نظارت های قوه قضاییه بر سازمان نظام پزشکی به منظور احقاق حقوق سلامت مردم از منظر کارآمدی خدمات

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:

زمینه و هدف:

 در این تحقیق نظارت قوه ی قضاییه بر سازمان نظام پزشکی، اخلاق عمومی و اخلاق پزشکی مورد بررسی قرار گرفته است و تمام جوانب سلامتی مردم و بیماران از سوی جامعه پزشکی و دست اندرکاران امور یهداشتی مطرح شده است. و هدف از تحریر این نوشته بررسی نقش قوه قضاییه بر روی فعالیت های سازمان نظام پزشکی به منظور احیا و احقاق حق سلامت عمومی و هم چنین تخلفات پزشکی بررسی شده است.

مواد و روش ها

این پژوهش با استفاده از منابع کتابخانه ای و به شیوه تحلیلی - توصیفی به رشته تحریر درآمده است.

یافته ها

یافته ها حاکی از این است که گاهی در همین فضا، تخلفاتی به وقوع می پیوندد که نیاز به کاوش ژرف است. از آنجا که رسالت علم حقوق و حقوق دانان، حل مسایل حقوقی جامعه، تبیین و تفسیر مواد قانونی و پیشنهاد اصلاح قوانین و مقررات است،  تخلفات پزشکی وقتی اتفاق می افتد که پزشک برخلاف قوانین و مقررات رفتار می کند. اما جرایم پزشکی زمانی اتفاق می افتد که پزشک، در انجام وظایف حرفه ای خود، رفتاری را انجام می دهد که قانون گذار در قانون مجازات اسلامی آن را ممنوع و برای آن مجازات هایی تعیین کرده است.

ملاحظات اخلاقی: 

این پژوهش از ابتدا تا انتها با تکیه بر اصول اخلاقی و صداقت و امانت داری نوشته شده است.

نتیجه گیری

حفظ سلامتی، در طول تاریخ جزء وظایف جامعه پزشکی بوده و وقتی صحبت از حقوق بیماران به میان می آید منظور، رعایت موازین مربوط از سوی جامعه ی پزشکی و دست اندرکاران امور بهداشتی است. همچنین منظور از اخلاق پزشکی، رعایت اصول اخلاق عمومی و حرفه ای توسط شاغلان در امور سلامت می باشد نکته ای که در این پژوهش بدان پرداخته خواهد شد این است که گاهی در همین فضا، تخلفاتی به وقوع می پیوندد که نیاز به کاوش ژرف است. از آنجا که رسالت علم حقوق و حقوق دانان، حل مسایل حقوقی جامعه، تبیین و تفسیر مواد قانونی و پیشنهاد اصلاح قوانین و مقررات است، به همین منظور این پژوهش که با هدف بررسی نقش قوه قضاییه بر روی فعالیت های سازمان نظام پزشکی به منظور احیا و احقاق حق سلامت عمومی به رشته تحریر درآمده است، بیانگر این نکته است که اساسا تخلفات پزشکی وقتی اتفاق می افتد که پزشک برخلاف قوانین و مقررات رفتار می کند، مانند سهل انگاری در انجام وظیفه یا افشای اسرار بیمار. اما جرایم پزشکی زمانی اتفاق می افتد که پزشک، در انجام وظایف حرفه ای خود، رفتاری را انجام می دهد که قانون گذار در قانون مجازات اسلامی آن را ممنوع و برای آن مجازات هایی تعیین کرده است.

زبان:
فارسی
صفحات:
491 تا 504
لینک کوتاه:
magiran.com/p2289706 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!