مقایسه تحلیل ممیزی کلاسیک و رگرسیون لجستیک دو حالتی در تفکیک مصدومان شیمیایی شهرستان سردشت به گروه های مواجه و غیرمواجه با گاز خردل

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
اهداف

این مطالعه با هدف تفکیک مصدومان شیمیایی گاز خردل به گروه های مواجه و غیرمواجه با خردل گوگردی با استفاده از تحلیلهای ممیزی کلاسیک و رگرسیون لجستیک دو حالتی و انتخاب بهترین تحلیل انجام شد.

ابزار و روش ها

مطالعه حاضر از نوع همگروهی تاریخی است که از سال 1384 تا 1393 انجام شد. با روش انتخابی براساس فهرست خانوار و نمونه گیری سیستماتیک 284 نفر شامل 216 نفر از شهرستان سردشت به عنوان گروه مواجه و 68 نفر از شهرستان ربط به عنوان گروه شاهد که از همه نظر با گروه مورد همسان سازی شده اند، وارد مطالعه شدند. با استفاده از روش های تحلیل ممیزی کلاسیک و رگرسیون لجستیک، 32 متغیر کمی بررسی شدند و در نهایت این دو روش با استفاده از تحلیل منحنی راک باهم مقایسه شدند. از نرم افزار 21 SPSS برای تجزیه و تحلیل استفاده شد.

یافته ها

8 متغیر معنی دار که بیشترین توانایی را در تفکیک گروه ها داشتند (نسبت FVC/FEV1 ،تستوسترون، کلسترول، فسفر، بیلیروبین کونژوگه، شمارش گلبول قرمز خون، هموگلوبین و هماتوکریت)، انتخاب و وارد مدلهای اصلی شدند. با استفاده از منحنی راک نقاط برش متغیرها تعیین شد و مقادیر حساسیت و ویژگی برای تحلیل ممیزی به ترتیب برابر 78 %و 5/77 %و سطح زیرمنحنی آن 2/81 %به دست آمد. در متمایزکردن گروه ها شاخص تستوسترون قویترین متغیر و فاکتور بیلیروبین کونژوگه ضعیفترین متغیر بودند. در مدل رگرسیون لجستیک متغیرهای نسبت FVC/FEV1 ،تستوسترون و فسفر معنی دار بودند (05/0<p .(حساسیت و ویژگی حاصل از این مدل به ترتیب برابر 80 % و 75%، سطح زیر منحنی راک برابر 81/4% و مقدار R2 برابر 0/308% به دست آمد.

نتیجه گیری

در تفکیک مصدومان شیمیایی، روش های تحلیل ممیز ی کلاسیک و رگرسیون لجستیک نتایج همراستا و مشابهی دار ند، اما تحلیل ممیزی به دلیل ارایه تابع تشخیص، مدل مناسبتری است.

زبان:
فارسی
صفحات:
189 تا 195
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2276199 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)