تاثیر آموزش مشارکت پدران در مراقبت های حین بارداری بر اضطراب و دلبستگی مادر-جنین در زنان نخست باردار ناخواسته در شرایط بیماری کووید- 19

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
پیش‌ زمینه و هدف

مشارکت مردان در مراقبت‌های دوران بارداری، به‌منظور ارتقاء سلامت مادران و کودکان همواره موردتوجه نهادهای بین‌المللی بوده است. هدف از پژوهش حاضر تاثیر آموزش مشارکت پدران در مراقبت‌های حین بارداری بر اضطراب و دلبستگی مادر-جنین در زنان نخست باردار ناخواسته در شرایط بیماری کووید- 19 بود.

مواد و روش کار

جامعه پژوهش حاضر کلیه زنان بارداری اول ناخواسته مراجعه کننده به درمانگاه‌ زنان بیمارستان امیرالمومنین (ع) شهرستان سمنان بودند که با توجه به معیارهای پژوهش 60 نفر به‌صورت هدفمند انتخاب و به‌صورت تصادفی ساده (بر زدن کارت‌ها) به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. پدران و مادران گروه تجربی طی 8 جلسه 20 الی 30 دقیقه‌ای تحت آموزش‌های دوران بارداری توسط ماماها قرار گرفتند و زنان گروه کنترل همین آموزش‎ها را بدون حضور همسران سپری کردند. یک روز قبل از شروع و یک روز بعد از اتمام پژوهش، میزان اضطراب و دلبستگی مادر- جنین به ترتیب با پرسشنامه‌های اسپیلبرگر و کرانلی اندازه‌گیری شد

یافته ها

یافته‌های حاصل از تحلیل کواریانس چند متغیره (مانکوا) در سطح معناداری 007/0 p≤نشان داد که زنان گروه تجربی نسبت به گروه کنترل پس از مداخله موردنظر، کاهش معناداری در میزان اضطراب و افزایش معناداری در میزان دلبستگی به جنین داشتند.

بحث و نتیجه گیری

با توجه به یافته‌های پژوهش حاضر می‌توان گفت، مشارکت همسران در مراقبت‌های دوران بارداری می‎تواند به‌عنوان روشی موثر و درعین‌حال کم‌هزینه جهت کاهش اضطراب و بهبودی دلبستگی مادر به جنین در زنان نخست باردار در شرایط بارداری ناخواسته و بیماری کووید 19 که تواما اضطراب بارداری را مضاعف می‌سازد، به کار رود.

زبان:
فارسی
صفحات:
995 تا 1004
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2279054 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)