بررسی اثر سه نوع عسل بر مهار رشد قارچ کاندیدا آلبیکنس در شرایط آزمایشگاهی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه وهدف

کاندیدا آلبیکنس اصلی ترین قارچ در غشاهای مخاطی انسان است که درافرادباضعف ایمنی به عنوان یک پاتوژن فرصت طلب سبب عفونتهای سطحی و تهدید کننده حیات می شود. عسل شهدی است که برای درمان بسیاری از بیماری های سیستمیک مانند آسم، بیماری های گوارشی و بیماری های پوستی مثل زخم ها، جراحات و اگزما مورد استفاده قرار گرفته است. هدف از انجام این تحقیق  تعیین اثر ضد قارچی عسل بر قارچ کاندیدا آلبیکنس در محیط آزمایشگاهی بود.

مواد و روش ها

در این مطالعه تجربی و آزمایشگاهی  47 پلیت حاوی قارچ کاندیدا آلبیکنس مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های عسل طبیعی از شهرهای خوی،سلمانشهر از زنبورداران محلی و نمونه تجاری از شرکت مهرام تهیه شد. از تمامی نمونه های عسل درصدهای حجمی 20،40،60،80،95 تهیه  شد. برای بررسی  مهار رشد و قطر هاله عدم رشد از تکنیک چاهک-پلیت (Cup-Plate)، روش Agar diffusion  و محیط کشت  سابورود دکستروز آگار (SDA) استفاده شد. یافته های به دست آمده (قطر هاله عدم رشد) پس از سه بار کشت با  آزمون  SPSS 24 و روش آماری One-way ANOVA مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین برای مقایسه دو به دو از تست Tukey استفاده شد و (0/05>P)  معنی دار در نظر گرفته شد.

یافته ها

  تمام انواع عسل در غلظت های حداکثری (95%) مانع رشد کاندیدا شدند و فقط عسل سلمانشهر در غلظت 80% نیز مانع رشد کاندیدا آلبیکنس شد. در مهار کاندیدا آلبیکانس بین گروه ها  با (0/03=P) اختلاف معناداری وجود داشت. در مقایسه عسل سلمانشهرو عسل مهرام  با (0/02=P)   اختلاف معناداری به دست آمد و عسل سلمانشهر به طور معناداری باعث مهار  کاندیدا شد. در مقایسه عسل خوی  وعسل مهرام با  (0/27=P)  اختلاف معناداری دیده نشد.

نتیجه گیری:

 یافته های این مطالعه نشان داد که عسل در غلظت های بالا می تواند اثر مهاری بر رشد قارچ کاندیدا آلبیکنس داشته باشد و می توان از آن جهت درمان ضد قارچ ایمن در بیماران استفاده کرد.

زبان:
فارسی
صفحات:
99 تا 108
لینک کوتاه:
magiran.com/p2294222 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!