آگاهی و عملکرد کارکنان استان هرمزگان در رابطه با پیشگیری از ابتلا به کووید-19
امروزه مهم ترین اولویت بهداشتی جامعه بشری بیماری کووید-19 می باشد. باتوجه عدم قطعیت درمان و واکسیناسیون این بیماری، مهم ترین راه کنترل، اقدامات پیشگیرانه می باشد. این مطالعه با هدف بررسی آگاهی و عملکرد کارکنان استان هرمزگان در رابطه با پیشگیری از ابتلا به کووید-19 انجام شد.
در این مطالعه مقطعی، نمونه مورد مطالعه شامل 406 نفر از کارکنان استان هرمزگان بود. روش نمونه گیری نمونه گیری در دسترس می باشد. ابزار مورد استفاده پرسشنامه محقق ساخته، روا، پایا و دو بخشی بود. بخش اول حاوی اطلاعات دموگرافیک و بخش دوم شامل پرسشنامه آگاهی و رفتار بود. پرسشنامه از طریق رسانه های اجتماعی در اختیار جامعه هدف قرار گرفته و داده ها جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی (آزمون های ANOVA، آزمون تی مستقل و آنالیز رگرسیون چندگانه) تجزیه وتحلیل شدند.
در این پژوهش 78/6 درصد کارکنان به سوالات آگاهی از علایم، انتقال و پیشگیری از کرونا پاسخ صحیح دادند. میانگین امتیاز رفتار کارکنان در استان هرمزگان 3/84±32/70 می باشد که فقط 56 درصد رفتار مناسب داشتند. نتایج حاصل از بررسی رفتار نشان داد که میانگین امتیاز رفتار در زنان و مردان به ترتیب 3/51±33/51 و 3/95±31/96 می باشد که به لحاظ آماری اختلاف معناداری با یکدیگر دارند (0/001⩽P-Value). براساس نتایج آنالیز رگرسیون چندگانه، آگاهی، ورزش و جنسیت به طور معنا داری پیشبینی کننده رفتار کارکنان تلقی می شوند (0/05<P-Value).
از آنجایی که ارتقای آگاهی و افزایش فعالیت های بدنی پایبندی افراد به رعایت رفتارهای بهداشتی پیشگیری کننده از کرونا را افزایش می دهد، بنابراین اطلاع رسانی جامع، برگزاری دوره های آموزشی و برنامه ریزی و ترغیب کارکنان برای فعالیت فیزیکی توصیه می شود.
-
Food Intake Pattern and Cardiovascular Risk Factors in Patients with Premature Coronary Artery Disease in Iran
Andisheh Norouzian Ostad, Zahra Dehnavi, Hossein Farshidi, Ali Jafarzadeh Esfahani, Soudabeh Behrooj, Teamur Aghamolaei, , Roghayeh Ezati Rad, Farkhondeh Razmpour*
Journal of Nutrition and Food Security, Nov 2022 -
A Literature Review on the Epidemiology, Virology, Clinical Characteristics, Prevention and Treatment of Novel Coronavirus (2019-nCoV)
Vahid Ranaei, Zahra Pilevar, Laleh Hassani, *
Journal of Disease and Diagnosis, Apr 2022