بررسی بار مراجعه و هزینه بیماران بستری تحت پوشش صندوق بیمه روستایی، قبل و بعد از اجرای برنامه نظام ارجاع
سنجش و پایش هزینه های سلامت، سیاست گذاران نظام سلامت را در انتخاب سیاست های مناسب برای حمایت از بیماران کمک خواهد کرد. هدف این مطالعه بررسی بار مراجعه و هزینه بیماران بستری تحت پوشش صندوق بیمه روستایی، قبل و بعد از اجرای برنامه نظام ارجاع در استان گلستان بود.
این تحقیق، مطالعه ای توصیفی و مقطعی براساس اطلاعات 6ماهه اول سال 1396 و 1397 از تمامی بیماران بستری بیمه شدگان بیمه سلامت در تمام بیمارستان های استان گلستان بود که برای جمع آوری داده ها از سامانه های اطلاعاتی و اسناد موجود اداره کل بیمه سلامت استفاده شد.
در مقایسه با سال 1396، بار مراجعات بستری بیمه شدگان بیمه سلامت در بخش دولتی در سال 1397 در کل صندوق ها و صندوق روستایی به ترتیب 13درصد و 10 درصد و در بخش خصوصی، در کل صندوق ها و صندوق روستایی بترتیب 39درصد و 98درصد کاهش یافت. هزینه بستری بیمه شدگان بیمه سلامت در بخش دولتی در کل صندوق ها و صندوق روستایی به ترتیب 13درصد و 12درصد و در بخش خصوصی به ترتیب 24درصد و 99 درصد کاهش یافت. این کاهش بار مراجعات و هزینه بستری در بخش دولتی و خصوصی در صندوق های روستایی و همگانی و در کل صندوق ها معنادار بوده است (05/0 > P).
طبق یافته ها، برای کاهش تقاضای بستری، پیشنهاد می شود دستورالعمل برنامه پزشک خانواده روستایی و نظام ارجاع در سطح 1، به طور کامل اجرا شود. با افزایش امکانات و ظرفیت فیزیکی خدمات در سطح یک و ارایه خدماتی جامع و به موقع که در سطح2 نیز تداوم داشته باشد، از تقاضای القایی ایجاد شده در بستری بیماران جلوگیری می شود.
-
رابطه بین قصد ترک خدمت و حمایت سازمانی ادراک شده در پرستاران بیمارستان های شهر گرگان
علیرضا حیدری*، سکینه بیگم کاظمی، محمدجواد کبیر، زهرا خطیرنامنی، ، منصوره لطفی، سجاد معینی، آمنه کمال غریبی، عبدی کر
مجله اطلاع رسانی پزشکی نوین، پاییز 1402 -
استقرار نظام ارجاع الکترونیک در استان گلستان: فرصت ها و تهدیدها
محمدجواد کبیر، علیرضا حیدری*، محمدرضا هنرور، زهرا خطیرنامنی، ، نرگس رفیعی، سکینه بیگم کاظمی، منصوره لطفی
فصلنامه پژوهش های سلامت محور، تابستان 1399