال) اردبیل در سال 1398 بودند و به صورت تصادفی در گروه تمرین (15 نفر) و کنترل (15 نفر) قرار گرفتند. گروه تمرین، علاوه بر تمرینات بدنسازی عادی خود، یک جلسه تمرین مقاومتی دایره ای حاد را در 10 ایستگاه (پرس پا، پرس سینه، جلو بازو با هالتر، زیر بغل سیم کش، جلو پا، پارالل، پشت بازو سیم کش، زیربغل قایقی، سرشانه هالتر و پشت پا) با 60-40 درصد، یک تکرار بیشینه، 15 ثانیه در هر ایستگاه با استراحت 45 ثانیه ای بین ایستگاه ها انجام دادند. گروه کنترل تمرینات بدنسازی عادی خود را انجام دادند. برای مقایسه تغییرات بین گروهی و درون گروهی کاردیوتراپین-1 و پلاکت، قبل و پس از تمرین، آزمون های t مستقل و همبسته استفاده شد.
کاردیوتراپین-1 پس از تمرین مقاومتی دایره ای حاد در مقایسه با قبل تمرین (001/0>P) و در مقایسه با کنترل (001/0>P) افزایش معنی داری داشت. پلاکت پس از تمرین مقاومتی دایره ای حاد در مقایسه با قبل تمرین (001/0>P) و در مقایسه با کنترل (001/0>P) افزایش معنی داری داشت.
با توجه به اثر تمرین مقاومتی دایره ای بر افزایش کاردیوتراپین-1 و پلاکت ، به مربیان و ورزشکاران پیشنهاد می شود که جهت حفظ سلامتی و کاهش ترومبوز، تمرینات مقاومتی دایره ای در ابتدا با احتیاط شروع شود.
-
مقایسه اثر 8 هفته تمرین ترکیبی استقامتی- مقاومتی و مصرف مکمل تائورین بر بیان ژن های AKT و PI3K قلبی و فاکتور IL-1β سرمی در رت های نر دیابتی
مینا رحمت اللهی، آمنه پوررحیم قورقچی*، آیدین ولی زاده اورنج
مجله فیض، مهر و آبان 1403 -
تاثیر تمرین تناوبی با شدت متوسط بر بیان ژن های مرتبط با نکروپتوز بافت قلب موش های نر مدل سکته قلبی
نگار رستمی، رقیه افرونده*، فرناز سیفی اسگ شهر، آمنه پوررحیم قورقچی
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، آبان 1403