بررسی تاثیر فیلترهای مورد استفاده در مزارع پرورش ماهی بر کیفیت آب خروجی (مطالعه موردی: مزارع پرورش ماهی شهرکرد)

پیام:
نوع مقاله:
مطالعه موردی (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

طرح های پرورش ماهی یکی از فعالیت های انسانی است که می تواند بر کیفیت آب رودخانه ها اثر منفی بگذارد. بنابراین کاهش آلودگی آب خروجی مزارع پرورش ماهی از اهمیت فراوانی برخوردار می باشد. در این پژوهش به منظور کاهش آلودگی آب خروجی، فیلترهای گوناگونی از مواد طبیعی مورد بررسی قرار گرفت. یکی از مشکلاتی که این فیلترها ممکن است بوجود آورند، کاهش کیفیت آب بوسیله مواد استفاده شده در آن ها می باشد. هدف از این پژوهش بررسی تغییر کیفیت آب خروجی مزارع پرورش ماهی در هنگام عبور از مواد گوناگون جهت ساخت فیلتر بود.

روش بررسی

به همین منظور، از یک سری ستون هایی از جنس PVC به ارتفاع 70 سانتی متر برای بررسی تغییرات اسیدیته[1]، هدایت الکتریکی آب[2] و کل مواد جامد محلول[3] استفاده شد. بدین صورت که لوله های مورد نظر از وسط به دو نیم تقسیم شده و بین هر لوله یک لایه ژیوتکستایل[4] قرار داده شد. سپس مواد گوناگونی از جمله زیولیت، تفاله چغندر قند، سبوس گندم و ذرت علوفه ای به ارتفاع 10 سانتی متر درون لوله ها ریخته شد و آب به صورت مستمر و  به مدت 15 دقیقه از ستون ها عبورداده شد. سپس از ورودی و خروجی ستون ها در مدت زمان های 2، 5، 10 و 15 دقیقه نمونه برداری به عمل آمد.

یافته ها:

 با توجه به نتایج بدست آمده مقادیر هدایت الکتریکی آب و کل مواد جامد محلول خروجی آب در ابتدا روند افزایشی و با گذشت زمان روند کاهشی داشت، بطوریکه مقادیر مذکور در ابتدا به ترتیب26/275 و4/278 درصد افزایش پیدا کردند اما نهایتا به مقدار اولیه آب ورودی بازگشتند.

بحث و نتیجه گیری: 

مقایسه کیفیت آب خروجی با مقادیر مجاز خروجی به رودخانه نشان داد که در تمامی زمان های مذکور، مقادیر مذکور در محدوده مجاز قرار دارد و مواد به کار رفته به عنوان فیلتر مشکلی بر کیفیت آب خروجی ایجاد نمی کنند.

زبان:
فارسی
صفحات:
57 تا 67
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2249391 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)