اثربخشی ذهن آگاهی بر کنشهای اجرایی و راهبردهای مثبت تنظیم هیجان سرباز دانشجویان پدافند هوایی شمال شرق امام رضا (ع)
سربازی دوره ای است که می تواند برای برخی از سربازان، بستری برای تنش و آسیب های روانی باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان ذهن آگاهی بر راهبردهای مثبتن تنظیم هیجان و کنش های اجرایی سرباز دانشجویان انجام شد.
روش ها:
پژوهش حاضر نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه و پس آزمون بود. جامعه پژوهش شامل سرباز دانشجویان حاضر در مرکز پدافند هوایی شمال شرق امام رضا (ع) در شهر مشهد بود. 40 سرباز با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و ضمن دارا بودن ملاک های ورود، به صورت تصادفی در دو گروه جایگذاری شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه راهبردهای تنظیم هیجان و نرم افزار آزمون برج لندن بود که در پیش آزمون و پس آزمون بر روی نمونه پژوهش اجرا شدند.
یافته ها:
نتایج به دست آمده نشان داد که مداخلات ذهن آگاهی توانسته تاثیر معناداری بر افزایش میانگین اعضای گروه آزمایش در کنش های اجرایی (001/0>P) و بهبود سطح راهبردهای تنظیم هیجان (001/0>P) داشته باشد.
نتیجه گیری:
با توجه به اثربخشی معنادار ذهن آگاهی بر متغیرهای پژوهش، به نظر می رسد اجرای این روش درمانی در سطوح گسترده جامعه سربازان، می تواند سلامت روان این قشر از جامعه را بهبود بخشد.
-
مقایسه اثر بخشی گروه درمانی شناختی-رفتاری و درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی بر علائم چندوجهی درد در بیماران مبتلا به سرطان پستان
، جاوید پیمانی*، حسن عشایری، فرحناز مسچی، مهرداد ثابت، محمداسماعیل اکبری
مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک، خرداد و تیر 1400 -
اثربخشی آموزش مهارتهای زندگی به روش قصه گویی بر میزان کمرویی دانش آموزان
، شاهرخ مکوند حسینی، علی محمد رضایی، افضل اکبری بلوطبنگان
فصلنامه مطالعات روانشناسی بالینی، زمستان 1393