بررسی تاثیر شاخص توده بدن بر شاخص تقارن بین پای برتر و غیربرتر
وجود تقارن بین پای برتر و غیربرتر از عدم تعادل عضلات جلوگیری م یکند و منجر به پیشگیری از آسیب های ورزشی می شود. بنابراین، هدف از اجرای این پژوهش، پاسخ به این سوال بود که آیا شاخص توده بدن بر شاخص تقارن بین پای برتر و غیربرتر اثرگذار است؟
44 دختر جوان به صورت هدفمند در دو گروه (شاخص توده بدنی بین 25 تا 30 به عنوان گروه اضافه وزن و شاخص توده بدنی 18/50 تا 24/99 به عنوان گروه دارای وزن طبیعی) در این تحقیق شرکت کردند. متغیرهای کف پایی شامل شاخص تقارن، قوس عرضی، عرض پاشنه، عرض پنجه، خط شاخص، طول پا، شاخص های استاهلی و چیپاکس اسمیراک بودند. متغیرهای کف پایی آزمودنی ها با استفاده از دستگاه پدوسکوپ دوربین دار هنگام حفظ تعادل ایستا ثبت شد. از تی مستقل برای مقایسه نتایج بین گروهی و از تی زوجی برای مقایسه نتایج درون گروهی استفاده شد. تست ها در سطح معناداری 0/05 و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 تحلیل شدند.
یافته ها نشان داد شاخص تقارن پای برتر و غیربرتر گروه اضافه وزن در دامنه بین 0/72 تا 1/41 و در گروه نرمال 0/76 تا 1/43 بود که نتایج دارای اختلاف معناداری نبود (05/P<0). بدین معنا که پای برتر و غیربرتر آزمودنی در هر دو گروه دارای تقارن بود.
یافته های پژوهش حاضر نشان داد که شاخص توده بدن بر شاخص تقارن کف پایی اثرگذار نیست. پیشنهاد می شود تحقیقاتی صورت گیرد، تا مشخص شود که آیا چاقی شاخص تقارن را تحت تاثیر قرار می دهد.